Τρίτη, 22 Οκτώβριος 2019 11:15

Ετοιμοι για το τζάμπολ οι προπονητές της Α1 κατηγορίας (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Με την καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη Τύπου των προπονητών ξεκίνησε χθες η αντίστροφη μέτρηση για το τζάμπολ της Α1 κατηγορίας μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Το πρωτάθλημα ξεκινά το Σαββατοκύριακο με την συμμετοχή 12 ομάδων, έξι από την Μεσσηνία, 3 από την Λακωνία και 3 από την Λακωνία.

Η χθεσινή εκδήλωση έγινε στο “Pharae Palace” στην Καλαμάτα με κεντρικό ομιλητή και τιμώμενο πρόσωπο μια μεγάλη προσωπικότητα του Ελληνικού μπάσκετ, τον Κώστα Πετρόπουλο, τον «Νουρέγιεφ» του ελληνικού μπάσκετ όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του αθλήματος από την εποχή που έπαιζε.

Ο Κώστας Πετρόπουλος, που βραβεύθηκε από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, τόνισε πως αισθάνεται σπίτι του την Καλαμάτα γιατί όταν ήταν στις εθνικές ομάδες ήταν υπεύθυνος στην Πελοπόννησο, καθώς και επειδή γνωρίζει καλά τον Γιάννη Κουτραφούρη.

Παράλληλα προβλήθηκε και ένα βίντεο με κορυφαίες στιγμές της καριέρας του.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ απένειμε τιμητικές πλακέτες σε έναν εκ των κορυφαίων παικτών που έχει βγάλει η περιοχή μας και πλέον είναι στο προπονητικό τιμ της Κ.Α.Ε. Λαυρίου στην Α1 κατηγορία, τον Διονύση Γιαννακόπουλο αλλά και τον Φώτη Μπουγά, πρόεδρο του ΑΠΣ Αρις για την συμβολή του στην ανάπτυξη της καλαθοσφαίρισης στην Κεντρική και Νότια Πελοπόννησο.

Οι δηλώσεις των προπονητών

Ο Παύλος Νώντας της Καλαμάτα B.C. μίλησε ξεκάθαρα για άνοδο: “Είμαστε μια νέα ομάδα που έχει ήδη δύο παρουσίες στη Γ’ εθνική. Θέλουμε να ανέβουμε ξανά στην Γ’ εθνική και να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά”.

Ο Γιώργος Ροζακέας του Πρωτέα σημείωσε “Θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να σταθούν στο άθλημα, να τα στηρίξουμε για να εξελιχθούν. Αυτός είναι ο κύριος στόχος και η φιλοσοφία της ομάδας”.

Ο Μιχάλης Μπακογιάννης του ΓΣ Μεσσήνης σημείωσε ότι εκδήλωση βοηθά στην αναβάθμιση του μπάσκετ και στάθηκε στην δήλωση του Πετρόπουλου ότι πρέπει όλοι να εμπνεύσουν τα παιδιά. Σημείωσε ότι είναι μεταβατική χρονιά για την ομάδα του λόγω της αποχώρησης του Πολυζογώπουλου και ότι πρώτος στόχος είναι η τετράδα.

Ο Φώτης Τσόπελας του ΓΣ Γαργαλιάνων σημείωσε: “Κρατήσαμε τον περσινό κορμό και ενισχυθήκαμε με ένα παίκτη. Θα προσπαθήσουμε αρχικά να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία”.

Ο Αλέξης Κορογώνας της Καλαμάτας ‘80 έκανε λόγο για πρωταγωνιστικό στόχο: “Μετά την περσινή χρονιά ανασύνταξης ενισχύσαμε την ομάδα και καλύψαμε τα κενά ώστε να έχουμε και πάλι πρωταγωνιστικό χαρακτήρα. Πιστοί πάντα στην φιλοσοφία να δουλεύομε με παιδιά από την ακαδημία”.

Ο Αντώνης Κούτρης του Δίωνα Κυπαρισσίας τόνισε: “Το πρωτάθλημα θα έχει τρεις τετράδες και θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Εμείς θέλουμε να είμαστε στην πρώτη τετράδα”.

Ο Αργύρης Τσώνης του Πολύβιου επισήμανε ότι ο προγραμματισμός διαφοροποιήθηκε γιατί αποχώρησαν κάποιοι παίκτες. “Εχουμε 10 παίκτες 22-22 ετών και 3 μεγάλους, με στόχο το καλύτερο δυνατό”, κατέληξε.

Η βοηθός προπονητή του Πελασγού Γεωργία Μανιάτη έθεσε ως στόχο το καλό μπάσκετ και την παραμονή στην κατηγορία ενώ τόνισε ότι η ομάδα στηρίζεται κυρίως σε νέα παιδιά από τη Μεγαλόπολη.

Ο Βαγγέλης Μάλλιος του ΑΣ Πάνας Κανδήλας τόνισε: “Είμαστε για πρώτη φορά στην Α’ κατηγορία, ελπίζουμε όχι και για τελευταία. Σε έξι χρόνια ζωής φτάσαμε σε αυτό το επίπεδο. Το 80% παικτών είναι από την περσινή ομάδα”.

Ο Θανάσης Σκιαδάς του Λακωνικού Κρόνου τόνισε πως είναι μια μεταβατική χρονιά για την ομάδα του λόγω των αλλαγών που έγιναν στο ρόστερ και ότι θα στηρίξουν τα νέα παιδιά με στόχο την παραμονή.

Ο Στέφανος Χίος του Σπαρτιατικού τόνισε πως στην ομάδα του δεν υπάρχει αθλητής που να αμείβεται. “Ο μόνος λόγος να κρατάμε παίκτες στο γήπεδο είναι να κάνουμε ελκυστική προπόνηση. Εχουμε δέκα παίκτες κάτω των 20 ετών και ο κορμός αποτελείται κυρίως από φοιτητές”.

Από την εκδήλωση απουσίασε μόνο ο Κώστας Μπαμπανιώτης από το Κάστρο Μονεμβασιάς.