Δευτέρα, 18 Μάιος 2020 22:31

Αγωνία για την απόφαση του Μπερτομέου για EuroLeague και EuroCup

Γράφτηκε από τον

Η κλεψύδρα αδειάζει κι ο Ζόρντι Μπερτομέου καλείται να αποφασίσει τις αμέσως επόμενες μέρες για το μέλλον της σεζόν 2019/20 στη EuroLeague και το EuroCup. Σε αναμονή Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Προμηθέας.

Οι μέρες περνούν, η 25η Μαΐου πλησιάζει κι ο Ζόρντι Μπερτομέου καλείται να ανακοινώσει μέχρι το deadline που ο ίδιος έθεσε την απόφασή του για το μέλλον της σεζόν 2019/20. Η EuroLeague και το EuroCup έχουν μπει στον πάγο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, κάποιες ομάδες επιστρέφουν δειλά-δειλα στις προπονήσεις (μεταξύ τους κι ο Ολυμπιακός), κάποιες άλλες θεωρούν ότι δεν θα χρειαστεί να γυρίσουν στο παρκέ, γενικώς επικρατεί μια σύγχυση καθώς οι εκτιμήσεις είναι πολλές, διαφορετικές και δεν στηρίζονται σε πληροφόρηση απευθείας από τον Μπερτομέου.

Το βράδυ της Δευτέρας (18/5) η Opinion της Μάλαγα υποστήριξε με δημοσίευμά της πως είναι αδύνατο να τελειώσει η σεζόν στα παρκέ και "φούντωσε" τις φωνές που λένε ότι υπό τον φόβο της πανδημίας οι ομάδες θα πρέπει να κοιτάξουν την επόμενη περίοδο. Σε αυτό το ενδεχόμενο άπαντες θα χάσουν πολλά, ίσως όμως η υγεία και η ασφάλεια να έχουν αυτή τη στιγμή περισσότερη σημασία καθώς μιλάμε για ένα άθλημα που διεξάγεται σε κλειστούς χώρους, ένα άθλημα διαφορετικής φύσης από το ποδόσφαιρο των ανοιχτών γηπέδων.

"Δεν είναι ακόμη επίσημο, κάθε φορά όμως η φήμη γίνεται όλο και έντονη. Δεν θα υπάρξει τελική φάση ούτε στη EuroLeague, ούτε στο EuroCup. Η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων δεν θέλει να παίξει και όλα δείχνουν ότι το αργότερο έως τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί η απόφαση για να ακυρωθεί η σεζόν και στις δύο διοργανώσεις. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα συνιστά τεράστια έκπληξη" αναφέρει ο Εμίλιο Φερνάντεθ στο δημοσίευμα της Opinion και στη συνέχεια αναλύει τις θέσεις παραγόντων από τη Μπασκόνια, την Αναντολού Εφές και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ζόρντι Μπερτομέου είχε εξηγήσει στη συνέντευξη Τύπου της 16ης Απριλίου ότι δεν θα διστάσει να ακυρώσει τη σεζόν, αν αυτό πρέπει να κάνει για την ασφάλεια όσων συμμετέχουν σε αυτή, όμως η αλήθεια είναι ότι εκτός από την πανδημία υπάρχουν αρκετά ακόμη προβλήματα που τον πιέζουν να πάρει την απόφαση για το οριστικό φινάλε.

Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει γυρίσει στις προπονήσεις, ο Παναθηναϊκός όχι, ενώ ο Προμηθέας έχει προκριθεί στην οκτάδα του EuroCup και περιμένει να μάθει αν θα διεκδικήσει το ένα από τα δύο εισιτήρια για τη EuroLeague της επόμενης περιόδου.

Πηγή: sport24.gr