Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος 2013 20:22

Πρωταθλητές Μεσσηνίας 3ο και 4ο Καλαμάτας στο μπάσκετ λυκείων

Γράφτηκε από τον

 

 

 

Με τη διεξαγωγή των τελικών σε αγόρια και κορίτσια έπεσε σήμερα το μεσημέρι η "αυλαία" στο πρωτάθλημα μπάσκετ λυκείων το νομού που διοργάνωσε το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Μεσσηνίας. Πρωταθλητές αναδείχθηκαν το 3ο Καλαμάτας (φωτό) στα αγόρια και το 4ο Καλαμάτας στα κορίτσια. Το 3ο έπειτα από ένα αμφίρροπο τελικό νίκησε με 57-45 το Λύκειο Κυπαρισσίας, ενώ το 4ο Καλαμάτας επιβλήθηκε πιο εύκολα στον τελικό με 36-14 του ΓΕΛ Μεθώνης. Οι πρωταθλητές θα εκπροσωπήσουν τη Μεσσηνία στην επόμενη φάση σε νοκ - άουτ παιχνίδια με άλλους νομούς. Ακόμα δεν έχουν γνωστοποιηθεί οι αντίπαλοι, παρά μόνο ότι οι αγώνες θα γίνουν στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Οι τελικοί φιλοξενήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας και τους παρακολούθησαν δεκάδες μαθητές. Με συνθήματα φωνές και τύμπανα δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Ο Αργύρης Ζαμανάκης προϊστάμενος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής σημείωσε ότι παρότι οι περικοπές αγγίζουν το 95% τα πρωταθλήματα θα συνεχίσουν να γίνονται και μάλιστα φέτος θα γίνουν και αγώνες ορεινής ποδηλασίας! Στις απονομές των κοριτσιών βρέθηκε και ο Γιάννης Πλατάρος, διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Διαιτητές ήταν οι Πεφάνης και Κορογώνας και στη γραμματεία ο Νικολακέας.
Η ταυτότητα των δύο τελικών έχει ως εξής:

Αγόρια

Μεγάλη μάχη για τον τίτλο έγινε στον τελικό των αγοριών. Το 3ο Καλαμάτας κατάφερε τελικά να πάρει διαφορά στο τελευταίο οκτάλεπτο και κατ' επέκταση τη νίκη. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε ισόπαλη 11-11. Η δεύτερη βρήκε το 3ο μπροστά στο σκορ με 29-27 και η τρίτη με 44-39 για να διαμορφωθεί στο φινάλε το 57-45, αφού η Κυπαρισσία ήταν άστοχη στην τελευταία περίοδο. Στο τέλος δεν έλειψε και η ένταση έπειτα από ένα σκληρό μαρκάρισμα του Στασινόπουλου που αποβλήθηκε. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων όμως το επεισόδιο τελείωσε εκεί και στη συνέχεια οι νικητές πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
3ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Χρήστος Πολιτόπουλος): Παπουτσής 20, Κοσμόπουλος 12, Λώλος, Πολίτης 10, Μαυροειδής, Μουτζούρης, Κωστάκης, Παπαδόπουλος, Φιλιππόπουλος, Αθανασόπουλος, Πουλουπάτης, Πολιτόπουλος 10.
ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ (Φωτεινή Βιτσικάνου): Γιαμαλάκης, Γιαννόπουλος 4, Γκολφόπουλος, Καγιάφας, Καζάκος 3, Λαμπίρης 11, Λαμπρόπουλος 9, Μπακούρος, Σιδηροκαστρίτης, Στασινόπουλος 13, Στασινός, Χήναρης 5


Κορίτσια


Ο πρώτος χρονικά τελικός δεν ήταν αμφίρροπος, όπως αυτός των αγοριών. Το 4ο Καλαμάτας νίκησε σχετικά εύκολα το Λύκειο Μεθώνης που πάλεψε για το καλύτερο. Στην πρώτη περίοδο το σκορ ήταν μόλις 4-3, αλλά στη συνέχεια οι καλαματιανές ανέβασαν απόδοση και προηγήθηκαν στο τέλος του β' οκταλέπτου με 18-7. Η διαφορά αυξήθηκε στο τρίτο οχτάλεπτο με 25-9 και στο τέλος το ταμπλό έγραψε 36-14.
4ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Γιώργος Γιαννακόπουλος): Κοντούλη 2, Τύρου 11, Χανδρινού, Τσούση, Πουλοπούλου 4, Δρούμπαλη 2, Χριστοπούλου 6, Πανταζίδη, Μαυρέα 5, Κορομηλά 6.
ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΘΩΝΗΣ: Π. Ψυχάρη, Κοτσίρη, Α. Τσάλτα 4, Δρακοπούλου 10, Γ. Τσάλτα, Νιόκου, Μιχελή, Σινανάι, Μαρκοπούλου, Γ. Ψυχάρη, Καλογεροπούλου, Κοκκινάκη.


  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ