Τρίτη, 27 Αύγουστος 2019 14:19

Το πλάνο της Καλαμάτας B.C. για την ανάπτυξη της ακαδημίας

Γράφτηκε από τον

 

Το σχεδιασμό και το πλάνο ανάπτυξης της ακαδημίας της για την ερχόμενη περίοδο παρουσίασε σε γονείς η διοίκηση της Καλαμάτας B.C. την περασμένη Τετάρτη στο ξενοδοχείο REX.

Η αίθουσα γέμισε από γονείς που ενδιαφέρονται για την αθλητική και μπασκετική δραστηριότητα των παιδιών τους. Παρουσιάστηκε η νέα οργάνωση και ο σχεδιασμός ολόκληρης της ομάδας, το όραμα και οι μεσο-μακροπρόθεσμοι στόχοι, η διάρθρωση και το οργανόγραμμα των τμημάτων υποδομών της και αναλυτικά το πρόγραμμα αγώνων και ο τρόπος διεξαγωγής των προπονήσεων και το αντικείμενο εκμάθησης για κάθε τμήμα.

Αναλύθηκαν ακόμα σημεία που πάντα μέχρι τώρα έχριζαν περαιτέρω εξηγήσεων για να μην υπάρχει η παραμικρή απορία σχετικά με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα των μικρών αθλητών και τις υποχρεώσεις και τη στάση των γονέων, έγινε γνωστός ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας και ανακοινώθηκαν οι μόνιμες επιστημονικές συνεργασίες, που για πρώτη φορά καθιερώνονται, σε αυτό το επίπεδο.

Αυτές είναι η συνεργασία με τον καρδιολόγο Δημήτρη Γκότση, το φυσίατρο Παναγιώτη Κωνσταντόπουλο, τους διατροφολόγους Αριστέα Γαζούλη και Γιάννη Πετρακόπουλο και την αθλητική ψυχολόγο Γεωργία Θεοδωροπούλου, που περιοδικά και επαναλαμβανόμενα μέσα στην ερχόμενη χρονιά θα παρέχουν τις υπηρεσίες στα τμήματα υποδομών της ομάδας, με εξατομικευμένες μετρήσεις, ελέγχους και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων αυτών, ώστε να γίνεται μεθοδευμένα, κατευθυνόμενα και αποτελεσματικά, η εξέλιξη και η πρόοδος των παιδιών.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της Μεσσηνιακής ομάδας “στόχος της διοίκησης έχει τεθεί όχι μόνο η άνοδος και η καθιέρωση της ανδρικής ομάδας σταθερά στις εθνικές κατηγορίες, αλλά και η συμβολή της στην διαμόρφωση σωστών χαρακτήρων και αθλητών, που στην εξέλιξή τους, όχι μόνο θα επανδρώνουν την ανδρική ομάδα, αλλά θα μπορούν να σταθούν στο επίπεδο των ομάδων του κέντρου και να επιθυμούν να επιστρέφουν στην πόλη που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν και να παίζουν μπάσκετ αξιώσεων στην ομάδα της καρδιάς τους”.

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ