Τρίτη, 10 Σεπτέμβριος 2019 14:09

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Εξι προκρίθηκαν, 16 πέρασαν στα προολυμπιακά τουρνουά

Γράφτηκε από τον

Οι έξι από τις 12 θέσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έκλεισαν. Απέμειναν άλλες έξι και μεταξύ των 24 χωρών που θα διεκδικήσουν τις τέσσερις εξ αυτών, είναι και η Ελλάδα.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο τελείωσε πρόωρα για την Ελλάδα. Ο επόμενος μεγάλος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2000 στο Τόκιο, μόνο που για να φτάσει έως εκεί θα πρέπει να παλέψει μέσω ενός εκ των τεσσάρων προολυμπιακών τουρνουά που θα γίνουν το επόμενο καλοκαίρι. Διαβάστε πώς έχουν μέχρι στιγμής όλα τα δεδομένα στον δρόμο για το Τόκιο.

Κατ' αρχάς, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 έχουν προκριθεί έως τώρα έξι ομάδες:

Η διοργανώτρια Ιαπωνία
Η Νιγηρία από την Αφρική
Οι ΗΠΑ και η Αργεντινή από την Αμερική
Το Ιράν από την Ασία
Η Αυστραλία από την Ωκεανία
Μέσω του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα προκριθούν ακόμα άλλες δύο ομάδες: Πρόκειται για τις δύο ευρωπαϊκές ομάδες που θα καταταγούν ψηλότερα στο τουρνουά. Τις θέσεις διεκδικούν δηλαδή η Ισπανία, η Σερβία, η Γαλλία, η Πολωνία και η Τσεχία, οι πέντε ευρωπαϊκές χώρες που προκρίθηκαν στην οκτάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι υπόλοιπες 4 ομάδες που θα προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 θα προκύψουν μέσω των τεσσάρων προολυμπιακών τουρνουά που θα διεξαχθούν από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου 2020, στα οποία θα συμμετάσχουν συνολικά 24 ομάδες. Σε αυτά θα πάρουν μέρος:

Οι τρεις ευρωπαϊκές ομάδες που ΔΕΝ θα προκριθούν απευθείας στο Τόκιο μέσω του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δηλαδή τρεις εκ των Ισπανία, Σερβία, Γαλλία, Πολωνία και Τσεχία.
Οι χώρες που κατετάγησαν στις επόμενες 13 θέσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου, βγάζοντας από τη λίστα τη Νιγηρία, που έχει προκριθεί απευθείας στο Τόκιο ως η πρώτη αφρικανική. Αυτές οι 13 ομάδες είναι οι: Λιθουανία, Ιταλία, Ελλάδα, Ρωσία, Βραζιλία, Βενεζουέλα, Πουέρτο Ρίκο, Δομινικανή Δημοκρατία, Γερμανία, Νέα Ζηλανδία, Τυνησία, Καναδάς και Τουρκία.
Τα προολυμπιακά τουρνουά θα κλείσουν οκτώ χώρες που θα λάβουν wild card από την FIBA.
Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στα τέσσερα προολυμπιακά τουρνουά, θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των έξι και στο Τόκιο θα προκριθούν οι τέσσερις ομάδες που θα κατακτήσουν την 1η θέση σε κάθε ένα από αυτά. Με άλλα λόγια, μόνο εύκολος δεν θα είναι ο δρόμος προς το Τόκιο, ακόμα και μέσω των προολυμπιακών τουρνουά.
Πηγή: sport24.gr