Τετάρτη, 29 Απρίλιος 2020 13:24

Euroleague: Ο Σέρχιο Γιουλ στην All Decade Team

Γράφτηκε από τον

Ο Σέρχιο Γιουλ είναι ο δεύτερος Ισπανός που ψηφίστηκε στην All Decade Team της Euroleague!

Μετά τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, από την Ιβηρική Χερσόνησο, στην κορυφαία ομάδα της Euroleague για τη δεκαετία 2010-20 μπήκε και ο ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης. Η «βασίλισσα» συμμετείχε σε επτά φάιναλ φορ και τέσσερις τελικούς Euroleague κατακτώντας δύο τρόπαια (2015 και 2018), με οργανωτή τον δυναμικό combo guard Σέρχιο Γιουλ.

Το 2015, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε στον τελικό τον Ολυμπιακό, μέσα στην ισπανική πρωτεύουσα, κατακτώντας το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιό της μετά από 20 χρόνια, ο Γιουλ είχε μέσο όρο 12 πόντους και 6,5 ασίστ στο φάιναλ φορ. Το 2017, ο Γιουλ αναδείχτηκε MVP της Euroleague και μέλος της κορυφαίας πεντάδας, ενώ το 2018, επιστρέφοντας από σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, οδήγησε την ομάδα της Μαδρίτης στον 10ο τίτλο της ιστορίας της στη διοργάνωση.

Ο Ισπανός διεθνής, Σέρχιο Γιουλ, ανήκει και επισήμως, λοιπόν στην ελίτ των παικτών της τελευταίας δεκαετίας της Euroleague, με το όνομά του να γράφεται δίπλα σε αυτά των Κάιλ Χάινς, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Δημήτρη Διαμαντίδη, Λούκα Ντόντσιτς, Μίλος Τεόντοσιτς, Νάντο Ντε Κολό και Γιώργου Πρίντεζη.
ΑΠΕ - ΜΠΕ