Τρίτη, 09 Ιούλιος 2019 18:43

ΕΣΑΚΕ: Το ΔΣ ψήφισε την παραμονή του Λαυρίου στη Basket League!

Γράφτηκε από τον

Παρότι οι κανονισμός του ΕΣΑΚΕ δεν το προβλέπει, το ΔΣ ψήφισε υπέρ της παραμονής του Λαυρίου στην Basket League. Δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη για όσες ομάδες έχουν έννομο συμφέρον.

Το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (9/7) με θέμα -μεταξύ άλλων και- την επικύρωση της τελικής βαθμολογίας της Basket League έβγαλε μια παράξενη είδηση, που αφορά στην παραμονή του Λαυρίου στην Α1.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου τέθηκε σε ψηφοφορία το αίτημα παραμονής των "κυανοκίτρινων" στην Basket League. Αίτημα που ψηφίστηκε θετικά από δέκα (10) ομάδες, με δύο ακόμη να ψηφίζουν λευκό. Συγκεκριμένα, ο Άρης και ο Χολαργός ήταν εκείνοι που δεν πήραν θέση για το θέμα.

Το περίεργο είναι ότι η προκήρυξη του πρωταθλήματος, στο άρθρο 5, προβλέπει σαφώς ότι υποβιβάζονται τόσο η ομάδα που δεν κατέβηκε σε αγώνα των playoffs (Ολυμπιακός) όσο κι οι ομάδες που κατέλαβαν τις δύο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο (Λαύριο & Κολοσσός Ρόδου).

Από εκεί και πέρα, υπάρχει περιθώριο οκτώ (8) ημερών για προσφυγή στη δικαιοσύνη για όσες ομάδες έχουν έννομο συμφέρον. Πρόκειται για τις ομάδες της Α2, που βάσει της τελικής τους κατάταξης μπορούν να πάρουν θέση στην Basket League. Πρόκειται ουσιαστικά για την Καστοριά (σε πρώτο χρόνο, ως η ομάδα που τερμάτισε στην τρίτη θέση φέτος), κι εν συνεχεία για την Καρδίτσα, τον Χαρίλαο Τρικούπη και τον Διαγόρα Δρυοπιδέων.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΣΑΚΕ λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση του Διοικητικού Συμβουλίου αναφέρει:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στην σημερινή (9/7) συνεδρίαση του:

* Επικύρωσε την τελική κατάταξη της Betshop Basket League της σεζόν 2018-'19.

* Αποφάσισε σε συνέχεια και εκτέλεση της υπ' αριθ. 102/23-5-2019 απόφασης του ΜΔΟ, η οποία κατέστη τελεσίδικη δια της υπ΄αριθ. 66/28-6-2019 απόφασης του ΑΣΕΑΔ, ότι υποβιβάζονται οι ομάδες που κατέλαβαν την 13η και 14η θέση της τελικής βαθμολογικής κατάταξης του Πρωταθλήματος Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών αγωνιστικής περιόδου 2018-2019, δηλαδή οι ΚΑΕ Κολοσσός Ρόδου και Ολυμπιακός.

Επίσης στην διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκε το πλαίσιο στόχων για την επόμενη διετία (2019-2021) εν όψει των αποφάσεων που θα ληφθούν στην Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου στις 23 Ιουλίου.

Στις δύο εβδομάδες που μεσολαβούν θα εξειδικευτούν μετά και τις παρατηρήσεις των ΚΑΕ οι στόχοι και οι αποφάσεις υλοποίησης τους ώστε να διαμορφωθεί η βέλτιστη στρατηγική που θα επαναφέρει την σταθερότητα, την κανονικότητα, την οργανωτική αναδιάρθρωση, την οικονομική εξυγίανση και την αγωνιστική ανάπτυξη για τις επόμενες δύο σεζόν".

Πηγή: sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ