Σάββατο, 09 Μάιος 2020 11:58

ΚΑΛΑΜΑΤΑ B.C.: "Πρέπει να μειωθούν οι κατηγορίες και οι ομάδες", λέει ο Παύλος Νώντας

Γράφτηκε από τον

Την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω της πανδημίας, αποφάσισε την Τετάρτη η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, ζητώντας παράλληλα από τα σωματεία μέλη της να καταθέσουν μέχρι τη Δευτέρα 11 Μαΐου τις προτάσεις τους.

Η Ενωση είναι αυτή που θα αποφασίσει για τη βαθμολογική κατάταξη των ομάδων Στο τραπέζι θα τεθεί και το θέμα της αναδιάρθρωσης. Οπως και να 'χει, η επόμενη μέρα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό λόγω του οικονομικού περιβάλλοντος που θα διαμορφωθεί.
Είναι όμως και μια ευκαιρία για καινοτόμες λύσεις, όπως λέει ο Παύλος Νώντας. Ο προπονητής της Καλαμάτας B.C. θεωρεί ότι η μείωση των ομάδων και των κατηγοριών θα δώσει λύση στα οικονομικά προβλήματα και θα συμβάλει στον ανταγωνισμό των πρωταθλημάτων.
"Συνέχεια λέω πως πρέπει να μειωθούν οι κατηγορίες και οι ομάδες. Δύο κατηγορίες είναι αρκετές για την Ενωση. Το Α' τοπικό με 14-16 ομάδες και το Β' τοπικό με δύο ομίλους, με 10-12 ομάδες ανά όμιλο. Με αυτόν τον τρόπο θα δυναμώσουν οι ομάδες και θα είναι όλες ανταγωνιστικές. Ακόμα με την μείωση των ομάδων θα υπάρχουν περισσότεροι οικονομικοί πόροι .", λέει χαρακτηριστικά στην "Ελευθερία" ο Παύλος Νώντας.

Διπλό δελτίο

Ο Παύλος Νώντας εκτιμά ακόμα ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σε νεαρούς αθλητές να αγωνίζονται την ίδια σεζόν σε δύο ομάδες διαφορετικών κατηγοριών!
"Είναι πολύ σημαντικό η δυνατότητα διπλού δελτίου για ορισμένο αριθμό νεαρών παικτών. Και τι εννοώ; Να δοθεί η δυνατότητα σε κάποιους νεαρούς παίκτες να παίζουν σε δύο ομάδες διαφορετικής κατηγορίας την ίδια χρονιά. Αν για παράδειγμα βρίσκεται μία ομάδα στην Γ' εθνική και έχει έναν νεαρό παίκτη, που είναι κομμάτι της ομάδας, αλλά δεν θα βρει χρόνο συμμετοχής να μπορεί να παίξει σε ομάδα στην τοπική κατηγορία για να βάλει παιχνίδια στα πόδια του. Αλλά είναι πολύ σημαντικό να κάνει προπόνηση με τους παίκτες της εθνικής κατηγορίας. Διότι μέσω της καθημερινής τριβής και προπόνησης με τους συγκεκριμένους παίκτες θα βελτιωθεί.
Διαφωνώ πλήρως με το δόγμα ότι η εξέλιξη του αθλητή είναι να παίζει 40 λεπτά σε μη ανταγωνιστική κατάσταση".

Ολα ανοιχτά για την άνοδο

Η διακοπή του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ βρήκε την Καλαμάτα B.C. να ισοβαθμεί στην κορυφή με το Δίωνα Κυπαρισσίας. Οι δύο ομάδες έχουν από μια νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια, με τους καλαματιανούς να υπερτερούν στη διαφορά πόντων.
Η Ενωση καλείται πλέον να αποφασίσει αναφορικά με την άνοδο, αλλά και το τι θα ισχύσει με τον υποβιβασμό.
Ο Παύλος Νώντας θεωρεί ότι η διακοπή ήταν αναμενόμενη από τη στιγμή, που όπως αναφέρει "υπήρχε αδιέξοδο όσον αφορά τη συνέχιση οποιουδήποτε πρωταθλήματος. Τα προβλήματα πολλά και ανυπέρβλητα. Εύχομαι οι αποφάσεις που θα παρθούν από την ομοσπονδία να είναι σωστές και για το καλό του αθλήματος, καθώς περνά μια κρίση ,και είναι ευκαιρία τώρα για καινοτόμες λύσεις. Οσον αφορά την ομάδα περιμένω την επίσημη απόφαση για την άνοδο ή όχι της ομάδας. Τότε θα μιλήσω με την διοίκηση και θα κάνω το επόμενο βήμα. Σίγουρα η κατάσταση είναι δύσκολη και απρόβλεπτη, οπότε βλέποντας και κάνοντας".