Κυριακή, 06 Απριλίου 2014 23:30

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ: Υποβιβάσθηκε στο τοπικό η Καλαμάτα '80

Γράφτηκε από τον
Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ: Υποβιβάσθηκε στο τοπικό η Καλαμάτα '80

Μετά από 2 χρόνια παρουσίας στην Γ' εθνική κατηγορία, η Καλαμάτα '80 επιστρέφει πάλι στο τοπικό πρωταθλημα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ αφού γνώρισε την ήττα στην Τέντα από το βαθμολογικά αδιάφορο Αγρίνο με 73-66 παρόλο που στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήταν μπροστά στο σκορ με 38-32 ενώ την ίδια ώρα η Ζάκυνθος που στα τελευταία παιχνίδια δείχνει ενα άλλο πρόσωπο κέρδισε τον Εσπερο στην Πάτρα με 72-68.


Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε περίπτωση νίκης της Καλαμάτας '80 ο υποβιβασμός θα ήταν και παλι οριστικός αφού η Ζάκυνθος κέρδισε στην Αχαϊκή πρωτεύουσα. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης τώρα το ξεκίνημα της Καλαμάτα '80 κόντρα σε μιά ομάδα που απουσίαζε ο τιμωρημένος από την ΕΟΚ πρώτος σκόρερ της κατηγορίας Λαμπρόπουλος ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικό. Συγκεκριμένα στο 7΄ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν των φιλοξενούμενων με 19-4 και στο 10΄με 22-13.
Δυστυχώς όμως η συνέχεια δεν υπήρξε αναλογη αφού οι Αγρινιώτες άρχισαν να βρίσκουν καλύτερες λύσεις σε σχέση με τους Καλαματιανούς από τους οποίους οι μόνοι που έφθαναν έυκολα στο καλάθι ήταν οι Γιώργος Κάτσαρης και Δημήτρης Αναγνωστόπουλος οι οποίοι εκτός των άλλων σημείωσαν τους 39 από τους 66 συνολικά πόντους της ομάδας τους. Αυτό είχε σαν συνέπεια οι παίκτες του Γιάννη Διαμαντάκου με επικεφαλής τους ασταμάτητους - όπως έμοιαζαν μέσα στο παιχνίδι - Χρήστο Μπαρούχα, Γιώργο Σαμουρέλη αφού σημείωσαν 51 πόντους να φθάσουν στην υπέρ τους επιτυχία με το τελικό 73-66 εκμεταλλευόμενοι άριστα τα αγωνιστικά κενά των γηπεδούχων αλλά και τα όσα έξυπνα σφυρίγματα πήραν από τον δεύετερο διαιτητή του αγώνα Σκαλτσή. Πρώτος ρέφερι της συνάντησης ήταν ο Μαραμής. Πριν πάντως την γνωρίσει την ήττα η Καλαμάτα '80 είχε τον έλεγχο του αγώνα και του σκορ μέχρι το 34΄ χρονικό σημείο στο οποίο προηγείτο του Αγρινίου με 61-52. Σε αυτό το λεπτό όμως ξεκίνησε το μεγαλύτερο ίσως χθές αγωνιστικό κενό των παικτών του Αβδάλα γεγονός που δεν άφησαν ανεκμετάλευτο οι φιλοξενούμενοι και 1.44΄΄ πριν το τέλος με ένα σερί 13-2 προηγήθηκαν με 65-63 και όπως αποδείχθηκε είχαν τον τρόπο στον υπόλοιπο χρόνο να φθάσουν στην κατάκτηση των δύο βαθμών της νίκης.Αξιοσημείωτο τέλος ήταν ότι οι Αθηναίοι ρέφερι στο τέλος έγραψαν στο φύλλο αγώνα τον παράγοντα της Καλαμάτας '80 Κώστα Καρούτα.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ '80 (Αβδάλας): Κούτρης 3(1), Κάτσαρης 18(4/4 ελε'υθερες βολές, 4/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα), Αναγνωστόπουλος 21(9/12 διποντα, 1/4τρίποντα), Κοντόπουλος, Μπάκας 8, Τσικούρης 4, Κατσούλης 5(1), Βούλγαρης 7, Παπουτσής, Λαζαρακόπουλος.
ΑΓΡΙΝΙΟ (Διαμαντάκος): Πατίκας 3(1), Ναούμης, Τεπεκίδης 4, Μπαρούχας 31(2), Μήτσου 5(1), Σαμουρέλης 20, Τερσενίδης 4, Κόκιος, Τρυφωνόπουλος 6.