Παρασκευή, 29 Μάιος 2020 15:03

Ανοδος στη Γ' εθνική κατηγορία για Καλαμάτα BC και Δίωνα Κυπαρισσίας!

Γράφτηκε από τον
Ανοδος στη Γ' εθνική κατηγορία για Καλαμάτα BC και Δίωνα Κυπαρισσίας!

Με δύο ομάδες θα εκπροσωπηθεί η Μεσσηνία τη νέα σεζόν στη Γ' εθνική μπάσκετ, καθώς η ΕΟΚ προχώρησε χθες στην επικύρωση των βαθμολογιών, αλλά και στην αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων λόγω της πανδημίας.
Ως εκ τούτου από την Α1 κατηγορία μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ προβιβάζονται τόσο η Καλαμάτα B.C.,όσο και ο Δίων Κυπαρισσίας. Η πρώτη θα παίξει για τρίτη φορά στην εθνικές κατηγορίες, ενώ για την τριφυλιακή ομάδα αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία της. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο Δίων ανέβηκε σε δύο χρονιές ισάριθμες κατηγορίες, καθώς πέρυσι έπαιζε στην Α2.  Αν και... νεοφώτιστος έκανε πρωταθλητισμό και όταν διεκόπη το πρωτάθλημα. ήταν στο ρετιρέ της βαθμολογίας μαζί με την Καλαμάτα B.C. 
Οι δύο ομάδες είχαν από μια νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια, αλλά η Καλαμάτα B.C. υπερτερεί στην βαθμολογία λόγω του ότι έχει κερδίσει με περισσότερους πόντους διαφορά και θα προβιβαστεί στη Γ' εθνική ως πρωταθλήτρια. Το σημαντικό ωστόσο είναι ότι και οι δύο ομάδες,  είδαν τους κόπους τους να δικαιώνονται και τσέκαραν τα εισιτήρια για τη Γ' εθνική. Πλέον η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ θα έχει τριπλή εκπροσώπηση στην εν λόγω κατηγορία τη σεζόν 2020-21, μιας και παραμένει και ο ΣΔΥ Τρίπολης μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας να μην υπάρξει υποβιβασμός από καμία κατηγορία. 
Ξεκαθαρίζεται ωστόσο ότι δεν θα αντικατασταθεί καμία ομάδα , σε περίπτωση που δεν δηλώσει συμμετοχή. Οσον αφορά την άνοδο θα ανέβουν  στη Β' εθνική συνολικά 22 ομάδες από τους ομίλους 
Η απόφαση της ΕΟΚ, που αναφέρεται στη διαμόρφωση των νέων κατηγοριών, αναφέρει για τη Γ' εθνική: "H Γ’ Εθνική κατηγορία ανδρών από 68 Σωματεία μοιρασμένα σε ομίλους, με την συμμετοχή των 31 σωματείων που παραμένουν, των 17 Σωματείων που ανέρχονται από τα Τοπικά Πρωταθλήματα των Ενώσεων σύμφωνα με την Ειδική Προκήρυξη, τα 4 σωματεία που συμμετείχαν στο Ειδικό Πρωτάθλημα ανόδου που δεν θα διεξαχθεί από τα Νησιά και τα εξής 16 σωματεία: 3 από ΕΣΚΑ, 1 από ΕΣΚΑΝΑ, 1 από ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, 1 από ΕΣΚΑΗ, 1 από ΕΣΚΑΚ, 2 από ΕΚΑΣΘ, 1 από ΕΣΚΑΘ, 1 από ΕΚΑΣΑΜΑΘ, 1 από ΕΣΚΑΒΔΕ, 1 από ΕΣΚΑΣΕ, 1 από ΕΚΑΣΔΥΜ, 1 από ΕΚΑΣΚΕΜ και 1 από ΕΚΑΣΚ. Οι όμιλοι θα διαμορφωθούν μετά τις δηλώσεις συμμετοχής χωρίς αντικατάσταση".
Στη χθεσινή συνεδρίαση της ΕΟΚ παρευρέθηκαν ο πρόεδρος  Γιώργος Βασιλακόπουλος,ο β' αντιπρόεδρος Αριστείδης Γολέμης ο ταμίας Δημήτρης Αγγελόπουλος και το μέλος, Κώστας Παρίσης ενώ απουσίαζε ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Τσαγκρώνης.
Μετά την παραπάνω εξέλιξη, αναμένεται πλέον να συνεδριάσει τις επόμενες μέρες και η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ προκειμένου να επικυρώσει τις βαθμολογίες των πρωταθλημάτων, όπου αναμένεται να μην υπάρξουν υποβιβασμοί σε καμία κατηγορία.