Πέμπτη, 16 Απρίλιος 2020 20:40

Μπερτομέου: «Τέλος Μαΐου πρέπει να έχουμε αποφασίσει»

Γράφτηκε από τον

Ο Τζόρντι Μπερτομέου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με σκοπό να ενημερώσει για τις σκέψεις του σχετικά με την φετινή σεζόν και φυσικά να λύσει απορίες.

Οι πιο σημαντικές αναφορές του:

«Σίγουρα θα επηρεαστεί η επόμενη σεζόν. Δεν ξέρουμε πόσο γιατί έχει να κάνει με το πόσο γρήγορα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον βασισμένο στο ένστικτο, αλλά σε δεδομένα. Πρέπει να είμαστε ακριβείς με το πως θα ολοκληρωθεί η τωρινή κατάσταση για να δούμε πόσο θα επηρεαστεί η επόμενη σεζόν».

«Είναι ευθύνη των ομάδων, όχι δική μας που αποφάσισαν να στείλουν τους παίκτες τους στις ΗΠΑ. Οι ομάδες αποφάσισαν να στείλουν τους παίκτες στις ΗΠΑ, όχι εμείς. Αν ένας παίκτης δεν μπορεί αν αγωνιστεί σε ένα ματς, είναι ευθύνη της ομάδας. Καταλαβαίνουμε την επιθυμία των παικτών να επιστρέψουν τις ΗΠΑ, αλλά πρέπει να είναι πίσω όταν θα πρέπει».

«Στο τέλος Μαΐου θα αποφασίσουμε για το αν θα συνεχιστεί ή όχι αυτή η σεζόν».

«Στόχος μας να τελειώσει η σεζόν με το υπάρχον format (6 παιχνίδια καν. περιόδου, playoffs και F4 στην Κολωνία) εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες της υγείας όλων των φορέων της διοργάνωσης, δηλαδή αν κι εφόσον δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος. Ωστόσο εξετάζουμε κι ένα εναλλακτικό σενάριο της συγκέντρωσης όλων των ομάδων σε μία πόλη κι ένα γήπεδο που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ακόμη και για το ενδεχόμενο τέλεσης μόνο των playoffs ή ενός F8.

Σίγουρα δε θα γίνει το F4 στην Κολωνία τις ημερομηνίες που είχαμε προγραμματίσει. Συζητάμε για άλλες ημερομηνίες. Σκεφτόμαστε και το Eurocup που είναι κάπως πιο εύκολο. Τσεκάρουμε την πορεία του κορονοϊού σε όλες τις χώρες. Δουλεύουμε καθημερινά. Δεν μπορούμε να πάρουμε απόφαση αυτή τη στιγμή. Οι ομάδες και οι παίκτες υποφέρουν από αβεβαιότητα, αλλά πρέπει να κάνουν κάποιες θυσίες και τους ευχαριστώ εκ των προτέρων», ανέφερε στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου για το μέλλον της διοργάνωσης.

Σε ερώτηση για το πότε μπορεί να τελειώσει η σεζόν, απάντησε: «Όχι μετά τον Ιούλιο. Δε γίνεται να έχουμε αγώνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο γιατί θα επηρεαστεί η επόμενη σεζόν. Αν ξεκινήσουμε μέχρι Ιούλιο θα προλάβουμε».

«Δεν μου αρέσουν τα σενάρια. Από την 6η έως την 15η θέση έχουν ελπίδες για τα playoffs. Άλλες περισσότερες άλλες λιγότερες. Θα είναι άδικο για κάποια ομάδα να την βγάλουμε εκτός ενώ έχει ελπίδες».

«Αν η τηλεόραση επιμένει να συνεχιστεί η σεζόν, δε θα το κάνουμε ρισκάροντας την υγεία των παικτών και των προπονητών. Θα συνεχιστεί μόνο αν παίκτες και προπονητές είναι 100% ασφαλείς σε θέμα υγείας».

«Μετά από δέκα χρόνια συνεργασίας με την Turkish Airlines έχουμε υψηλά επίπεδα κατανόησης μεταξύ μας. Πριν από ένα μήνα είδαμε ότι είναι κοινή επιθυμία να συνεχιστεί η συνεργασίας μας, αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι ο τουρισμός και οι αερομεταφορές έχουν επηρεαστεί. Ελπίζω και εύχομαι σύντομα αυτό το πρόβλημα θα επιλυθεί σύντομα».

«Το πιο ρεαλιστικό σενάριο είναι πως οι αγώνες θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, όμως είμαι αισιόδοξος για τη νέα σεζόν. Θα προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες, θα τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα ασφάλειας. Ελπίζω πως θα ξεκινήσουμε τη σεζόν με κόσμο στα γήπεδα, αυτή είναι η ελπίδα μου. Σίγουρα δε γίνεται να δούμε γεμάτα γήπεδα. Αν δεν είναι εφικτό αυτό, τότε θα πρέπει να είμαστε ευέλικτοι και να βρούμε λύσεις. Ελπίζω πως όλο αυτό θα τελειώσει με την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν και δεν θα επηρεάσει την επόμενη.

Πηγή: gazzetta.gr