Τετάρτη, 05 Ιούνιος 2019 13:12

Τέλος η Αδριατική Λίγκα για τον Ολυμπιακό

Γράφτηκε από τον

Τέλος η Αδριατική Λίγκα για τον Ολυμπιακό μετά και την άρνηση των Σέρβων λόγω προγράμματος. Εγκλωβισμένος πλέον ανάμεσα στην Α2 και το ΑΣΕΑΔ, καθώς αναζητεί Λίγκα να αγωνιστεί βάζοντας σε τεράστιο κίνδυνο το ρόστερ του.

Όπως είχε αποκαλύψει το SDNA οι πιθανότητες συμμετοχής του Ολυμπιακού στην Αδριατική ήταν μηδαμινές παρότι επιμελώς χτίστηκε η πεποίθηση ότι στη συγκεκριμένη Λίγκα ήθελαν διακαώς τους ερυθρόλευκους. Ρεαλιστικά βέβαια δεν υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο και σημερινό δημοσίευμα του «Eurohoops» αποκαλύπτει ότι το ΟΧΙ είναι οριστικό. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η σερβική λίγκα ήταν αρνητική στο ενδεχόμενο αυτό και ενημέρωσε την ελληνική πλευρά.

Ο λόγος της αντίθεσής της έχει να κάνει με πιθανή επέκταση του προγράμματος το οποίο ωστόσο έπρεπε να ολοκληρωθεί στις 12 Ιουνίου, έπειτα από εντολή της FIBA, με αποτέλεσμα να αποκλείεται η συμμετοχή του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα.

Το sdna.gr σας είχε παραθέσει αναλυτικά από τις 24 Μαΐου τους 3+1 λόγους που καθιστούσαν απαγορευτική την παρουσία του Ολυμπιακού στην Αδριατική Λίγκα, τονίζοντας το σημαντικό πρόβλημα των ημερομηνιών, μεταξύ άλλων ζητημάτων που έπρεπε να επιλυθούν.

Με τις σημερινές εξελίξεις, έγινε γνωστό ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα παραβρεθούν στην επόμενη γενική συνέλευση, αν και έχουν ανοικτή πρόσκληση. Η προοπτική προσχώρησης δεν μπορεί να εφαρμοστεί, καθώς αν γίνει επέκταση του πρωταθλήματος στις 14 ομάδες, τότε θα πρέπει να συμπαρασύρει σε καθυστέρηση όλα τα πρωταθλήματα της πρώην Γιουκοσλαβίας. Σε μία χρονιά (2019-20) στην οποία η FIBA έχει απαιτήσει να ολοκληρωθούν οι αγώνες στις 12 Ιουνίου λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και των προ-Ολυμπιακών τουρνουά, το σενάριο δεν μπορεί να υλοποιηθεί με την σερβική λίγκα να δίνει σχετική ενημέρωση.

Οι παλινωδίες της ΚΑΕ Ολυμπιακός έχουν οδηγήσει πλέον την ομάδα προ του γκρεμού. Κανένας παίκτης από το πάνω ράφι της Ευρωλίγκα δεν είναι διατεθειμένος να αγωνίζεται μια φορά την εβδομάδα, πολλώ δε μάλλον να αγωνιστεί στην Α2. Ως εκ τούτου, εγκλωβισμένος από μια άνευ προηγούμενου επικοινωνιακή καταιγίδα που οδηγήθηκε σε ανεπανάληπτο φιάσκο, ο Ολυμπιακός παίζει το τελευταίο του χαρτί στο ΑΣΕΑΔ και στα γρανάζια της γραφειοκρατίας προκειμένου να αγωνιστεί και σε δεύτερη διοργάνωση. Ένα χαρακίρι που φέρει ανεξίτηλη τη σφραγίδα ολοκλήρου του οργανισμού του Ολυμπιακού και κινδυνεύει να αφήσει σημάδια στην ιστορία ενός συλλόγου με εκατομμύρια πιστούς από μια «επανάσταση» βουτηγμένη αποκλειστικά με το δικό του αίμα...