Σάββατο, 14 Σεπτέμβριος 2019 15:31

ΜΠΑΣΚΕΤ: Με πέντε ομάδες το πρωτάθλημα γυναικών

Γράφτηκε από τον

 

Με πέντε ομάδες θα διεξαχθεί φέτος το πρωτάθλημα μπάσκετ γυναικών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 ενώ η κλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 27/9/ και ώρα 19:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεσσήνης (Δημάρχου Παύλου Πτωχού και Μεταμόρφωσης Σωτήρος - Μεσσήνη), παρουσία των αντιπροσώπων των σωματείων. Κάθε δήλωση συμμετοχής θα συνοδεύεται με παράβολο ποσού 100 ευρώ.

Οι ομάδες είναι οι Καλαμάτα ‘80, ΑΠΣ Αρις, Αμιλλα 2000, Πελασγός, Σπάρτη.

Τα σωματεία θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές (ένας με όλους σε δύο γύρους), σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί, για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας.

H πρώτη ομάδα της τελικής κατάταξης του Πρωταθλήματος Γυναικών, θα συμμετάσχει στο Ειδικό Πρωτάθλημα για την άνοδο, στην Α2 Εθνική κατηγορία Γυναικών.

Σημαντικά στοιχεία

* Η πιστοποίηση υγείας των αθλητριών, καταγράφεται σε κάρτα υγείας, είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες.

* Στο πρωτάθλημα δικαιούνται να λάβουν μέρος αθλήτριες που πληρούν τους όρους των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου. Επίσης είναι ασυμβίβαστη η ιδιότητα της Προπονήτριας και κόουτς με την ιδιότητα της αθλήτριας.

* Τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα Κατηγορίας Γυναικών, πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχουν σ΄ ένα από τα πρωταθλήματα κορασίδων ή νεανίδων. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης 2 βαθμών από το αντίστοιχο Πρωτάθλημα Γυναικών που συμμετέχουν.

* Τα σωματεία που μετέχουν στο Πρωτάθλημα Γυναικών, αναλαμβάνουν τη δαπάνη μετακίνησης των εκτός έδρας αγώνων τους.

* Οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Γυναικών, υποχρεώνονται να καταβάλουν, πριν την έναρξη των εντός έδρας αγώνων τους, σε κάθε Διαιτητή και Κριτή, την αποζημίωση, ημεραργία και έξοδα μετακίνησης, όπως έχουν καθοριστεί από την Ε.Ο.Κ.

* Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν, από το γηπεδούχο σωματείο, τα έξοδα διαιτητών και κριτών, το γηπεδούχο σωματείο μηδενίζεται στον συγκεκριμένο αγώνα. Οι διαιτητές - κριτές και κομισάριοι των αγώνων, ορίζονται από την Κ.Ε.Δ. – Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. Το γηπεδούχο σωματείο είναι υποχρεωμένο να καλύπτει τη Γραμματεία των αγώνων, θέτοντας αυτούς στη διάθεση της Κ.Ε.Δ. – Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. Σε περίπτωση που το γηπεδούχο σωματείο, δεν θα παρουσιάζει κριτές, ο αγώνας δεν θα διεξάγεται με ευθύνη των Διαιτητών και θα κατακυρώνεται στην φιλοξενούμενη ομάδα.

* Η τιμή εισιτηρίου για τους αγώνες του Πρωταθλήματος Γυναικών, ορίζεται έως 3 ευρώ.

* Στους αγώνες του πρωταθλήματος γυναικών, είναι υποχρεωτική για τα γηπεδούχα σωματεία η παρουσία ιατρού ή πιστοποιημένων παρόχων πρώτων βοηθειών, επαγγελματιών υγείας ή μη, με δική τους μέριμνα. Εφόσον δεν τηρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις, ο αγώνας ματαιώνεται με υπαιτιότητα του γηπεδούχου Σωματείου και κατακυρώνεται υπέρ του φιλοξενούμενου σωματείου.