Παρασκευή, 03 Ιανουάριος 2020 17:39

Παναθηναϊκός: Επικίνδυνη αποστολή στη «φωλιά» της «ρωσικής αρκούδας»

Γράφτηκε από τον
Παναθηναϊκός: Επικίνδυνη αποστολή στη «φωλιά» της «ρωσικής αρκούδας»

Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν στο Καλίνινγκραντ την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη.

Μετά από δυο συνεχόμενες ήττες από Μακάμπι και Ρεάλ ο Παναθηναϊκός αναζητά εναγωνίως επιστροφή στις επιτυχίες και η 17η αγωνιστική της Euroleague θα τον βρει (19.00, NovaSports 2) στην έδρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης και μιας εκ των ισχυρών της διοργάνωσης όπως παραδοσιακά είναι η ΤΣΣΚΑ. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έχει δυο νίκες περισσότερες σε σχέση με τον Παναθηναϊκό (με ρεκόρ 11-5) ενώ προέρχεται από τρία θετικά αποτελέσματα κόντρα σε Ερυθρό Αστέρα, Εφές Αναντολού και Αρμάνι.

Ο Ρικ Πιτίνο δεν θα έχει στη διάθεση του τον Ιαν Βουγιούκα που αντιμετωπίζει ενοχλήσεις. «Η ΤΣΣΚΑ είναι δίχως αμφιβολία ανάμεσα στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης», δήλωσε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού και πρόσθεσε: «Πέρυσι αναδείχθηκαν πρωταθλητές της Euroleague. H περιφέρειά της αποτελεί την βασική της δύναμη και θα πρέπει να την περιορίσουμε. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε στην περιφερειακή μας άμυνα, αλλά και στους υπόλοιπους τομείς. Θα χρησιμοποιήσουμε αρκετά τον Ντίνο (Μήτογλου) στη θέση "4", γιατί βάσει ποσοστού, είναι ο καλύτερός μας ριμπάουντερ και χρειαζόμαστε βελτίωση σε αυτό το κομμάτι».

Το ματς θα γίνει στο χωρητικότητας 7.000 θέσεων Yantarny Sports Palace του Καλίνινγκραντ καθώς η έδρα της ΤΣΣΚΑ (Megasport Arena) δεν είναι διαθέσιμη. Διαιτητές του αγώνα είναι οι: Μπόρις Ρίζικ, Κάρλος Περούγκα και Μιλιβόγιε Γιόβτσιτς.

To πρόγραμμα (17η αγωνιστική)
Παρασκευή 3 Ιανουαρίου

19.00 ΤΣΣΚΑ-Παναθηναϊκός NovaSports2

19.30 Αναντολού Εφές-Χίμκι NovaSports3

21.45 Βιλερμπάν-Ρεάλ Μ., ΝοvaSports1

21.45 Αρμάνι Μ. –Ζενίτ, NovaSports3

22.00 Βαλένθια-Άλμπα Β.NovaSports4

Πηγή: ethnos.gr