Τετάρτη, 05 Φεβρουάριος 2020 18:28

Μπαρτζώκας: "Χωρίς Σπανούλη και Πρίντεζη με ΤΣΣΚΑ"

Γράφτηκε από τον

Πολλά τα προβλήματα για τον Ολυμπιακό εν όψει ΤΣΣΚΑ Μόσχας (6/2, 21:00). Οι ερυθρόλευκοι θα παραταχθούν δίχως τον Βασίλη Σπανούλη και τον Γιώργο Πρίντεζη, όπως δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Δίχως τέσσερις παίκτες θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (6/2, 21:00), όπως δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Πέραν του Τέιλορ Ρότσεστι και του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, που ούτως ή άλλως δεν υπολογίζονται για το επόμενο διάστημα, ο προπονητής των ερυθρολεύκων κατέστησε σαφές πως ούτε ο Βασίλης Σπανούλης ούτε ο Γιώργος Πρίντεζης είναι σε θέση να βοηθήσουν στην αυριανή αναμέτρηση.

"Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο, δεν έχει να κάνει μόνο με το όνομα του αντιπάλου. Δεν υπάρχει κάτι εύκολο στην EuroLeague. Το μομέντουμ δεν είναι με το μέρος μας, κυρίως γιατί στο παιχνίδι με τη Ζάλγκιρις χάσαμε δύο βασικά γκαρντ, που δίνουν δημιουργία, εκτέλεση και ηγετικά χαρακτηριστικά. Είναι πολύ δύσκολο για τα παιδιά που δεν έχουν εμπειρία από αυτό το επίπεδο, να καλύψουν το συγκεκριμένο στοιχείο. Αν σκεφτείτε ότι λείπουν ήδη ο Βασίλης (Χαραλαμπόπουλος) και ο Γιώργος (Πρίντεζης), υπάρχει λειψανδρία" δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας για να προσθέσει αναφορικά με τον Γιώργο Πρίντεζη:

"Ο πόνος είναι έντονος και δεν μπορείς να αναπνεύσεις, δεν σε αφήνει να παίξεις. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να παίξει. Θα δοκιμάσει, αλλά δεν πιστεύω ότι θα παίξει. Ούτε ο Βασίλης (Σπανούλης) θα είναι παρών με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι τραυματισμοί είναι μέρος του παιχνιδιού. Πρέπει να στεναχωριόμαστε για πράγματα που μπορούμε να ελέγξουμε. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε το αγωνιστικό, που έχει ιδιαιτερότητες και μεγάλες δυσκολίες. Σε κάθε παιχνίδι παλεύεις για να κερδίσεις".

"ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΗΠΩΣ ΦΕΡΟΥΜΕ ΔΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ"
Εν συνεχεία σχολίασε πως "ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που πρέπει να κερδίζει. Οι απαιτήσεις σε αυτόν τον σύλλογο είναι να κερδίζει. Πρέπει να φτιάξουμε μια ομάδα που θα κερδίζει. Στην ομάδα που κερδίζει, όσοι είναι μέσα, βελτιώνονται. Μπαίνουν στο πνεύμα του πρωταθλητισμού και γίνονται καλύτεροι. Αν αναφερόμαστε στους Έλληνες, ο Βασίλης (Χαραλαμπόπουλος) ακολούθησε ένα πρόγραμμα δύο - τριών εβδομάδων για να μπει στον δικό μας ρυθμό. Δυστυχώς έκανε εγχείριση. Ο Αντώνης (Κόνιαρης) λόγω των συνθηκών παίζει περισσότερο απ' ότι πέρσι με τον ΠΑΟΚ".

Αναφορικά με την ήττα από τη Ζάλγκιρις είπε: "Κάναμε κακή εμφάνιση, η Ζάλγκιρις έκανε καλή εμφάνιση. Αλλά υπήρχαν κάποια δεδομένα. Ο Βασίλης (σ.σ. Σπανούλης) ένιωθε πόνο στο πόδι του από το τρίτο λεπτό, ο Ρότσεστι έπαθε θλάση. Χάσαμε τους δύο δημιουργούς μας και έπειτα είναι δύσκολο να παίξεις έτσι σε μία τέτοια διοργάνωση. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που πρέπει να κερδίζει. Εγώ νιώθω χαρούμενος που ήρθα τώρα στην ομάδα γιατί μπορώ να δω τι χρειάζεται και τι πρέπει να κάνω στην ομάδα" ενώ σε ερώτηση για ενδεχόμενη ενίσχυση απάντησε: "Είχα πει ότι κινούμαστε στην αγορά. Δηλαδή κοιτάμε να φέρουμε έναν περιφερειακό, τώρα δεν ξέρω μήπως φέρουμε δύο".

Λίγα λεπτά νωρίτερα, στην κάμερα της NOVA είχε εξηγήσει πως "και το να χάνεις παίκτες είναι επίσης μέρος της διαδικασίας. Αυτή τη στιγμή βέβαια υπάρχει μεγάλη λειψανδρία. Σίγουρα αύριο δεν θα παίξει και ο Ρότσεστι και ο Σπανούλης, δεν θα παίξει και ο Χαραλαμπόπουλος. Δεν είναι μόνο το πώς παίζεις ένα παιχνίδι αλλά και πώς το προετοιμάζεις. Το ότι είμαστε λίγοι έχει προκαλέσει μεγαλύτερη φόρτωση σε κάποια παιδιά μέσα στην ομάδα και ίσως βγάζουν τραυματισμοί μέσα στο ματς. Η ένταση και η σκληράδα που υπάρχει στη διοργάνωση δημιουργούν τέτοιες καταστάσεις. Υπάρχουν πράγματα για τα οποία πρέπει να στενοχωριέσαι και κάποια που δεν μπορείς να τα κοντρολάρεις. Τέτοια θέματα υγείας δεν μπορείς να τα κοντρολάρεις. Θα προσπαθήσουμε να τα λύσουμε εκ των έσω".

ΡΟΥΜΠΙΤ: "ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ"
Από την πλευρά του, ο Όγκουστιν Ρούμπιτ δήλωσε πως "αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βγούμε στο παρκέ και να παίξουμε τέλεια. Το σημαντικότερο είναι να παλέψουμε και να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα" και συνέχισε αναφερόμενος στις απουσίες (Βασίλης Σπανούλης, Τέιλορ Ρότσεστι) του Ολυμπιακού μετά το παιχνίδι με τη Ζάλγκιρις: "Είναι πολλές οι ομάδες που παίζουν με απουσίες. Όλοι πρέπει να κάνουν ένα βήμα μπροστά, να είμαστε επιθετικοί και να παλέψουμε. Ο Βασίλης (Σπανούλης) είναι ο αρχηγός μας και ο Τέιλορ (Ρότσεστι) αποτελούν δύο πολύ σημαντικά γκαρντ για εμάς. Χωρίς αυτούς τους παίκτες, τα πράγματα δεδομένα θα είναι πιο δύσκολα".

Τέλος αναφορικά με το γεγονός πως εσχάτως παίζει αποκλειστικά ως πάουερ φόργουορντ, από την στιγμή που προστέθηκε στο ρόστερ ο Οκτάβιους Έλις, σημείωσε πως "έχω παίξει κυρίως στο "4" οπότε για μένα είναι πιο φυσιολογική θέση. Μπορώ όμως να αντεπεξέλθω εξίσου και στις δύο θέσεις".

Πηγή: sport24.gr