Σάββατο, 28 Σεπτέμβριος 2019 11:36

Κληρώσεις και βραβεύσεις χθες από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Η ετήσια γιορτή της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Μεσσήνης. Μια λαμπρή γιορτή που έγινε παρουσία του προέδρου της Ε.Ο.Κ. και επίτιμου πρόεδρου της FIBA Europe Γιώργου Βασιλακόπουλου και περιελάμβανε τις κληρώσεις των πρωταθλημάτων της Α1, Α2 και γυναικών, ομιλίες σημαντικών ανθρώπων του μπάσκετ όπως οι Νίκος Μπουντούρης και Κώστας Κορομηλάς, αλλά και βραβεύσεις παικτών, προπονητών και ομάδων που διακρίθηκαν πέρυσι.

Παρών στην γιορτή και ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος που σημείωσε ότι ήταν η πρώτη εκδήλωση που έγινε στο δημαρχείο από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα. Σημείωσε πως αυτό αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και ότι θα είναι δίπλα στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Παράλληλα προανήγγειλε αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και νέες υποδομές.

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης δήλωσε χαρούμενος που συνάντησε παλιούς φίλους. Τόνισε πως είναι... μπασκετικό, πως έζησε έντονα το Ευρωμπάσκετ του ‘87 και από τότε πήρε μια πορτοκαλί μπάλα, ενώ στην συνέχεια έπαιξε και στην Καλαμάτα ‘80.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γιώργος Βασιλακόπουλος είπε ότι πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι αν ο αθλητισμός λύνει τα κοινωνικά προβλήματα ή προσθέτει. “Πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό αλλά κάποιοι άλλοι έρχονται έξυπνα για να προβληθούν γενικότερα” τόνισε αφήνοντας υπονοούμενα, χωρίς να πει περισσότερα καθώς σημείωσε πως η εκδήλωση είχε άλλο σκοπό.

Ακολούθησαν ομιλίες από τους Νίκο Μπουντούρη και Κώστα Κορομηλά. Ο πρώτος μίλησε για το “Πρόγραμμα ανάπτυξης των αθλητικών συλλόγων μπάσκετ – Σχέση της ομάδας και της οικογένειας του αθλητή – Νοοτροπία – Χαρακτήρας» και ο καθηγητής διαιτησίας και μέλος της Κ.Ε.Δ. - Ε.Ο.Κ. Κωνσταντίνος Κορομηλάς ανέπτυξε το θέμα «Ο ρόλος του διαιτητή στην εξέλιξη της καλαθοσφαίρισης».

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος έδωσε στον Βασιλακόπουλο ένα βιβλίο του καθηγητή Πέτρου Θέμελη για την Αρχαία Μεσσήνη. Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Σταύρος Κουκάκης βράβευσε τον Νίκο Μπουντούρη και ο αντιπρόεδρος Μιχάλης Βακαλόπουλος τον Κώστα Κορομηλά.

Βασιλακόπουλος και Κουκάκης με τη σειρά τους έδωσαν στο Γιώργο Αθανασόπουλο μια φανέλα της εθνικής από το παγκόσμιο στην Κίνα ενώ ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Παναγιώτης Τσαγκρώνης έδωσε στο Μίλτο Χρυσομάλλη το πρώτο του δελτίο ατομικής ταυτότητας αθλητή!

Σειρά πήραν οι βραβεύσεις και η εκδήλωση έκλεισε με την διεξαγωγή των κληρώσεων των πρωταθλημάτων Α1- Α2 κατηγορίας ανδρών και γυναικών της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.

Ποιοι βραβεύθηκαν

Πρωτάθλημα Α1 κατηγορία ανδρών

1ος σκόρερ: Σωτήρης Παπαδάκος (ΑΟ Κάστρο Μονεμβασιάς)

Πολυτιμότερος παίκτης: Σωτήρης Παπαδάκος (ΑΟ Κάστρο Μονεμβασιάς)

Καλύτερος προπονητής: Ηλίας Μπαλής (ΣΔΥ Τρίπολης)

Καλύτερη πεντάδα: Σωτήρης Παπαδάκος (ΑΟ Κάστρο Μονεμβασιάς), Ιωάννης Σταθάκος (ΑΟ Κάστρο Μονεμβασιάς), Νεκτάριος Καραγγελής (Ακάδημος), Αγγελος Σπανάκος (Σπαρτιατικός), Διαμαντής Μπουρής (ΣΔΥ Τρίπολης).

Πρωτάθλημα Α2 κατηγορία ανδρών

1ος σκόρερ α’ ομίλου: Σπύρος – Πέτερ Πετριμέας (Πήγασος)

Πολυτιμότερος παίκτης α’ ομίλου: Σπύρος – Πέτερ Πετριμέας (Πήγασος)

1ος σκόρερ β’ ομίλου: Αριστείδης – Μάριος Κατσίφης (ΑΕ Σπάρτης)

Πολυτιμότερος παίκτης β’ ομίλου: Ιωάννης Μαχαίρας (Αστέρας Βλαχιώτη)

Πρωτάθλημα Β’ κατηγορία ανδρών

1ος σκόρερ α’ ομίλου: Ηλίας Ηλιόπουλος (Πάμισος)

Πολυτιμότερος παίκτης α’ ομίλου: Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος (ΑΟ Μεσσήνης 2017)

1ος σκόρερ β’ ομίλου: Γιώργος Κατσιαρίμπας (Πρωτέας)

Πολυτιμότερος παίκτης β’ ομίλου: Γιώργος Κατσιαρίμπας (Πρωτέας)

Πρωτάθλημα γυναικών

1η σκόρερ: Μαρία – Σοφία Ευτυχιάκου (Καλαμάτα ‘80)

Πολυτιμότερη παίκτρια: Μαρία – Σοφία Ευτυχιάκου (Καλαμάτα ‘80)

Πρωταθλητές ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ τη σεζόν 2018-2019

Α1 ανδρών: ΣΔΥ Τρίπολης

Α2 ανδρών: ΑΣ Πάνας Κανδήλας

Β’ ανδρών: ΑΟ Μεσσήνης 2017

Παίδων: ΣΔΥ Τρίπολης

Εφήβων: Πελασγός

Γυναικών: ΑΠΣ Αρις

Νεανίδων: Πελασγός

Κορασίδων: Καλαμάτα ‘80

Μίνι: Πελασγός

Προμίνι: Καλαμάτα ‘80.