Δευτέρα, 04 Μάιος 2020 15:00

Διαδικτυακά σεμινάρια για τους διαιτητές βόλεϊ

Γράφτηκε από τον
Διαδικτυακά σεμινάρια για τους διαιτητές βόλεϊ

Ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη τα σεμινάρια διαιτησίας βόλεϊ με τη συμμετοχή όλων των αξιολογημένων και μη διαιτητών όλων των επαρχιακών συνδέσμων.

Από τη στιγμή που έχει ανασταλεί η αθλητική δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα λόγω της πανδημίας, η Κ.Ε.Δ. της Ε.Ο.ΠΕ., ξεκίνησε τα σεμινάρια, ώστε οι διαιτητές να φρεσκάρουν τις γνώσεις τους.
Σε ότι αφορά το Σύνδεσμο Διαιτητών Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου, τα σεμινάρια παρακολουθούν 44 με 50 διαιτητές, εκ των οποίων 10 είναι από τη Μεσσηνία. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι μαθητές και μαθήτριες που παρακολούθησαν την τελευταία σχολή διαιτησίας που έγινε στα τέλη Νοέμβρη με αρχές Δεκέμβρη στην Καλαμάτα και πήραν το πτυχίο τους, τώρα παρακολουθούν τα παραπάνω σεμινάρια της Κ.Ε.Δ. Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις που θα γίνουν.
Τα σεμινάρια γίνονται κάθε Τρίτη, 8 με 9 μ.μ., ξεκίνησαν στις 28 Απριλίου και αύριο θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο σεμινάριο.
Η σχετική ανακοίνωση της Κ.Ε.Δ. της Ε.Ο.ΠΕ., για τα σεμινάρια αναφέρει: “Η Κ.Ε.Δ./Ε.Ο.ΠΕ. σε συνεργασία με την τεχνική επιτροπή διαιτησίας της Ο.Δ.Β.Ε. ξεκινάει σήμερα Τρίτη 28/4 σεμινάρια μέσω τηλεδιασκέψεων με όλους τους αξιολογημένους και μη διαιτητές όλων των επαρχιακών συνδέσμων.
Ο συνολικός αριθμός διαιτητών ανέρχεται στα 336 άτομα και έχουν χωριστεί σε 12 ομάδες, με 11 καθηγητές διαιτησίας να είναι οι συντονιστές των σεμιναρίων. Θα γίνουν 3 τηλεδιασκέψεις με κανονισμούς διαιτησίας, ένας κάθε εβδομάδα και στο τέλος οι συμμετέχοντες διαιτητές θα υποβληθούν σε ηλεκτρονικό τεστ.
Το πρώτο σεμινάριο θα ξεκινήσει σήμερα Τρίτη 28/4 και τα επόμενα θα γίνουν στις 5 και 12 Μαΐου. Στη πρώτη τηλεδιάσκεψη θα συζητηθούν καθήκοντα πρώτου διαιτητή και πρωτόκολλο, στη δεύτερη θα απαντηθούν ερωτήσεις από την πρώτη τηλεδιάσκεψη και τα καθήκοντα το δεύτερου διαιτητή και στη τρίτη καθήκοντα γραμματείας και χειροσήμανση.
Σε δεύτερη φάση, η Κ.Ε.Δ./Ε.Ο.ΠΕ. θα πραγματοποιήσει διαδικτυακά σεμινάρια με τους συνδέσμους διαιτητών Αττικής, Πειραιά και Θεσσαλονίκης μαζί με τους παρατηρητές διαιτησίας”.