Παρασκευή, 19 Ιούλιος 2019 17:24

Καστοριά: Πανηγυρισμοί για την πρόσκληση για την Basket League, αλλά...

Γράφτηκε από τον
Καστοριά: Πανηγυρισμοί για την πρόσκληση για την Basket League, αλλά...

Η Καστοριά έλαβε, όπως αναμενόταν, πρόσκληση από την ΕΟΚ για να συμμετάσχει στην Basket League της νέας αγωνιστικής περιόδου. Πανηγυρίζουν οι "γουναράδες", δίχως όμως να αποσαφηνίζουν αν θα απαντήσουν θετικά.

Από την στιγμή που... βγήκε άκρη στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ αναφορικά με τις ομάδες που έχουν δικαίωμα να προβιβαστούν στην Basket League, η ΕΟΚ έστειλε πρόσκληση στην Καστοριά για την κενή θέση που προέκυψε -μετά τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού. Οι "γουναράδες" είναι η πρώτη επιλαχούσα ομάδα της Α2, ως εκ τούτου η αποστολή πρόσκλησης είναι κάτι αναμενόμενο και φυσιολογικό.

Στον μακεδονικό σύλλογο εξέδωσαν ανακοίνωση για το θέμα, κάνοντας λόγο για ιστορική μέρα. Από την άλλη βέβαια, παραμένει ασαφές -στην ανακοίνωση- αν η απάντηση που θα δοθεί στην Ομοσπονδία θα είναι καταφατική. Αν είναι, τότε η Καστοριά θα καλύψει το κενό στο επόμενο πρωτάθλημα, ειδάλλως η ΕΟΚ θα στραφεί στην επόμενη λύση που είναι η Καρδίτσα. Αν ούτε αυτή θελήσει να κάνει το άλμα για την πρώτη κατηγορία, τότε η πενταμελής επιτροπή που θεσπίστηκε (από τρία μέλη της ΕΟΚ συν τον Χρήστο Μήλα και τον Σταύρο Ελληνιάδη) θα δώσει τη θέση μέσω wild card.

Η ανακοίνωση της Καστοριάς:

"Ο ΑΣ Καστοριάς στην Α1.

Ιστορική μέρα η σημερινή για το σύλλογο μας. Η επίσημη πρόσκληση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης να συμμετάσχει ο ΑΣ Καστοριάς στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας είναι καρπός μιας πολύμοχθης συλλογικής προσπάθειας αθλητών, διοίκησης, χορηγών και φιλάθλων.

Χάρη στις προσπάθειες και στις συντονισμένες κινήσεις των ανθρώπων της διοίκησης, όπως και όλων των μελών και αθλητών του συλλόγου, ο ΑΣ Καστοριάς κατάφερε να φτάσει στην κορυφαία κατηγορία αθλητικής διοργάνωσης Καλαθοσφαίρισης στη χώρα μας.

Η εντυπωσιακή πορεία του Συλλόγου μας αντανακλά τη συνέπεια, την επιμονή και το αγωνιστικό ήθος από τα πρώτα βήματα στο τοπικό πρωτάθλημα, και μέσα σε διάστημα έξι ετών, μέχρι την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία του Ελληνικού Μπάσκετ. Οι "Γουναράδες" πρωταγωνιστώντας σε όλες τις κατηγορίες στις οποίες συμμετείχαν, κατάφεραν να αναδείξουν τις δυνατότητες της ακριτικής Καστοριάς σε όλη την Ελλάδα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους της ομάδας και του συλλόγου μας που με τη δυναμική αλλά πάντα κόσμια παρουσία τους βοήθησαν στην επιτυχή διαδρομή του συλλόγου μας. Οι ευχαριστίες μας και στους χορηγούς της ομάδας που σε καιρούς οικονομικής δυσπραγίας στάθηκαν αρωγοί και ήταν βασικοί συντελεστές των επιτυχιών μας. Τα οφέλη για την τοπική κοινωνία είναι πολλαπλά όπως εμφανής είναι και η προστιθέμενη αξία για την τοπική οικονομία και την προβολή της Καστοριάς. Αναδεικνύει τις δυνατότητες της ποιοτικής και μεθοδικής συνεργασίας. Θεμελιώνει και τα διακριτά χαρακτηριστικά μιας περιοχής που προβάλλει με αξιώσεις ισότιμης παρουσίας στο δίκτυο πόλεων που επενδύουν στη καινοτόμο επιχειρηματικότητα ενισχύοντας ταυτόχρονα το πρότυπο οργάνωσης μιας σύγχρονης κοινωνίας που καλλιεργεί πτυχές ανταγωνιστικής ταυτότητας για την περιοχή μας.

Ο ΑΣ Καστοριάς θα συνεχίσει να στηρίζει το Ελληνικό Μπάσκετ, έχοντας μοναδικό σκοπό την προώθηση της ευγενούς άμιλλας, της ομαδικότητας και του αθλητισμού.

Η οικογένεια του ΑΣ Καστοριάς"

Πηγή: sport24.gr