Τρίτη, 21 Απρίλιος 2020 15:32

Γιώργος Πρίντεζης: Στην καλύτερη ομάδα της δεκαετίας της Euroleague! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Και πως να λείψει. Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι το νέο μέλος στην καλύτερη ομάδα της δεκαετίας στην Euroelague.

Ανακοινώθηκε και επίσημα και ο Γιώργος Πρίντεζης είναι το νέο μέλος της καλύτερης ομάδας της δεκαετίας στην Euroleague. Ο Έλληνας φόργουορντ του Ολυμπιακού και υπαρχηγός του είδε το όνομα του να βρίσκεται στην σπουδαία λίστα μαζί με εκείνα του Κάιλ Χάινς, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Λούκα Ντόντσιτς, Δημήτρη Διαμαντίδη, Μίλος Τεόντοσιτς και Νάντο Ντε Κολό.

Ο «Πριντ» έχει κερδίσει δύο φορές το τρόπαιο της Euroleague (2012, 2013) και ήταν στην καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης για την σεζόν 2016/17, ενώ έχει μαζέψει πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του.

Είναι 7ος σε index rating σε ολόκληρη την διοργάνωση και τελείωσε 4ος στην δεκαετία , ενώ είναι τρίτος σε πόντους κάτω από τον Σπανούλη και τον Ναβάρο και 5ος σε πόντους (2.696) και ριμπάουντ (1.117) και πάλι στην δεκαετία.

Φυσικά, έγινε το πρόσωπο της κατάκτησης του τροπαίου το 2012, με το τελευταίο σουτ του παιχνιδιού που έδωσε και τον τίτλο στον Ολυμπιακό, ενώ τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στην διοργάνωση και είναι ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους φόργουορντ που έχουν περάσει στην ιστορία της Euroleague, ενώ σε αυτή την δεκαετία κανείς άλλος φόργουορντ στην διοργάνωση δεν είχε παραπάνω δίποντα από εκείνον.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Πρίντεζης:

Για την επιλογή του στην All Decade Team της Euroleague: «Αν κάποιος μου έλεγε χρόνια πριν, πως κάποια στιγμή θα ήμουν στην καλύτερη ομάδα της 10ετίας, σίγουρα θα έλεγα ότι αυτός είναι τρελός. Προσωπικά δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου. Στις συνεντεύξεις προσπαθώ να το αποφεύγω και αυτό προσπαθώ να κάνω και τώρα. Εντάξει, δε λέω ότι δεν είμαι χαρούμενος. Είμαι χαρούμενος, αλλά είμαι περισσότερο γι αυτά που έχουμε πετύχει με την ομάδα μου τα τελευταία χρόνια, που έχουμε δώσει τόση χαρά στους φιλάθλους μας. Έχουμε κερδίσει δύο σημαντικούς τίτλους, πήγαμε σε ακόμα δύο Final 4 και αυτό είναι το πιο σημαντικό που έχει μείνει στην καρδιά μου».

Για τo back to back: «Είμαι πολύ χαρούμενος, δουλεύω πολύ για να βρίσκομαι εδώ. Όταν κερδίσαμε τις back to back Euroleague, ήμουν πολύ χαρούμενος γιατί προσφέραμε χαρά σε πολύ κόσμο. Κάποιοι από τους φιλάθλους, πραγματικά κλαίγανε κάθε μέρα για τις κατακτήσεις και αυτό μου δίνει δύναμη και πολλή ενέργεια. Όσο μεγαλώνεις, σκέφτεσαι λιγότερο και επικεντρώνεσαι σε πράγματα που σε κάνουν περισσότερο ευτυχισμένο και προσωπικά είμαι χαρούμενος όταν η ομάδα μου κερδίζει και προσπαθώ να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να βοηθήσω την ομάδα μου. Αυτό είναι που πραγματικά μου αρέσει και προσπαθώ να κάνω. Ας πούμε για το 2012, πως κανείς δεν μας περίμενε και όλοι πίστευαν πως θα μας κερδίσουν εύκολα. Το 2013, όλοι μας ήξεραν, γνώριζαν πως είμαστε επικίνδυνοι και πως είχαμε καλή χημεία. Ειδικά οι ομάδες που παίξαμε μαζί στο Final 4 ξέρανε τι να περιμένουν και ας πούμε πως παλέψαμε παραπάνω. Παίξαμε σπουδαία παιχνίδια, πολύ καλή άμυνα και είχαμε σπουδαίο επιθετικό παιχνίδι, οπότε αυτό πιστεύω ήταν το πιο σημαντικό. Όλα τα παιχνίδια βέβαια στην Euroleague είναι διαφορετικά, αλλά ήταν πραγματικά ωραία».

Για τα επιτεύγματά του: «Ποτέ δεν ήμουν ο παίκτης που νοιαζόταν για τα στατιστικά του και πως θα σκοράρει πολλούς πόντους ή να πάρει πολλά ριμπάουντ ή να διαβάζω εφημερίδα για να δω τι γράφουν για μένα. Δεν μπορώ να πω ότι δεν νοιαζόμουν ή δεν ήθελα να παίζω καλά ή να βελτιωθώ. Πάντα προσπαθούσα να βελτιώνομαι και να βάζω κι άλλα πράγματα στο παιχνίδι μου, αλλά προσωπικά είμαι περισσότερο χαρούμενος που τα τελευταία χρόνια η ομάδα έχει πετύχει».

Δείτε το βίντεο της διοργάνωσης για την είσοδο του στην καλύτερη ομάδα της δεκαετίας!

Πηγή: gazzetta.gr