Κυριακή, 22 Μάρτιος 2020 19:31

EKO Basket League: Τηλεδιάσκεψη των ομάδων, προς οριστική διακοπή το πρωτάθλημα

Γράφτηκε από τον
EKO Basket League: Τηλεδιάσκεψη των ομάδων, προς οριστική διακοπή το πρωτάθλημα

Ο ΕΣΑΚΕ κάλεσε τις ομάδες της EKO Basket League σε τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα (23/3), προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν για το τι μέλλει γενέσθαι στη σεζόν.

Πριν από περίπου 10 ημέρες, ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε την αναστολή της EKO Basket League μέχρι τις 30 Μαρτίου, μία απόφαση και ένα χρονικό όριο βέβαια που έμοιαζαν προσωρινά και πάρθηκαν με δεδομένη την τότε κατάσταση.

Με τον αριθμό των θυμάτων και τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα να αυξάνονται διαρκώς, τα δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί κάνοντας ακόμα πιο ζοφερό το μέλλον της φετινής σεζόν και αυξάνοντας τις πιθανότητες να πάμε σε πρόωρο φινάλε και οριστική διακοπή.

Αυτή η απόφαση θα συζητηθεί και ενδεχομένως θα παρθεί στην τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας (23/3) την οποία προγραμμάτισε ο ΕΣΑΚΕ, με τη συμμετοχή όλων των (14) ομάδων της EKO Basket League.

Εκεί, οι ομάδες θα εκτιμήσουν την κατάσταση, λαμβάνοντας βέβαια υπόψη και όλες τις παραμέτρους που θα πρέπει πρώτα να εξεταστούν πριν παρθεί η οποιαδήποτε απόφαση. Το σενάριο της οριστικής διακοπής ασφαλώς και μοιάζει πιθανό, αυτό που θα πρέπει να αποφασιστεί, όμως, είναι αν το πρόωρο φινάλε θα επέλθει με ανάδειξη Πρωταθλητή, λαμβάνοντας υπόψη την ισχύουσα βαθμολογία, ή αν το Πρωτάθλημα θα θεωρηθεί ως μη γενόμενο.

Για οποιαδήποτε απόφαση, θα πρέπει να εκτιμηθεί το χρονικό όριο λήξης των υποχρεώσεων της Εθνικής, όπως και αυτών των ομάδων που συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αν και εφόσον αυτές πραγματοποιηθούν και συνεχιστούν. Παράλληλα, θα συνεκτιμηθούν και οι οικονομικές επιπτώσεις ως προς την απώλεια εισιτηρίων, αλλά και σε σχέση με χορηγούς και συμβάσεις εργαζομένων (αθλητών, προπονητών, στελεχών). Δεν αποκλείεται παράλληλα να υπάρξει και αναθεώρηση των νομοθετικών ρυθμίσεων από την Πολιτεία που θα φέρει ακύρωση της ισχύουσας προκήρυξης του πρωταθλήματος, για λόγους... ανωτέρας βίας, κάτι που επίσης θα τεθεί επί τάπητος.

Σε κάθε περίπτωση, η τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας μεταξύ των ομάδων της EKO Basket League θα ξεκαθαρίσει εν πολλοίς το τοπίο σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι στη φετινή (ή και την επόμενη) σεζόν, με την "καυτή πατάτα" φυσικά να αφορά την οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος και τον τρόπο που αυτή θα επέλθει.

Πηγή: sport24.gr