Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 14:14

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ: Την 1η Οκτωβρίου ξεκινά το... ταξίδι για Καλαμάτα B.C. και Δίωνα

Γράφτηκε από τον
Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ: Την 1η Οκτωβρίου ξεκινά το... ταξίδι για Καλαμάτα B.C. και Δίωνα

Την πρώτη μέρα του Οκτωβρίου θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής μπάσκετ ανδρών, στο οποίο η Μεσσηνία θα έχει διπλή εκπροσώπηση. Ο λόγος για την Καλαμάτα B.C, που θα λάβει μέρος για τρίτη φορά στο εν λόγω πρωτάθλημα και τον πρωτάρη Δίωνα Κυπαρισσίας.


Η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ θα έχει μάλιστα και τρίτο εκπρόσωπο, τους Δρομείς Τρίπολης που παρέμειναν στην κατηγορία μετά την αναδιάρθρωση λόγω της πανδημίας, ενώ στον αντίποδα ανέβηκαν περισσότερες ομάδες στις εθνικές κατηγορίες. Ως εκ τούτου στη νέα Γ' εθνική, οι όμιλοι θα είναι πλέον έξι.
Οι μεσσηνιακές ομάδες έμαθαν την περασμένη εβδομάδα τους αντιπάλους τους, που είναι όλοι από την Πελοπόννησο με εξαίρεση τις δύο κρητικές ομάδες, τον Εργοτέλη και το Ηράκλειο. Αναλυτικά η σύνθεση του πρώτου ομίλου έχει ως εξής: Παναχαΐκή, Γλαύκος, Ακράτα, Ερμιόνη, Τρίπολη, ΣΚ Καλαμάτα, Δίων Κυπαρισσίας, Σφήκα Αμαλιάδας, Αίολος Αγυιάς, Εργοτέλης, Ηράκλειο και ΕΑ Πατρών.
Το επόμενο διάστημα θα γίνουν γνωστά και τα δεδομένα αναφορικά με τον προβιβασμό και την παραμονή. Σύμφωνα με τη γενική προκήρυξη των πρωταθλημάτων, η "αυλαία" στη Γ' εθνική, θα ανοίξει όπως προαναφέραμε την 1η Οκτωβρίου και θα πέσει στις 31 Μαΐου.
Να σημειωθεί ότι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στα εθνικά πρωταθλήματα ανδρών, πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχουν και στα πρωταθλήματα παίδων ή εφήβων.
Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο βαθμών από το αντίστοιχο εθνικό πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν.

Υποχρεωτικά δύο αθλητές
κάτω των 20 ετών στην 12άδα

Στα αξιοσημείωτα από τη γενική προκήρυξη είναι ότι στα πρωταθλήματα της Β' και Γ' εθνικής ανδρών στην περίπτωση που δηλώνεται 12άδα στο φύλλο αγώνα, υποχρεωτικά οι δύο αθλητές θα πρέπει να είναι κάτω των 20 ετών, δηλαδή γεννηθέντες το 2000 και νεότεροι.


Τον Οκτώβριο το τζάμπολ και στις γυναίκες

Την 1η Οκτωβρίου θα ξεκινήσει και το πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας γυναικών, στο οποίο θα συμμετάσχει ο Αρις Καλαμάτας, όπως και η Αμιλλα Τρίπολης από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Η δράση στην εν λόγω κατηγορία θα ολοκληρωθεί την τελευταία μέρα του Μαΐου.
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 4 ομίλους με Αρι και Αμιλλα να έχουν τοποθετηθεί στον πρώτο όμιλο, η σύνθεση του οποίου έχει ως εξής: ΑΣ Αιγέας Χίου, Δαναοί Αργους, Οίαξ Ναυπλίου, Αμιλλα Τρίπολης, ΑΠΣ Αρις Καλαμάτας, Θησέας Παναγιούδας, Παναχαϊκή, Εύνικος, Ατρόμητος Πειραιά, Πανιώνιος, Φοίνικας Πειραιά.
Οι ομάδες που λαμβάνουν μέρος θα πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχουν σ' ένα από τα πρωταθλήματα κορασίδων ή νεανίδων, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα τους επιβάλλεται ποινή αφαίρεση δύο βαθμών από το εθνικό πρωτάθλημα που συμμετέχουν.
Για την Α2 κατηγορία γυναικών, σχετικά με τα ηλικιακά όρια, αναφέρεται ότι είναι υποχρεωτική η συμμετοχή δύο αθλητριών κάτω των 21 ετών στην 12άδα, δηλαδή γεννηθείσες το 1999 και νεότερες.