Τρίτη, 17 Μάρτιος 2020 19:40

Κορονοϊός: Η EuroLeague θέλει να γίνει κανονικά το Final Four της Κολωνίας

Γράφτηκε από τον

Ο Έντουαρντ Σκοτ μίλησε σε σερβική ιστοσελίδα για τα πλάνα της EuroLeague, εξηγώντας πως η διοργάνωση θέλει να συνεχιστεί και να στέψει τον νέο πρωταθλητή.

Η EuroLeague και το EuroCup έχουν κατεβάσει ρολά μέχρι τις 11 Απριλίου (τουλάχιστον μέχρι τότε), τα πράγματα στην Ισπανία και την Ιταλία εξακολουθούν να είναι πολύ άσχημα, παρόλ' αυτά η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση προσανατολίζεται να επανεκκινήσει σε πρώτη ευκαιρία και να στέψει τον νέο πρωταθλητή. Ταυτόχρονα, με τη διεξαγωγή του Final Four της Κολωνίας στις ημερομηνίες που είχε οριστεί, από τις 22 έως τις 24 Μαΐου.

Ο Έντουαρντ Σκοτ, Chief Operations Officer της EuroLeague Basketball, μίλησε στο Sport Klub της Σερβίας για τις σκέψεις που κάνουν οι ιθύνοντες των δύο διοργανώσεων που βρίσκονται υπό την σκέπη της.

"Αντιμετωπίζουμε μια πολύ ρευστή κατάσταση. Καθημερινά λαμβάνουμε νέες πληροφορίες, ακόμη κι από ώρα σε ώρα μαθαίνουμε νέα πράγματα. Οι αποφάσεις που παίρνουμε είναι με βάση αυτές τις πληροφορίες. Τη δεδομένη στιγμή, το πλάνο αναφέρει πως θα διεξαχθεί το Final Four της EuroLeague στην ημερομηνία που είχε οριστεί αρχικά. Από εκεί και πέρα, αν κριθεί απαραίτητο, θα επανεξετάσουμε αυτό το ενδεχόμενο, βάσει του πώς εξελίσσεται η ιστορία με τον κορονοϊό στην Ευρώπη" ανέφερε αρχικά και προσέθεσε:

"Δεν υπάρχει κατά νου το ενδεχόμενο να διακοπεί οριστικά τόσο η EuroLeague όσο και το EuroCup. Στόχος είναι να αναδειχθούν πρωταθλητές στις δύο διοργανώσεις, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Δεδομένων των συνθηκών, θα καθίσουμε στο τραπέζι με τις ομάδες και θα αποφασίσουμε πώς θα τελειώσει η φετινή σεζόν".

Από εκεί και πέρα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τη νέα αγωνιστική περίοδο να βρεθούν δύο ομάδες από την ABA Liga στην EuroLeague, εφόσον η Παρτίζαν πάει μέχρι το τέλος του δρόμου στο EuroCup της φετινής σεζόν. Σε μία τέτοια περίπτωση, το πιθανότερο σενάριο είναι να μην αλλάξει το αρχικό πλάνο για να δοθεί μία από τις τρεις wild cards σε ομάδα της Αδριατικής, σε περίπτωση που η Παρτίζαν φτάσει στον τελικό της λίγκας.
Πηγή: sport24.gr