Τετάρτη, 20 Μάιος 2020 11:28

Το Basketball Champions League έχει έναν στόχο: Να "πνίξει" το EuroCup

Γράφτηκε από τον

Η FIBA πείσμωσε, παίζει τα ρέστα της και δεν σηκώνει το πόδι από το γκάζι. Πήρε τρεις ομάδες στην αγκαλιά της, συνεχίζει με στόχο να "τελειώσει" το EuroCup και βάζει τον πήχη πολύ ψηλά για να εκμεταλλευθεί τις συγκυρίες.

Η πανδημία του κορονοϊού θα αφήσει σημάδια. Θα προκαλέσει τεράστια οικονομική ζημιά σε πολλούς συλλόγους, μικρούς και μεγάλους. Αυτό είναι δεδομένο και δεν μπορεί να αποφευχθεί. Το ερώτημα είναι ποια θα είναι η επόμενη μέρα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, με τη FIBA να δείχνει την Τρίτη (19/5) τις διαθέσεις της με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, χωρίς ωστόσο να βάζει φρένο. Θέλει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το Basketball Champions League, βλέπει ότι η EuroLeague αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες και στόχος της είναι να "τελειώσει" το EuroCup!

Οι φήμες που ήθελαν σημαντικές ομάδες να μετακομίζουν στο BCL επιβεβαιώθηκαν. Η Νταρουσάφακα από την Τουρκία, η Μπιλμπάο από την Ισπανία και η Ρίτας Βίλνιους από τη Λιθουανία έδωσαν τα χέρια με τη FIBA και μπήκαν και αυτές στην αγκαλιά της με κάθε επισημότητα για τα επόμενα χρόνια. Επόμενος στόχος είναι σύμφωνα με τον Εμιλιάνο Κάρκια του Sportando η Γαλατασαράι, ένα τεράστιο club της Κωνσταντινούπολης με εκατομμύρια οπαδούς και όραμα να επιστρέψει στην ελίτ. Ενδεχόμενη αποχώρηση της Γαλατά από το EuroCup θα ισοδυναμεί με τεράστιο πλήγμα για τη EuroLeague, που δέχεται τρομερές πιέσεις και δεν έχει τρόπο για να τις αποκρούσει.

Την ίδια ώρα ακούγεται ότι υπάρχουν κι άλλες ομάδες που έχουν δεχθεί πρόσκληση από το Basketball Champions League. Η Παρτίζαν είναι σίγουρα η μία, αν και όνειρό της είναι να συμμετάσχει στη EuroLeague έστω και με wild card, ενώ η Τσεντεβίτα που έχει ενωθεί με την Ολίμπια Λουμπλιάνα και η Μπουντούτσνοστ αποτελούν επίσης στόχους της FIBA που προσπαθεί να κάνει κάθε χρόνο μικρά βήματα προς τα εμπρός, αλλά αυτή τη στιγμή προσπαθεί να... πετάξει εκμεταλλευόμενη τις συγκυρίες και τις καταστάσεις που έχουν προκύψει.

Με δεδομένο ότι η ΑΕΚ συνεχίζει στο BCL και αποτελεί ένα από τα δυνατά της χαρτιά, με δεχομένο ότι στη σεζόν 2019/20 είδαμε ομάδες όπως η Μπεσίκτας, η Σαραγόσα, η Σάσαρι, η Νίμπουρκ, η Χάποελ Ιερουσαλήμ, η Τενερίφη, η Νίζνι, η Ράστα Βέχτα, η Μπάμπεργκ, η Στρασμπούρ, η Βόννη, η Χολόν, η Τουρκ Τέλεκομ και η Μπούργος, είναι εύκολο να αντιληφθεί κάποιος ότι η FIBA έχει αποφασίσει να "πνίξει" το EuroCup για να έχει πλέον τη δεύτερη καλύτερη διοργάνωση της Ευρώπης. Μέχρι να καταφέρει τον απόλυτο στόχο της, να γίνει το αφεντικό της ηπείρου.
Πηγή: sport24.gr