Πέμπτη, 02 Ιανουάριος 2020 18:46

Τρίτος στην Ευρώπη σε εισιτήρια ο Παναθηναϊκός!

Γράφτηκε από τον
Τρίτος στην Ευρώπη σε εισιτήρια ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 3η θέση των εισιτηρίων στην Euroleague με την... υποσημείωση της τιμωρίας με τη Φενέρ. Ρεκόρ κόντρα στον Ολυμπιακό, στην κορυφή η Ζαλγκίρις του Σάρας.

Η ιστοσελίδα του Ισραήλ, «Sports 5», συγκέντρωσε τα εισιτήρια που έχουν κόψει οι ομάδες στις πρώτες 16 αγωνιστικές της Euroleague και έβγαλε τα στατιστικά στοιχεία με την προσέλευση του κοινού ανά γήπεδο. Η Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, παρά την κακή πορεία της, βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας με 14.602 θεατές ανά αγώνα, με την ανεβασμένη Αναντολού Εφές να την ακολουθεί, κόβοντας 12.573 εισιτήρια κατά μέσο όρο.
Στο σχετικό δημοσίευμα ο Παναθηναϊκός παρουσιάζεται στην 8η θέση με 9.735 εισιτήρια ανά ματς. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Βλέπετε, οι Ισραηλινοί διαίρεσαν τα 87.612 εισιτήρια που έχουν κοπεί φέτος στο ΟΑΚΑ με εννέα ματς, αφού τόσα έχει δώσει το «τριφύλλι» στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Με αυτά τα δεδομένα, ο Παναθηναϊκός θα ήταν πράγματι 8ος στη σχετική λίστα με 9.735 εισιτήρια ανά αγώνα.

Ωστόσο, το παιχνίδι με τη Φενέρ, το οποίο «χαλάει» και τον σχετικό μέσο όρο, δεν γίνεται να μπει στη εν λόγω μέτρηση, αφού εξαιτίας τιμωρίας το ματς έγινε κεκλεισμένων των θυρών (0 εισιτήρια). Επομένως, το σύνολο των «πράσινων» εισιτηρίων διαρείται με τα οκτώ ματς που έχουν δώσει οι πρωταθλητές Ελλάδας με τον κόσμο τους στο πλευρό τους.
Ο μέσος όρος της συγκεκριμένης πράξης (87.612 δια οκτώ) βγάζει το αποτέλεσμα 10.951, που σημαίνει πως φέρνει τον Παναθηναϊκό στην 3η θέση των εισιτήριων ανά αγώνα στη φετινή Euroleague.

Αναλυτικά η προσέλευση του κοινού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Euroleague στα εντός έδρας παιχνίδια του «τριφυλλιού» φέτος:

Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας 10.133
Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο 10.093
Παναθηναϊκός - Αναντολού Εφές 8.304
Παναθηναϊκός - Βαλένθια 9.130
Παναθηναϊκός - Άλμπα Βερολίνου 8.098
Παναθηναϊκός - Μπασκόνια 11.945
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 17.396
Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε -
Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μαδρίτης 12.513
Με βάση τα επίσημα στοιχεία την πρώτη τριάδα (Ζαλγκίρις, Αναντολού Εφές, Παναθηναϊκός) ακολουθούν η Μπασκόνια, η Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Ερυθρός Αστέρας, η Άλμπα Βερολίνου, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα.

Από εκεί και πέρα στο δημοσίευμα σημειώνεται πως η κορυφαία προσέλευση των ευρωπαϊκών γηπέδων την τρέχουσα σεζόν έχει καταγραφεί στο ΟΑΚΑ, για το «αιώνιο» ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (17.396 θεατές).

Πηγή: sdna.gr