Δευτέρα, 15 Ιούλιος 2019 12:02

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΥΛΟΥ ΝΩΝΤΑ: "Να δώσουμε αξίες και αρετές στα παιδιά"

Γράφτηκε από τον

Η έλευσή του το Νοέμβριο στην Καλαμάτα B.C. άλλαξε άρδην το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας, η οποία άρχισε να παίρνει νίκες και διεκδίκησε σχεδόν μέχρι τέλους την παραμονή στη Γ' εθνική μπάσκετ.

Το στοίχημα χάθηκε, αλλά ο Παύλος Νώντας συνεχίζει στον πάγκο με ξεκάθαρο στόχο την κατάκτηση του τίτλου στην Α1 κατηγορία μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και την επιστροφή στις εθνικές κατηγορίες.

Ο ικανός τεχνικός μιλά σήμερα στην "Ελευθερία" για το λόγο που δέχτηκε να κατηφορίσει στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα μετά την άνοδο με τον Οίακα Ναυπλίου στη Β' εθνική, αλλά και τι είναι αυτό που τον κρατά και τη νέα σεζόν. Ο Παύλος Νώντας βλέπει το μπάσκετ με άλλη φιλοσοφία και τονίζει ότι "Το πιο σημαντικό είναι να δώσουμε αξίες και αρετές στα παιδιά που θα τις κουβαλούν εφόρου ζωής".

Ακόμα παίρνει θέση και για την κατάσταση που έχει βρεθεί σήμερα το ελληνικό μπάσκετ με την κόντρα των "αιωνίων".

Το κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:

- Τι ήταν αυτό που σε έφερε το Νοέμβριο στην Καλαμάτα B.C. και ενώ η ομάδα είχε κάνει άσχημο ξεκίνημα στη Γ' εθνική;

"Μετά την αποχώρησή μου από τον Οιακα είχα αποφασίσει να μείνω εδώ στην Καλαμάτα κοντά στην οικογένειά μου οπότε το να αναλάβω την ομάδα της πόλης, που ήταν στην εθνική κατηγορία και στο σπίτι μου ήταν μια απλή απόφαση. Το γεγονός ότι δεν ξεκίνησε καλά και ήξερα ότι θα ήταν δύσκολο να κρατηθεί στην κατηγορία η ομάδα δεν με φόβισε. Εξάλλου και στο Ναύπλιο όταν πήγα βρέθηκα σε παρόμοια κατάσταση. Ανέλαβα στην Γ' εθνική με ελάχιστες πιθανότητες παραμονής όμως μετά είχαμε δυο σερί ανόδους. Το ενδεχόμενο μη παραμονής της BC, βεβαίως το συζήτησα με την διοίκηση και για αυτό θέσαμε και πιο μακροχρόνιους στόχους”.

- Η ομάδα μπόρεσε να διεκδικήσει την παραμονή, αλλά δεν χαμογέλασε. Που πιστεύεις ότι χάθηκε το στοίχημα;

"Δυστυχώς η ομάδα κουβάλησε και δύο ήττες οι οποίες εν τέλει δεν βοήθησαν στην παραμονή. Έχω να τονίσω πάντως ότι τα παιδιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια να διατηρήσουν την ομάδα στην κατηγορία απλώς δεν τα καταφέραμε".

- Γιατί οι μεσσηνιακές ομάδες δεν μπορούν να στεριώσουν στις εθνικές κατηγορίες;

"Αυτήν την απάντηση θα πρέπει να την δώσουν άλλοι. Εγώ το μόνο που μπορώ να πω είναι πως έχω διαφορετική φιλοσοφία όσον αφορά την λειτουργία μιας ομάδας εντός και εκτός παρκέ και όσον αφορά την ανδρική ομάδα, αλλά και τα τμήματα υποδομών. Αυτή την φιλοσοφία έχει ενστερνιστεί και η διοίκηση και μαζί θα εργαστούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όσον αφορά την ανδρική ομάδα, αλλά κυρίως και για τα παιδιά τα οποία θέλουμε να τα βοηθήσουμε ώστε να συνεχίσουν να παίζουν μπάσκετ αφού πλέον έχουν φύγει από την Καλαμάτα.

Το μπάσκετ βέβαια είναι δευτερεύον, καθώς πιο σημαντικό είναι να δώσουμε αξίες και αρετές στα παιδιά που θα τις κουβαλούν εφόρου ζωής.".

- Τι σε κράτησε στην ομάδα, παρά τον υποβιβασμό στην Α1 κατηγορία μπάσκετ;

"Αυτό που με κράτησε είναι η κοινή οπτική που έχω με την διοίκηση. Μου δίνεται η δυνατότητα να δώσουμε στην μπασκετική κοινωνία μια άλλη φιλοσοφία, η οποία πιστεύω πως θα είναι αρεστή στους γονείς και τα παιδιά και στο παρκέ με την ανδρική ομάδα να έχουμε μια όμορφη εικόνα η οποία ελπίζω να την στηρίξει ο κόσμος με τον καιρό. Το έζησα στο Ναύπλιο και γιατί όχι και στην Καλαμάτα".

- Η ομάδα θα είναι τελείως διαφορετική τη νέα περίοδο. Σε προβληματίζουν οι πολλές αλλαγές και η έλλειψη ομοιογένειας;

" Ευτυχώς δεν έχω τέτοια προβλήματα. Όλα λύνονται με την καθημερινή δουλειά".

- Πώς βλέπεις το νέο πρωτάθλημα; Θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για την κατάκτηση του τίτλου;

". Το πρωτάθλημα θα δείξει σε βάθος χρόνου πόσο ανταγωνιστικό θα είναι. Εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε άκρως ανταγωνιστικοί προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας".

- Εχεις αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο με ομάδες όπως το Περιστέρι, η Νήαρ Ηστ, ο Απόλλωνας Πάτρας. Ενα σχόλιο για τη σημερινή κατάσταση που έχει βρεθεί το ελληνικό μπάσκετ με τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού στην Α2

"Το μπάσκετ είναι ένα παρακλάδι της κοινωνίας μας γενικότερα. Όσο μένουμε σε ψευδαίσθηση κ δεν αντιμετωπίζουμε τα θέματα ως πραγματικά έχουν δεν πρόκειται να βελτιωθούμε. Και βεβαίως όσον λειτουργούμε "πελατειακά" προκοπή δεν θα έχουμε.

Μόνον οι "πελάτες" θα προχωρούν. Δηλαδή.... τίποτα. Όσον αφορά τον Ολυμπιακό κ την συμμετοχή του στην Α2, την επερχόμενη εικόνα της Α1 την είδαμε φέτος στους φετινούς τελικούς”.