Τρίτη, 10 Δεκέμβριος 2019 19:28

Το CAS επιστρέφει στην Ευρωλίγκα για επανεξέταση την υπόθεση του «αιώνιου» ντέρμπι

Γράφτηκε από τον
Το CAS επιστρέφει στην Ευρωλίγκα για επανεξέταση την υπόθεση του «αιώνιου» ντέρμπι

Στον Αθλητικό Δικαστή της Ευρωλίγκας για επανεξέταση, επέστρεψε το CAS την υπόθεση του «αιώνιου» ντέρμπι του Νοεμβρίου του 2018, έπειτα από τα νέα στοιχεία που προσκόμισε η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Νέο επεισόδιο στην υπόθεση που αφορά τα όσα έγιναν τον Νοέμβριο του 2018 στο «αιώνιο» ντέρμπι του ΟΑΚΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τρίτη (10/12) εκδικάστηκε στο CAS η προσφυγή της ΚΑΕ Ολυμπιακός κατά της πρωτόδικης απόφασης της Ευρωλίγκας, με το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο, αφού έλαβε υπόψη τα νέα στοιχεία που προσκόμισαν οι Πειραιώτες, να αποφασίζει να επιστρέψει την υπόθεση στον Αθλητικό Δικαστή της διοργάνωσης, ο οποίος την είχε βάλει στο αρχείο και τώρα καλείται να την επανεξετάσει.

Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» υποστηρίζουν πως οι «πράσινοι» είχαν μοιράσει στα ΜΜΕ ένα non paper που όπως αναφέρουν τους συκοφαντούσε για απόπειρα δωροδοκίας των διαιτητών της αναμέτρησης.

Από την πλευρά τους, οι Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ (Ισπανία), Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία) και Γιάκομπ Ζαμοΐσκι (Πολωνία) είχαν γράψει στο φύλλο αγώνα πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε επιτεθεί φραστικά εναντίον τους αναφέροντας πως: «… τα ξέρουμε όλα, ξέρουμε πως ποντάρατε 20.000 ευρώ, τόσο ο Πολωνός όσο και ο Ιταλός. Μόνο ο Ισπανός είναι δίκαιος. Θα τα στείλουμε όλα στον Μπερτομέου και στον Στόουκς».

Παρόντες στην εκδίκαση στη Λωζάνη ήταν οι Μάνος Παπαδόπουλος και Μαργαρίτα Θάνου από τον Παναθηναϊκό, από τον Ολυμπιακό οι Χρήστος Μπαφές, Λάμπρος Αδάμος, William Sternheimer και Tom Seaner, καθώς επίσης και οι δικηγόροι της Ευρωλίγκας.

Πηγή: sport-fm.gr