Παρασκευή, 18 Οκτώβριος 2019 19:05

Μπερτομέου: «Δεν εμπλεκόμαστε σε ό,τι συμβαίνει με τον Ολυμπιακό και την ελληνική λίγκα»

Γράφτηκε από τον
Μπερτομέου: «Δεν εμπλεκόμαστε σε ό,τι συμβαίνει με τον Ολυμπιακό και την ελληνική λίγκα»

Ο Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε για ακόμα μια φορά για την αποχώρηση του Ολυμπιακού από την ΕΚΟ Basket League κι εξέφρασε την στήριξή του στον Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague βρέθηκε στο Τελ Αβίβ για το Μακάμπι - Ερυθρός Αστέρας και στο πλαίσιο της επίσκεψής του, έδωσε συνέντευξη Τύπου.

Ο Μπερτομέου ρωτήθηκε για την αποχώρηση του Ολυμπιακού από το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και την πιθανότητα να αυξηθούν οι ομάδες μελλοντικά και είπε: «Πρώτα από όλα, ο Ολυμπιακός πρέπει να "διαβαστεί" από την άποψη των ελληνικών προβλημάτων. Και όπως είπα μήνες πριν, δεν μπορούμε να μολυνθούμε από ό,τι συμβαίνει στα εγχώρια πρωταθλήματα. Είναι μια συνέπεια που δείχνει πως κάτι πάει λάθος στο ελληνικό πρωτάθλημα και δεν θέλουμε να εμπλακούμε. Δεν το βλέπουμε αυτό ως παράδειγμα, ούτε ως... μόδα, για τους συλλόγους μας», και πρόσθεσε: «Το γεγονός ότι μείναμε στις 18 ομάδες και δεν προχωρήσαμε σε επέκταση, είναι επειδή ο αριθμός "18" κατά την άποψή μας είναι μια καλή ισορροπία μεταξύ της διανομής μας στην ευρωπαϊκή επικράτεια, της ποιότητας των ομάδων και της συμβατότητας με τα εγχώρια πρωταθλήματα. Οπότε, αν θέλουμε να πάμε παραπέρα, θα ήταν πιθανώς μια κατάσταση όπου οι σύλλογοί μας δεν θα μπορέσουν να παίξουν στα εγχώρια πρωταθλήματα. Αν αυτό συμβεί, και πότε, είναι κάτι που κανείς δεν το ξέρει. Και φυσικά, δεν το ξέρω».

Για τον Ντέιβιντ Μπλατ δήλωσε: «Ο Ντέιβιντ είναι ένας από τους πιο υπέροχους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στη μικρή ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Σε αυτά τα 20 χρόνια, ο Ντέιβιντ με έχει εκπλήξει πολλές φορές. Φυσικά ως προπονητής, αλλά την τελευταία φορά που μιλήσαμε, με εντυπωσίασε ως άνθρωπος. Πιστεύω πως μας διδάσκει όλους πως να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο τις δυσκολίες, αλλά και πως να κατανοήσουμε το μπάσκετ με τρόπους που ξεπερνούν το άθλημα. Κατά την γνώμη μου, ο τρόπος που μπορεί κι επικοινωνεί τις αξίες είναι μοναδικός, πιθανώς κι άλλοι συνάδελφοί του θα έχουν παρόμοι όραμα. Φυσικά και δεν είμαστε χαρούμενοι που δεν είναι στα γήπεδά μας, να προπονεί μια ομάδα, αλλά αυτό είναι κάτι προσωπικό. Καθήκον μας ως λίγκα είναι να είμαστε βέβαιοι πως η κατάστασή του είναι στο σωστό δρόμο. Και φυσικά, όσο δεν είναι στα παρκέ, μας λείπει πολύ».

Επίσης, υποστήριξε πως: «Τώρα επικεντρωνόμαστε στα επόμενα χρόνια, όπου θα ολοκληρώσουμε το σχεδιασμό της λίγκας. Έχω εκφράσει ήδη την επιθυμία να αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων με πολυετή συμβόλαια. Θα θέλαμε να ολοκληρώσουμε αυτόν τον τριετή κύκλο με το να έχουμε 16 ομάδες με πολυετή συμβόλαια, συν δύο ακόμη ομάδες από το EuroCup. Αυτό είναι το πλάνο μας για τα επόμενα χρόνια. Οπότε, όπως πάντα, σκεφτόμαστε το μέλλον, ένα μέλλον που αρχίζει με αυτή την 20η σεζόν της Euroleague, με τις 18 ομάδες - ένας απίθανος αριθμός ομάδων και μια απίθανη ποιότητα στα παιχνίδια μας. Έχουμε μπροστά μας μια πολύ συναρπαστική σεζόν και θεωρώ πως θα την απολαύσουμε όλοι πολύ».

Πηγή: gazzetta.gr