Παρασκευή, 12 Ιούνιος 2020 11:35

Έτσι θα αποχωρήσει ο Παναθηναϊκός από την EuroLeague

Γράφτηκε από τον
Έτσι θα αποχωρήσει ο Παναθηναϊκός από την EuroLeague

Ο Παναθηναϊκός εξέφρασε με κάθε επισημότητα την επιθυμία του να αποχωρήσει από την EuroLeague και αναμένεται να κινηθούν οι διαδικασίες για να πέσουν οι τίτλοι τέλους των «πρασίνων» στη διοργάνωση.

Στην επιστολή της στην EuroLeague, η «πράσινη» ΚΑΕ εξέφρασε «γραπτώς και επισήμως την πρόθεσή της να μεταβιβάσει την άδεια συμμετοχής και τις μετοχές της στη διοργάνωση».

Όμως για να συμβεί αυτό θα πρέπει να γίνουν κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να απεμπλακεί ο Παναθηναϊκός από την EuroLeague. Σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι αρχή της διοργανώτριας αρχής είναι να μην δημοσιεύονται και να μην γίνονται γνωστές οι ιδιωτικές συμφωνίες μεταξύ των μελών της EuroLeague. Το βέβαιο, είναι ότι όλες οι ομάδες που έχουν υπογράψει την 10ετή συμφωνία (και η οποία λήγει το 2025) έχουν δικαιώματα, υποχρεώσεις αλλά και... επιπτώσεις αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις.

Στην επιστολή αναφέρθηκε ότι υπήρξε σχετική ενημέρωση στην EuroLeague εδώ και δύο μήνες για τη θέληση της ομάδας να λήξει το εγγυημένο συμβόλαιο, αλλά λόγω της πανδημίας τα πάντα έμειναν πίσω. Παρόλα αυτά, στην πρώτη συμφωνία των μελών με την EuroLeague έγινε σαφές ότι όλοι θα προσπαθούσαν από κοινού να χτίσουν κάτι καλό και ότι θα υπήρχαν ποικίλες επιπτώσεις αν κάποιο από αυτά ήθελε να μειώσει τη δέσμευσή του. Γι' αυτόν τον λόγο, άλλωστε, τοποθετήθηκαν οι ρήτρες και οι αποζημιώσεις.

Για παράδειγμα αν μια ομάδα αποφασίσει να αποχωρήσει από την EuroLeague θα πρέπει να καλύψει την ρήτρα των 10 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να κερδίσει την... ελευθερία της. Αυτή τη στιγμή η EuroLeague χρωστάει στον Παναθηναϊκό 1,25 εκατομμύρια ευρώ, όπερ και σημαίνει ότι το «τριφύλλι» θα πρέπει να δώσει 8,85 εκατομμύρια ευρώ για να αποπληρώσει την εν λόγω ρήτρα.

Από εκεί και πέρα θα φανεί τις επόμενες ημέρες «τι μέλλει γενέσθαι» και αν και εφόσον θα είναι... οικονομικός Γολγοθάς για τον Παναθηναϊκό η αποδέσμευσή του από την EuroLeague.
Πηγή: gazzetta.gr