Πέμπτη, 20 Ιούνιος 2019 13:24

Ο συνεργάτης του Ιτούδη Κ. Χατζηχρήστος στην προπόνηση του Δίωνα (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

«Γεύση» προπόνησης επιπέδου Euroleague είχαν την ευκαιρία να κάνουν τα τμήματα μπάσκετ της ΓΑΕΤ «Διων Κυπαρισσεύς» στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης με τον Κώστα Χατζηχρήστο, δεξί χέρι του προπονητή της πρωταθλήτριας ΕυρώπηςCSKA Μόσχας Δημήτρη Ιτούδη.

Μια μοναδική εμπειρία για τους αθλητές του ΔΙΩΝ που σπάνια μπορούν να συναντήσουν και να μάθουν κάποια από τα μυστικά του αθλήματος από τους κορυφαίους.

Όπως μάλιστα σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΔΙΩΝ «Σ΄ ευχαριστούμε πολύ Κώστα για την τιμή που μας έκανες για την προπόνηση που έκανες στα παιδιά μας αλλά πάνω απ όλα για τις αξίες που τους δίδαξες και το ήθος και μετριοφροσύνη που έδειξες. Εμείς κρατάμε την υπόσχεση ότι θα ξαναέρθεις σύντομα όπως συμφωνήσαμε!».

Ο ίδιος ο κ. Χατζηχρήστος σε δηλώσεις του τόνισε: «Αν και κατέβηκα για δύο μέρες κατευθείαν από Ρωσία στην Καλαμάτα, την ευκαιρία να μπω πάλι σ’ ένα γήπεδο δεν την αφήνω να πάει χαμένη όπου και να είναι. Ευχαριστώ τον Αντώνη Κούτρη για την πρόσκληση, είμαστε και φίλοι προσωπικοί οπότε ήταν ακόμη πιο εύκολο για μένα να έρθω και χάρηκα που πέρασα ένα πρωινό με τα παιδιά μέσα στο γήπεδο. Είναι πάντα χαρά μου».

Από την πλευρά του, ο προπονητής του ΔΙΩΝ, Αντώνης Κούτρης ανέφερε: «Είχαμε την τιμή να κάνει προπόνηση εδώ, στη μεταβατική περίοδο, του ΔΙΩΝ Κυπαρισσίας ο Κώστας Χατζηχρήστος, ο οποίος είναι πρωταθλητής Ευρώπης φέτος με την CSKA και σίγουρα από τους καλύτερους γυμναστές στον κόσμο και την Ευρώπη. Αυτό για τα δικά μας παιδιά είναι ερέθισμα και παίρνουν γνώσεις και τα καλύτερα στο αθλητικό κομμάτι που παίζει μεγάλο, πλέον, ρόλο στο χώρο του μπάσκετ. Για εμάς ήταν τιμή που ήταν εδώ, χαιρόμαστε που είχε ένα σύντομο πέρασμα από την περιοχή μας παρά τις υποχρεώσεις του που είναι πάρα πολλές, χαιρόμαστε που θυσίασε λίγο χρόνο και ήρθε κι έκανε προπόνηση στα παιδιά».

Κ.Μπ.