Τρίτη, 04 Ιούνιος 2019 15:20

Σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ

Γράφτηκε από τον

 

Σήμερα Τρίτη θα πραγματοποιηθεί διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, ανάμεσα στους εκπροσώπους των δεκατεσσάρων ομάδων της Α1 ανδρών στο μπάσκετ.

Το ραντεβού ορίστηκε για τις 15:30 και βέβαια η πρόσκληση έχει αποσταλεί από τη Λίγκα και στην ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Βασικά θέματα συζήτησης θα είναι οι αλλαγές στη διαιτησία, η αυστηροποίηση του πειθαρχικού πλαισίου για παραπτώματα των ιδιοκτητών, των παραγόντων των ΚΑΕ και όλων των εμπλεκομένων στο πρωτάθλημα και η σύναψη χορηγικών συμφωνιών, ανάμεσα σε άλλα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν το ελληνικό πρωτάθλημα.

Στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ δεν θα συζητηθεί το θέμα της αύξησης των ομάδων της Α1 από 14 σε 16 από τη νέα αγωνιστική περίοδο (2019-20), καθώς το αίτημα αυτό έχει δρομολογηθεί, με επιστολή αρχικά του ΕΣΑΚΕ προς την ΕΟΚ και εν συνεχεία με επίσημο αίτημα από την Ομοσπονδία στο υφυπουργείο Αθλητισμού. Καθώς, όμως, η Βουλή αναμένεται να κλείσει στις 10 Ιουνίου, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, το χρονικό περιθώριο των επτά ημερών δεν φαίνεται επαρκές για να προλάβει έως τότε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, να περάσει σχετική τροπολογία, καθώς απαιτούνται χρονοβόρες διαδικασίες.