Παρασκευή, 25 Απρίλιος 2014 18:41

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: Τα βλέμματα στο ντέρμπι Ακάδημος - Σπαρτιατικός, το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

Γράφτηκε από τον

Το μεγάλο ντέρμπι κορυφής της Α' τοπικής κατηγορίας Ακάδημος - Σπαρτιατικός είναι σίγουρα το κορυφαίο παιχνίδι του προγράμματος της 19ης αγωνιστικής το οποίο αρχίζει το Σάββατο και ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Εκτός λοιπόν από την σημαντική συνάντηση της Τέντας θα γίνουν ακόμη οι αναμετρήσεις Δίωνας Κυπαρισσίας - Αναγέννηση, Λακωνικός Κρόνος - ΝΟ Πύλου, Σύλλογος Δρομέων - Ατλας, Παναθηναϊκός - Πολύβιος και το εξ αναβολής παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής ΝΟ Πύλου - ΑΕ Σπάρτης. Αναλυτικά τα παιχνίδια και οι διαιτητές που θα σφυρίξουν σε αυτά είναι:

ΔΙΩΝΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Στις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου στο κλειστό της Κυπαρισσίας θα αρχίσει χρονολογικά το πρώτο παιχνίδι του διημέρου Δίωνας Κυπαρισσίας - Αναγέννηση που σίγουρα έχει το δικό του ενδιαφέρον ιδιαίτερα για τους φιλοξενούμενους που θέλουν να ξεφύγουν από τις επικίνδυνες βαθμολογικές θέσεις. Παρά πάντως τις όποιες σκέψεις νίκης της Αναγέννησης οι παίκτες του Δίωνα θα προσπαθήσουν σίγουρα να πάρουν αυτοί τους δύο βαθμούς της επιτυχίας ώστε να επιβεβαιώσουν με αυτόν τον τρόπο την δυναμική τους σαν ομάδα ιδιαίτερα στην έδρα τους. Τον αγώνα της Κυπαρισσίας θα σφυρίξουν οι Αναστόπουλος και Τσιμπούρης.

ΝΟ ΠΥΛΟΥ - ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ

Η εξ αναβολής αναμέτρηση της 16ης αγωνιστικής στην Πύλο μεταξύ του ΝΟ Πύλου και της ΑΕ Σπάρτης μπορεί να δώσει την ευκαιρία στον καλό και αγωνιστικό γηπεδούχο να φθάσει στην επιτυχία και να δει το μέλλον του στην κατηγορία με πολύ καλύτερη διάθεση κόντρα σε μια ομάδα που αναμφισβήτητα θα παλέψει για το καλύτερο. Διαιτητές της συνάντησης που θα αρχίσει το Σάββατο στις 6 το απόγευμα θα είναι οι Αναστόπουλος και Τσιμπούρης.

ΑΚΑΔΗΜΟΣ - ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ

Το μεγάλο παιχνίδι του διημέρου και ντέρμπι κορυφής αφού ο νικητής του θα αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα όσον αφορά την πρώτη θέση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου Ακάδημος - Σπαρτιατικός θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στην Τέντα με την παρουσία όπως αναμένεται αρκετών φίλων των δύο αντιπάλων και του τοπικού μπάσκετ. Σε αυτήν την αναμέτρηση λοιπόν που θα σφυρίξουν οι Ταβουλαρέας, Νάστος(Κουνουσβελής) οι γηπεδούχοι που αναμένεται να παραταχθούν χωρίς ουσιαστικά προβλήματα θα προσπαθήσουν από την αρχή να φέρουν το παιχνίδι στα δικά τους μέτρα ώστε να είναι αυτοί οι οποίοι στο τέλος θα πανηγυρίσουν την νίκη κόντρα σε ένα σημαντικό αναμφισβήτητα αντίπαλο όπως οι ισχυροί Σπαρτιάτες.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ - ΑΤΛΑΣ

Μία ώρα μετά το μεγάλο παιχνίδι της Τέντας και συγκεκριμένα στις 7 το βράδυ θα αρχίσει στην Τρίπολη η συνάντηση του Συλλόγου Δρομέων Τρίπολης με τον Ατλαντα Καλαμάτας στην οποία οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να επιβεβαιώσουν την δυναμική τους παίρνοντας μια νίκη ώστε να μείνουν κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας από ένα αντίπαλο ο οποίος καίγεται για βαθμούς. Την συνάντηση της Τρίπολης θα σφυρίξουν οι Δούβρης και Καρδαράς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΟΛΥΒΙΟΣ

Την επιστροφή στον δρόμο των επιτυχιών παρά τα προβλήματα απουσιών και τραυματισμών βασικών παικτών του θα ψάξει σίγουρα αύριο Σάββατο στις 8 το βράδυ στην Τέντα ο Παναθηναϊκός Καλαμάτας κόντρα στον Πολύβιο Μεγαλόπολης ο οποίος προσπαθεί να ξεφύγει από τις επικίνδυνες βαθμολογικές θέσεις. Πρώτος διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Κυριακόπουλος και δεύτερος ο Σχοινάς.

ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΚΡΟΝΟΣ - ΝΟ ΠΥΛΟΥ

Η αγωνιστική δράση του διημέρου θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το μεσημέρι στις 4 στο κλειστό της Λακωνικής πρωτεύουσας με το παιχνίδι του Λακωνικού Κρόνου με τον ΝΟ Πύλου το οποίο θεωρείται ανοιχτό για κάθε αποτέλεσμα αφού οι δύο αντίπαλοι έχουν παίκτες οι οποίοι στην καλή τους ημέρα μπορούν να ανεβάσουν σημαντικά την δυναμική των ομάδων τους. Τον αγώνα της Σπάρτης θα σφυρίξουν οι Ταβουλαρέας και Δούβρης.