Δευτέρα, 15 Ιούνιος 2020 12:04

O ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΤΡΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΔΙΩΝΑ ΣΤΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ: "Περιμέναμε ότι θα πρωταγωνιστήσουμε"

Γράφτηκε από τον

Τα μεσσηνιακά σύνορα για πρώτη φορά στην 35χρονη ιστορία του θα περάσει τη νέα σεζόν ο Δίων Κυπαρισσίας.

Ο τριφυλιακός σύλλογος θα εκπροσωπήσει μαζί με την Καλαμάτα B.C. το νομό μας στη Γ' εθνική μπάσκετ, καθώς αν και νεοφώτιστος στην Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, έκανε πορεία πρωταθλητισμού και τσέκαρε το εισιτήριο της ανόδου για τις εθνικές κατηγορίες. Κάτι που λίγοι περίμεναν στην αρχή της σεζόν. Το πίστευαν όμως αυτοί που έπρεπε, η διοίκηση, το τεχνικό τιμ και οι παίκτες
"Περιμέναμε ότι με την ομάδα που έχουμε δημιουργήσει, θα πρωταγωνιστήσουμε", λέει στην "Ε" ο Αντώνης Κούτρης. Ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών του Δίωνα, εξηγεί πως σε δύο σεζόν η ομάδα του έχει πετύχει ισάριθμες ανόδους και από τη Β' τοπική κατηγορία, θα παίξει στη Γ' εθνική! Ο έμπειρος τεχνικός βρίσκεται 1,5 χρόνο στην Κυπαρισσία και θα είναι αυτός που θα οδηγήσει το Δίωνα και στην επόμενη μεγάλη πρόκληση, καθώς έχει ήδη ανανεώσει τη συνεργασία του και σχεδιάζει την επόμενη σεζόν.
Ο Αντώνης Κούτρης δεν βάζει μάλιστα ταβάνι στα όνειρα, λέγοντας μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι "δεν ξέρω σε ποια εθνική κατηγορία θα είμαστε", αναφερόμενος στο τέλος της επόμενης περιόδου.
Γνωρίζει βέβαια ότι απαιτείται σκληρή δουλειά για να συνεχίσει ο Δίων στο δρόμο των επιτυχιών. Το ενθαρρυντικό είναι ότι υπάρχει όρεξη, αλλά και ταλέντο.
¨Τα παιδιά έχουν όλο το ταλέντο για να παίξουν σε υψηλό επίπεδο", σημειώνει χαρακτηριστικά ο ικανός τεχνικός που έχει πάρει την τρίτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων με την ΑΓΕΧ, ως βοηθός του Βαγγέλη Αγγέλου..Ακόμα έχει αναδειχθεί με τον Πολύβιο πρωταθλητής στην Ενωση , στους άνδρες και στους έφηβους Εχει πάρει πρωτάθλημα στην πρώτην κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ με την Καλαμάτα Β.C τόσο ως βοηθός, όσο και ως πρώτος προπονητής και οι τελευταίες προπονητικά επιτυχίες είναι οι δύο άνοδοι με την ομάδα της Κυπαρισσίας.
Στη Μεσσηνία έχει δουλέψει ακόμα στην Καλαμάτα '80 και την Αναγέννηση.. Από εκεί και πέρα, έχει κοουτσάρει την ΑΓΕ Χαλκίδας, έχοντας ξεκινήσει τη σταδιοδρομία του στην προπονητική σε πολύ μικρή ηλικία από την ακαδημία της Δόξας Μεγαλόπολης.
Στη Μεγαλόπολη έκανε και τα πρώτα του μπασκετικά βήματα. Ακολούθησε η Χαλκίδα με την οποία αγωνίστηκε στις εθνικές κατηγορίες και έπειτα ο Ποσειδώνας Καλαμάτας, ο Πολύβιος Μεγαλόπολης και ο Πήγασος Αστρους.
Πρόκειται για έναν άνθρωπο με πολλά χρόνια στα γήπεδα και μεγάλη αγάπη για το μπάσκετ, που θέλει να αφήσει το στίγμα του και στο μπάσκετ της Τριφυλίας.
Το κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:

Από τη Β' κατηγορία στη Γ' εθνική σε δύο χρόνια ο Δίων. Ποιο είναι το "μυστικό";

"Το μυστικό ,που δεν είναι μυστικό,είναι το τετριμμένο. Σκληρή δουλειά από το προπονητικό επιτελείο και τους παίκτες. Οργάνωση και σοβαρότητα από την διοίκηση..Η διοίκηση της ομάδας από μόνη της πρώτα ανέβηκε επίπεδο και η ομάδα βρήκε τον χώρο έτοιμο για να ανεβεί επίπεδο".

- Ως νεοφώτιστοι περιμένατε αυτή την πορεία;

"Αφού καταφέραμε σε μισό χρόνο ν ανέβουμε στην Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, το καλοκαίρι κάναμε πολύ δυνατή μεταβατική περίοδο
με Camp επίπεδου άλλων μεγάλων πόλεων και 3 on 3. Έχοντας καλεσμένους τον Βαγγέλη Ζιαγκο τον προπονητή του Ρεθύμνου, που είναι στην Basket League και τον γυμναστή των πρωταθλητών Ευρώπης στο πλευρό του Δημήτρη Ιτουδη, Κόστα Χατζηχρήστο.
Δώσαμε παραστάσεις στους παίκτες μας του υψηλότερου επίπεδου. Παράλληλα κάναμε δυο-τρεις προσθήκες, με παιδιά που είχαν παίξει σε υψηλότερο επίπεδο και στην προετοιμασία της ομάδας ήδη έβλεπες ότι ήμασταν έτοιμοι για την μεγαλύτερη κατηγορία. Περιμέναμε λοιπόν ότι με την ομάδα που είχαμε δημιουργήσει, θα πρωταγωνιστούσαμε".

- Ηταν δίκαιη η απόφαση να ανέβουν δύο ομάδες; Μήπως χαμηλώνει το επίπεδο της Γ' εθνικής με την αύξηση των σωματείων;

"Η απόφαση ν ανεβούν και οι δυο ομάδες της Ενωσης μας στην Γ Εθνική ήταν μονόδρομος δυστυχώς για την Ομοσπονδία μας, γιατί αλλιώς θα ήταν πολύ άδικο να μείνει μια ομάδα εκτός χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Ζητήσαμε να γίνει έστω ένας τελικός, άλλα αυτό την δεδομένη στιγμή δεν ήταν πρακτικά δυνατό. Με την αναδιάρθρωση που έγινε το επίπεδο της Γ Εθνικής θα είναι όπως είναι λογικό συνολικά πιο χαμηλό. Όμως θα πρέπει πρώτα να δούμε πως θα διαμορφωθεί ο όμιλος μας και πως θα ενισχυθούν οι ομάδες. Ηδη ομάδες της Πελοποννήσου έχουν αρχίσει να ενισχύονται με παίκτες μεγαλύτερων κατηγοριών"..

- Ενα σχόλιο για το φετινό πρωτάθλημα της Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

"Το επίπεδο της Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ στην χρονιά που πέρασε ήταν αρκετά κάλο, δεδομένου ότι μπήκαν "νέες" πρωταγωνίστριες δυνάμεις μέσα σε αυτό, όπως ο Δίων, οι γείτονες μας οι Γαργαλιάνοι, η Μονεμβάσια και έδωσαν μαζί με τις παραδοσιακά δυνατές ομάδες, ένα άλλο χρώμα στο πρωτάθλημα. Υπήρχαν αξιόλογα παιχνίδια με ανατροπές και γενικότερα ήταν ένα ευχάριστο πρωτάθλημα για να το βλέπεις".

- Γιατί η Μεσσηνία δεν μπορεί να στηρίξει μια ομάδα στις εθνικές κατηγορίες;

" Φέτος θα μείνουν και οι δυο! Εμείς δεν ξέρω σε ποια εθνική κατηγορία θα είμαστε (γέλια). Δεν θα πω γιατί δεν γινόταν μέχρι τώρα, θα πω τι πρέπει να κάνει μια ομάδα για να μείνει στις εθνικές κατηγορίες Πρέπει να έχει σωστή βάση δικών της παικτών. Πρέπει να παίρνει από την Ενωση μας τους καλύτερους,,πρέπει να κάνει δυο-τρεις ουσιαστικές μεταγραφές και να έχει σταθερή διοίκηση, με υπομονή και επιμονή στο πλάνο της"

- Ποιο είναι το πλάνο του Δίωνα για τη νέα σεζόν;

"Το πλάνο μας για την επόμενη χρονιά είναι το ίδιο πλάνο, που είχαμε και την προηγούμενη. Δηλαδή στήριξη και βελτίωση των δικών μας παιδιών με πολύ δουλειά από το καλοκαίρι. Προσθήκη δυο-τριών - παικτών που να ταιριάζουν στην αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας. Περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών προπόνησης και σε ότι είναι γύρω από αυτήν και φυσικά μεγαλύτερη διοικητικά οργάνωση"..

- Υπάρχουν παίκτες στην Κυπαρισσία που μπορούν να σταθούν σε επαγγελματικό επίπεδο;

"Στην ομάδα όταν πήγα, βρήκα δυο γενιές παικτών. Τους 'παλιούς 'που είχαν μάθει μπάσκετ σε ανοιχτά γήπεδα και που είχαν όμως την νοοτροπία και την αγάπη για το άθλημα, ώστε να το περάσουν στην επόμενη γενιά. Και τα νέα παιδιά που έχουν πολύ ταλέντο και όρεξη να μάθουν. Δυστυχώς την προηγούμενη γενιά δεν ήμουν τυχερός να την βρω νωρίτερα και να την βοηθήσω. Τα παιδιά όμως που βρίσκονται τώρα στην ομάδα και τα άλλα της ακαδημίας μας που έρχονται από πίσω έχουν όλα τα προσόντα να παίξουν σε υψηλό επίπεδο, αρκεί να έχουν ταπεινότητα και να δουλεύουν ακατάπαυστα".

Τρένο που δεν σταματά από τον Δεκέμβριο και μετά!

Το πρωτάθλημα της Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω της πανδημίας. Η διακοπή βρήκε το Δίωνα να ισοβαθμεί στην κορυφή με την Καλαμάτα B.C.,αλλά να υστερεί στην ισοβαθμία στη διαφορά πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια (από μια νίκη οι δύο ομάδες).
Γι' αυτό και ο Δίων προβιβάστηκε ως δεύτερος στη Γ' εθνική, παρότι οι δύο ομάδες είχαν 15 νίκες και 2 ήττες στις 17 αγωνιστικές που έγιναν.
Το εντυπωσιακό πάντως είναι ότι ο Δίων είχε δύο ήττες στις πρώτες έξι αγωνιστικές. Μετά την εντός έδρας ήττα όμως από την Καλαμάτα B.C. στις 30 Νοεμβρίου, πέτυχε 11 σερί νίκες!
Η τελευταία μέσα στην Τέντα με την Καλαμάτα B.C., όπου θα μπορούσε στα τελευταία δευτερόλεπτα να καλύψει και τη διαφορά των εννέα πόντων.
Τα παιχνίδια με τους πρωταθλητές πάντως τον σημάδεψαν. Μετά τον αγώνα του πρώτου γύρου με την Καλαμάτα B.C. ξεκίνησε το εντυπωσιακό σερί, που έφερε και την άνοδο, ενώ το δεύτερο παιχνίδι στην Τέντα ήταν το τελευταίο της σεζόν λόγω του κορονοϊού.
Η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων, αύξησε τα εισιτήρια της ανόδου και έτσι από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ προβιβάζονται δύο ομάδες.
Οι καλύτερες με βάση το βαθμολογικό πίνακα, αλλά και την εικόνα τους στο παρκέ. Η Καλαμάατ B.C. που ετοιμάζεται για την τρίτη της παρουσία στη Γ' εθνική και ο Δίων Κυπαρισσίας, που θα το πράξει για πρώτη φορά στα 35 χρόνια ύπαρξης του συλλόγου.

Τα αποτελέσματα του Δίωνα Κυπαρισσίας

1η αγωνιστική
Δίων Κυπαρισσίας - Πάνας Κανδήλας 66-55

2η αγωνιστική
Σπαρτιατικός - Δίων Κυπαρισσίας 68-72

3η αγωνιστική
Γ.Σ. Γαργαλιάνων - Δίων Κυπαρισσίας 76-72

4η αγωνιστική
Δίων Κυπαρισσίας - Κάστρο Μονεμβασιάς 85 -64

5η αγωνιστική
Πρωτέας - Δίων Κυπαρισσίας 60-67

6η αγωνιστική
Δίων Κυπαρισσίας - Καλαμάτα B.C. 69-77

7η αγωνιστική
Λακωνικός Κρόνος - Διων Κυπαρισσίας 45-67

8η αγωνιστική
Δίων Κυπαρισσίας - Καλαμάτα '80 71-61

9η αγωνιστική
Γ.Σ. Μεσσήνης - Δίων Κυπαρισσίας 56-66

10η αγωνιστική
Δίων Κυπαρισσίας - Πελασγός 69-60

11η αγωνιστική
ΠΟλύβιος - Δίων Κυπαρισσίας 50-57

12η αγωνιστική
Πάνας Κανδήλας - Δίων Κυπαρισσίας 41-78

13η αγωνιστική
Δίων Κυπαρισσίας - Σπαρτιατικός 67-50

14η αγωνιστική
Δίων Κυπαρισσίας - Γ.Σ. Γαργαλιάνων 78-67

15η αγωνιστική
Κάστρο Μονεμβασιάς - Δίων Κυπαρισσίας 69-76

16η αγωνιστική
Δίων Κυπαρισσίας - Πρωτέας 75-70

17η αγωνιστική
Καλαμάτα B.C. - Δίων Κυπαρισσίας 62-69

Το ρόστερ

Ο Αντώνης Κούτρης πιστώνεται το μερίδιο της επιτυχίας, αλλά δεν ήταν μόνος. Είχε βοηθό τον Γιώργο Γιαννουκάκη. Τeam μάνατζερ ήταν ο Βασίλης Αμέρικας και έφοροι του τμήματος οι Βασίλης Τζώρτας, Δημήτρης Γιαννόπουλος και Παναγιώτης Δημητρακάκης.
Οι παίκτες που στηρίχθηκε φέτος ο Δίων ήταν ο αρχηγός Κωνσταντίνος Παντελής και οι Κωνσταντίνος Μαρούκης, Παναγιώτης Γριβοκωστόπουλος, Φάνης Κλεφτάκης, Δημήτρης Κλεφτάκης, Χρήστος Κατσαργύρης, Χρήστος Γιαννόπουλος, Βαγγέλης Λαμπίρης, Ηλίας Γιαννόπουλος, Θεόδωρος Μπουσιούτας, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Δημήτρης Κυριακόπουλος, Δημήτρης Κουτίβας και Χαράλαμπος Μητρόπουλος.