Σάββατο, 16 Μάιος 2020 13:02

Opt out σε Κουφό, εν αναμονή του Μιλουτίνοβ η ΤΣΣΚΑ

Γράφτηκε από τον

Ο «γάμος» της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τον Νίκολα Μιλουτίνοβ είναι δεδομένος, αφού οι δύο πλευρές είχαν δώσει τα χέρια ήδη από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Αυτό που δεν κατάφερε ο Σέρβος σέντερ το περασμένο καλοκαίρι είναι δεδομένο φέτος και απλώς περιμένει να δει πως και αν θα ολοκληρωθεί η σεζόν στη Euroleague για να φτιάξει βαλίτσες για Μόσχα, αποχαιρετώντας το λιμάνι μετά από πέντε σεζόν (2015-2020). Για να ανοίξει χώρος για τον Σέρβο ψηλό, εκ των κορυφαίων της Euroleague, ο Δημήτρης Ιτούδης θα πρέπει να «θυσιάσει» τον Κώστα Κουφό!

Προερχόμενος από το ΝΒΑ, ο Ελληνοαμερικανός δεν κατάφερε να προσαρμοστεί γρήγορα, ώστε να προσφέρει αυτά που μπορεί από την πρώτη ήδη σεζόν στη Euroleague. Στην άμεση προσαρμογή του δεν βοήθησαν και οι τραυματισμοί που αντιμετώπισε, με αποτέλεσμα να έχει μέσο όρο 3,7 πόντους και 2,8 ριμπάουντ σε 17 αγώνες στη Euroleague.

Σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα "Izvestia «κατά πάσα πιθανότητα η ΤΣΣΚΑ θα κάνει opt out στο συμβόλαιο του Κώστα Κουφού και θα χωρίσει με τον παίκτη, που δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που υπήρχαν». Ο Κουφός έχει συμβόλαιο ύψους 3 εκατ. δολαρίων για τη νέα σεζόν με την ΤΣΣΚΑ, το υψηλότερο δηλαδή συμβόλαιο στην ομάδα της Μόσχας. Όμως, στο συμβόλαιό του υπάρχει η οψιόν για λύση της συνεργασίας από την ΤΣΣΚΑ, την ώρα που ο Κουφός μπορεί να το λύσει μόνο σε περίπτωση προσφοράς από ομάδα του ΝΒΑ, ΝΒΑ Out).

Την ώρα που η πανδημία του κορονοϊού έχει προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στα οικονομικά των συλλόγων λόγω της αναστολής των αγωνιστικών δραστηριοτήτων και τις πιθανότητες να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών η επόμενη αγωνιστική περίοδος, ο ισχυρός άνδρας της «ρωσικής αρκούδας» Αντρέι Βατούτιν, μόνο ως ανακούφιση βλέπει την... αποταμίευση 3 εκατ. ευρώ για μία σεζόν. Εξάλλου, κάτι περισσότερο από 2 εκατ. ετησίως προβλέπεται στο συμβόλαιο του Νίκολα Μιλουτίνοβ με τους Μοσχοβίτες.
ΑΠΕ - ΜΠΕ