Πέμπτη, 16 Απρίλιος 2020 12:03

ΚΑΛΑΜΑΤΑ '80: "Θα χρειαστεί αρκετό διάστημα για να επανέλθουμε", λέει ο Αλέξης Κορογώνας

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ '80: "Θα χρειαστεί αρκετό διάστημα για να επανέλθουμε", λέει ο Αλέξης Κορογώνας

Στον ¨αέρα" βρίσκεται το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, όπως βέβαια και όλες οι διοργανώσεις λόγω του κορονοϊού.

Η δράση έχει σταματήσει και άπαντες περιμένουν τις εξελίξεις. Εκείνο που έχει βέβαια μεγαλύτερη σημασία πέρα από το αν θα συνεχιστεί ή όχι ένα πρωτάθλημα, είναι η επόμενη μέρα. Διότι η πανδημία θα περάσει, αλλά θα έχει αφήσει πολλές... πληγές. Το νέο οικονομικό περιβάλλον που θα διαμορφωθεί, θα πλήξει σημαντικά και τον αθλητισμό και δη τον ερασιτεχνικό.
Ο Αλέξης Κορογώνας,ένας από τους ανθρώπους του αθλητισμού και επί σειρά ετών προπονητής της Καλαμάτας '80 μιλώντας στην "Ε" για το μέλλον του μπάσκετ στη Μεσσηνία είπε: "Ευελπιστώ να ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση. Θα είναι λίγο περίεργο στην αρχή, σαν μια επανεκκίνηση Θα χρειαστεί αρκετό διάστημα έτσι ώστε το μπάσκετ και ειδικότερα το μπάσκετ της περιοχής μας, να επανέλθει στο επίπεδο που βρισκόταν πριν την διακοπή των πρωταθλημάτων".
Οσον αφορά το άμεσο μέλλον, αν δηλαδή ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα της Α1 (μένουν πέντε αγωνιστικές και τα πλέι -οφ) ο Αλέξης Κορογώνας δήλωσε "Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση. Πιστεύω ότι και η διοργανώτρια αρχή θα ακολουθήσει όποια οδηγία υπάρξει από την Ε.Ο.Κ. και το υφυπουργείο Αθλητισμού. Είναι νωρίς για να ξέρουμε ακόμα αν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα ή θα διακοπεί στο σημείο που είχε μείνει. Κάτι βέβαια που θα δημιουργήσει αρκετά θέματα για επίλυση".

"Πρωτόγνωρη κατάσταση"

Ο Αλέξης Κορογώντας ακολουθεί και αυτός τις οδηγίες των ειδικών, μένοντας σπίτι ώστε να περιοριστεί η διάδοση του ιού.
"Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας. Δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν τόσο σημαντικό ζήτημα υγείας. Προσπαθώ και εγώ, όπως όλοι μας άλλωστε, να ακολουθούμε τις οδηγείς που δίνονται από τον κρατικό μηχανισμό ώστε να συμβάλλουμε να ξεπεραστεί όλο αυτό όσο το δυνατό πιο ανώδυνα για τη δημόσια υγεία", λέει χαρακτηριστικά ο προπονητής της Καλαμάτας '80, η οποία με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου είχε σταματήσει τις προπονήσεις όλων των τμημάτων πριν ακόμα παρθεί απόφαση για διακοπή των πρωταθλημάτων.
Οι παίκτες της ανδρικής ομάδας, προσπαθούν να διατηρηθούν ο καθένας ατομικά σ' ένα καλό επίπεδο φυσικής κατάσταση, με βάση τα σημερινά δεδομένα.