Τρίτη, 31 Μάρτιος 2020 15:36

EuroLeague: Στην καλύτερη ομάδα της δεκαετίας ο Διαμαντίδης

Γράφτηκε από τον
EuroLeague: Στην καλύτερη ομάδα της δεκαετίας ο Διαμαντίδης

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι το νέο μέλος της καλύτερης ομάδας της δεκαετίας στην EuroLeague, η οποία ανακοίνωσε το... new entry την Τρίτη 31 Μαρτίου.

Μετά τον Κάιλ Χάινς, τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο και τον Λούκα Ντόντσιτς, ήταν η σειρά του Δημήτρη Διαμαντίδη να μπει στην καλύτερη ομάδα της δεκαετίας στην EuroLeague. Ο πρώην αρχηγός του Παναθηναϊκού ψηφίστηκε από φιλάθλους, δημοσιογράφους, παίκτες και προπονητές για να βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων της διοργάνωσης για την προηγούμενη δεκαετία, στην οποία κατέκτησε τον τίτλο της EuroLeague το 2011 στη Βαρκελώνη.

Ο 3D ολοκλήρωσε την τεράστια καριέρα του το 2016, έχοντας 9 πόντους, 3.5 ριμπάουντ, 4.5 ασίστ και 1.6 κλεψίματα κατά μέσο όρο στην EuroLeague από το 2004 οπότε κι άρχισε η διαδρομή του στην διοργάνωση -με τη φανέλα μόνο μίας ομάδας, του Παναθηναϊκού.

"Είναι μεγάλη τιμή για μένα που είμαι μέλος αυτής της ομάδας, που περιλαμβάνει σπουδαίους παίκτες. Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές μου, τον κ. Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, τους πρώην συμπαίκτες μου, τον Παναθηναϊκό και φυσικά τη διοίκηση. Το 2011 ήταν μια αντικειμενικά πολύ καλή χρονιά για μένα, είχαμε ως στόχο την κατάκτηση του τροπαίου -και τα καταφέραμε. Ο Παναθηναϊκός είχε εμπειρία από μεγάλους αγώνες και Final Four, κι έναν σπουδαίο προπονητή που ήξερε πώς να προετοιμάζει την ομάδα. Στα playoffs με την Μπαρτσελόνα ήμασταν σε πολύ καλή κατάσταση, εξαιρετικά προετοιμασμένοι τόσο αγωνιστικά όσο και πνευματικά. Απλά έπαιζα, προσπαθούσα να κάνω το καλύτερο που μπορούσα για την ομάδα μου. Δεν σκεφτόμουν ότι πρέπει να δώσω ασίστ ή να σκοράρω" δήλωσε ο ίδιος με αφορμή την παρουσία του στην καλύτερη ομάδα της δεκαετίας.

Πηγή: sport24.gr