Σάββατο, 12 Οκτώβριος 2019 15:04

ΜΠΑΣΚΕΤ Α1: Ξεχωρίζει το ΠΑΟ – Προμηθέας στην 3η αγωνιστική

Γράφτηκε από τον
ΜΠΑΣΚΕΤ Α1: Ξεχωρίζει το ΠΑΟ – Προμηθέας στην 3η αγωνιστική

 

Οι φιναλίστ των περυσινών τελικών, Παναθηναϊκός και Προμηθέας Πατρών, «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» στο ΟΑΚΑ αύριο Κυριακή (19:00), στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Basket League.

Oι Αχαιοί παραμένουν αήττητοι, όπως βέβαια και οι «πράσινοι», αλλά οι πιθανότητες για τη νίκη είναι σίγουρα υπέρ των γηπεδούχων.

Tόσο η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, όσο και του Μάκη Γιατρά προέρχονται από ήττα απέναντι σε γαλλικές ομάδες στην Ευρώπη, αφού ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στη Λιόν από τη Βιλερμπάν στη Euroleague και η ομάδα της Πάτρας στο κλειστό «Δ. Τόφαλος» από τη Mονακό στο EuroCup.

Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των υποχρεώσεών του στο Basketball Champions League, το αήττητο στην Α1 Περιστέρι φιλοξενεί σήμερα τον Πανιώνιο, ( 15:45). Οι «κυανέρυθροι» αναζητούν να... σπάσουν το ρόδι, κάτι που δύσκολα μπορεί να συμβεί απέναντι στην ομάδα του Ηλία Ζούρου.

Ακόμη τρεις αγώνες αρχίζουν στις 15:45 το Σάββατο: Η ΑΕΚ θα διεκδικήσει τη δεύτερη νίκη της σε τρεις αγωνιστικές με αντίπαλο τον Ήφαιστο στη Λήμνο. Οι νησιώτες προέρχονται από δύο θετικά αποτελέσματα, έχουν... αφιλόξενη έδρα και θα δώσουν τα πάντα για να... δυσαρεστήσουν τους «κιτρινόμαυρους» πριν τον πρώτο αγώνα τους στο Champions League. Tη δεύτερη νίκη αναζητούν στη μεταξύ τους αναμέτρηση στη Ρόδο ο Κολοσσός και το Λαύριο. Οι δύο ομάδες θα πάρουν ξανά θέση στο τζάμπολ μετά από δύο ημέρες, στο ίδιο γήπεδο (Καλλιθέας Ρόδου), για τη 2η αγωνιστική της Β΄ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Ηρακλής φιλοδοξεί να υποχρεώσει σε ένα τρίτο διαδοχικό αρνητικό αποτέλεσμα το Ρέθυμνο. Στις 17:45 σήμερα, αμφίρροπη αναμένεται η «μάχη» του Ιωνικού με τον ΠΑΟΚ στο κλειστό γήπεδο «Σοφία Μπεφόν», αφού οι «κυανόλευκοι» παρά τις δύο ήττες έχουν πέσει... μαχόμενοι, τόσο απέναντι στο Λαύριο, όσο και απέναντι στον Προμηθέα. Την Κυριακή (18:00), η Λάρισα υποδέχεται τον Άρη. Οι Θεσσαλοί μετρούν μόνο ήττες, ενώ οι Θεσσαλονικείς μετρούν μία νίκη επί του ΠΑΟΚ και μία ήττα από τον Ηρακλή.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών στο μπάσκετ και οι διαιτητές έχουν ως εξής:

Σάββατο

Περιστέρι-Πανιώνιος (3.45 μ.μ.)

Αναστόπουλος Π.-Καλογερόπουλος Φ.-Τσολάκος (Ντάβαρης)

Κολοσσός Ρόδου-Λαύριο (3.45 μ.μ.)

Σχινάς-Πουρσανίδης Κ.-Καλδίρης (Μηναρετζόπουλος)

Ηρακλής-Ρέθυμνο (3.45 μ.μ.)

Σώμος-Ανδρικόπουλος-Ευφραιμίδης (Παπαγεωργίου)

Ήφαιστος Λήμνου-ΑΕΚ (3.45 μ.μ.)

Παπαπέτρου-Σταματόπουλος-Μαγκλογιάννης (Σαλαβός)

Ιωνικός Νίκαιας-ΠΑΟΚ (5.45 μ.μ.)

Τσαρούχα-Μπήτης-Παντελίδης (Βιδάλης/Ελευθεριάδης)

Κυριακή

Λάρισα-Άρης (6 μ.μ.)

Παναγιώτου-Τσώνος-Σκούτας (Σταμάτης Γ.)

Παναθηναϊκός-Προμηθέας Πάτρας (7 μ.μ.)

Καρακατσούνης-Μάνος-Ψαριανός (Μουζάκης Στ.).