Σάββατο, 13 Ιούλιος 2019 13:29

ΚΑΛΑΜΑΤΑ B.C.: Με νέο πρόσωπο, αλλά ξεκάθαρο στόχο το πρωτάθλημα

Γράφτηκε από τον

 

Μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού είναι οι παίκτες που θα φορούν και τη νέα σεζόν τη φανέλα της Καλαμάτας B.C., σε σχέση με τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και στην οποία η Μεσσηνιακή ομάδα πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να μείνει στη Γ’ εθνική μπάσκετ.

Ο φιλόδοξος σύλλογος έχει ανακοινώσει τη λύση της συνεργασίας με 8 παίκτες, ενώ στον αντίποδα έχουν ανανεώσει μόνο ο Γιώργος Μαθιόπουλος και ο Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Ο δεύτερος είναι η πιο πρόσφατη ανανέωση, με τη διοίκηση στην ανακοίνωσή της να αναφέρει τα εξής: “Η διοίκηση της Kalamata BC ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Δημήτρη Καλογερόπουλο (θέσεις 3-4, 1992, 1.98). Ο Έλληνας φόργουορντ θα ενισχύσει την ομάδα μας και την νέα σεζόν στην περιπέτεια της στην Α' ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Του ευχόμαστε καλή σεζόν με υγεία και πολλές επιτυχίες”.

Οι Μαθιόπουλος και Καλογερόπουλος λοιπόν μένουν στην Καλαμάτα B.C. για να τη βοηθήσουν να επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες.

Οχι όμως και ο Αντώνης Γκοντόπουλος, ο οποίος θα συνεχίσει εκτός απροόπτου στο Σχηματάρι. Το επόμενο διάστημα θα ξεκαθαρίσει και η παραμονή του έμπειρου σέντερ Γιώργο Μπάκα.

Συνοψίζοντας, οι καλαματιανοί μετρούν μέχρι σήμερα τρεις μεταγραφές: Παναγιώτης Μανωλάκης (σέντερ), Γιώργος Βάκρινος (φόργουορντ) και Μάριος Ζύμπας (γκαρντ), δύο ανανεώσεις (Μαθιόπουλος, Καλογερόπουλος) και εννέα αποχωρήσεις αν προσθέσουμε και τον Γκοντόπουλο. Είχαν προηγηθεί οι Λεωνίδας Κούτρης, Γιάννης Παθιάκης, Κωνσταντίνος Σιδέρης, Δημήτρης Κουτίβας, Μιχάλης Μιχόπουλος, Κώστας Κοντόπουλος, Αλέξανδρος Πέζος και Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Κάτι που σημαίνει ότι θα γίνουν ακόμα αρκετές μεταγραφές ώστε να γεμίσει το ρόστερ τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά.

Στα θετικά ότι παραμένει στον πάγκο ο Παύλος Νώντας, ο οποίος βελτίωσε την εικόνα της ομάδας από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία και προσπάθησε μέχρι και τις τελευταίες αγωνιστικές για την αποφυγή του υποβιβασμού.