Παρασκευή, 15 Μάιος 2020 11:41

ΔΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: "Να γίνουν οι τελικοί ή ένας τελικός", λέει ο Αντώνης Κούτρης

Γράφτηκε από τον
ΔΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: "Να γίνουν οι τελικοί ή ένας τελικός", λέει ο Αντώνης Κούτρης

Αυτό το πρωτάθλημα ποιος θα το πάρει; Η απάντηση θα δοθεί τις επόμενες μέρες και αναφερόμαστε στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Διότι μπορεί να ανακοινώθηκε η οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω της πανδημίας, αλλά το τοπίο σχετικά με την άνοδο και την παραμονή παραμένει θολό. Η Ενωση είναι αυτή που θα αποφασίσει για τη βαθμολογική κατάταξη των ομάδων. Ζήτησε όμως από όλα τα σωματεία να καταθέσουν τις προτάσεις τους και στο τραπέζι έχει μπει και το θέμα της αναδιάρθρωσης.
Στην Α1 στο διάστημα της διακοπής, Καλαμάτα B.C. και Δίων Κυπαρισσίας ισοβαθμούσαν στην κορυφή πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε, έχοντας από μια νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια, με τους καλαματιανούς να υπερτερούν έχοντας κερδίσει με περισσότερους πόντους διαφορά. Εκκρεμούσαν όμως πέρα από τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου και τα πλέι -οφ. και ενώ η ομάδα της Κυπαρισσίας βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση μετρώντας 11 σερί νίκες.
"Ηταν φανερό ότι ήμασταν σε φοβερή κατάσταση όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα. Είχαμε 11-0 και είχαμε χάσει τελευταία φορά το Νοέμβριο. Νιώθαμε ότι όλα ερχόντουσαν προς εμάς. Η διακοπή έγινε ακριβώς μετά το διπλό μέσα στην Καλαμάτα. Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι, όλος ο σύλλογος και η πόλη, γιατί δεν ολοκληρώθηκε αυτή η πορεία", λέει στην "Ελευθερία" ο Αντώνης Κούτρης.
Ο προπονητής του Δίωνα Κυπαρισσίας αποκαλύπτει και την πρόταση που κατέθεσαν στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ οι νεοφώτιστοι αναφορικά με τον τίτλο.
"Η πρόταση του συλλόγου προς την Ενωση είναι να γίνουν τα παιχνίδια του τελικού ή ένας τελικός σε ουδέτερη έδρα. Αυτό όμως δυστυχώς εξαρτάται πιστεύω κυρίως, από τι θα αποφασίσουν οι υπηρεσίες του κράτους και όχι από την μπασκετική κοινότητα. Σε άλλα κράτη έχουν διακοπεί τα πάντα και σε άλλα έχουν ξεκινήσει μέχρι και οι ακαδημίες"
Ο Αντώνης Κούτρης, εκτιμά, ότι οι νεοφώτιστοι αξίζουν να αλλάξουν κατηγορία και αναφέρεται και στα σενάρια περί αναδιάρθρωσης.
"Είναι γνωστό ότι η Ε.Ο.Κ. σκέφτεται μέχρι και αναδιάρθρωση κατηγοριών για να αμβλύνει τις αδικίες και να ετοιμάσει την επόμενη χρονιά για όλα τα ενδεχόμενα. Σε αυτή την περίπτωση την άνοδο θα τη δώσει στις δύο πρώτες ομάδες της Ενωσης μας. Αυτό θα είναι μια δικαίωση για εμάς σ' ένα ανεκπλήρωτο πρωτάθλημα, να κερδίσουμε τουλάχιστον την άνοδο, γιατί το αξίζουμε".
Για την επόμενη μέρα μετά τη πανδημία, ο Αντώνης Κούτρης σημειώνει όλοι οι άνθρωποι του αθλητισμού είναι εν αναμονή ώστε να επιστρέψουν και πάλι σε κανονικούς ρυθμούς.
"Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, όπου έχει μπερδευτεί η υγεία του ατόμου με την ελευθερία του. Εχουν κλείσει επιχειρήσεις, η οικονομία μας βαριά ανασαίνει και χάσαμε πολλά από αυτά που αγαπούσαμε.Μέσα σε αυτά είναι και ο αθλητισμός. Νομίζω ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό, όπως δυστυχώς ζούμε και με άλλες αρρώστιες πιο σκληρές. Περιμένουμε .όλοι τις αποφάσεις των ειδικών για τη συνέχιση των προπονήσεων και των αγώνων. Και η δική μας Ενωση αυτό περιμένει για να πάρει τις δικές της αποφάσεις".

Και του χρόνου στον πάγκο του Δίωνα!

Ο Αντώνης Κούτρης βρίσκεται 1,5 χρόνο στην Κυπαρισσία έχοντας οδηγήσει το Δίωνα σε σημαντικές επιτυχίες. Δεν είναι και λίγο για μια νεοφώτιστη ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό και να βρίσκεται στην κορυφή.
Ο ίδιος δηλώνει στην 'Ε" ότι θα παραμείνει και τη νέα σεζόν στον πάγκο της ομάδας με σκοπό να βάλει το τριφυλιακό μπάσκτ στο μπασκετικό χάρτη!
"Η προσπάθεια που κάναμε φέτος με τη διοίκηση της ομάδας, η οποία είναι άψογη σε όλα της, ήταν να φέρουμε το τριφυλιακό μπάσκετ στην κορυφή της Ενωσης και να μπούμε στον μπασκετικό χάρτη της Ελλάδας για πολλά χρόνια. Παράλληλα να δώσουμε και χρόνο συμμετοχής σε νεαρά παιδιά του συλλόγου ώστε να παίρνουν αγωνιστικές εμπειρίες. Με βάση αυτό θα πορευτούμε και την επόμενη χρονιά, έχοντας στο νου μας και την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας μας".
Στον επίλογο της συζήτησης μας ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε και στην επόμενη μέρα του αθλήματος στο νομό μας, αλλά και στην εκτίμηση ότι η τριφυλία είναι ίσως η νέα δύναμη.
¨Το μεσσηνιακό μπάσκετ πρέπει να βγει από το... καβούκι του. Να γίνει πιο τολμηρό, να εμπιστευτεί τα νέα παιδιά που έρχονται από πίσω και ο κάθε σύλλογος να δώσει μεγαλύτερη βάση στην οργάνωσή του. Κλείνοντας να πω ότι η Τριφυλία δείχνει να είναι μια δεξαμενή καλών διοικητικών παραγόντων, πολλών μπασκετικών ταλέντων και ίσως η νέα δύναμη του μεσσηνιακού μπάσκετ".