Κυριακή, 27 Απρίλιος 2014 07:24

Νίκες ελπίδας θέλουν οι Μεσσηνιακές ομάδες - Στην Κάτω Αχαγιά η "Μαύρη Θύελλα", μέσα με Αμαλιάδα ο Μεσσηνιακός

Γράφτηκε από τον
Νίκες ελπίδας θέλουν οι Μεσσηνιακές ομάδες - Στην Κάτω Αχαγιά η "Μαύρη Θύελλα", μέσα με Αμαλιάδα ο Μεσσηνιακός

Νίκες που θα τους δώσουν το δικαίωμα να ελπίζουν ότι θα πετύχουν τους στόχους τους θέλουν σήμερα η Καλαμάτα και ο Μεσσηνιακός στο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής.



ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ

Τους τρεις βαθμούς της νίκης σε μια δύσκολη έδρα θα προσπαθήσει να πάρει σήμερα (5 μ.μ.) η "Μαύρη Θύελλα", η οποία θα φιλοξενηθεί από την Αχαϊκή στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Γ' εθνικής.
Η Μεσσηνιακή ομάδα δεν θα έχει εύκολο έργο αφού η Αχαϊκή παρουσιάζεται ανεβασμένη το τελευταίο διάστημα, ενώ έχει βαθμολογικό κίνητρο αφού ψάχνει μερικούς βαθμούς ακόμη για να εξασφαλίσει την παραμονή της στην Γ' εθνική.
Η "Μαύρη Θύελλα" από την πλευρά της θέλει τους τρεις βαθμούς αφού μόνο έτσι θα διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες της για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης του ομίλου. Μιας θέσης που αυτή τη στιγμή δεν οδηγεί πουθενά - αφού ανεβαίνει μόνο ο πρωταθλητής - που όμως οι «μελανόλευκοι» εκτιμούν ότι τελικά θα φέρει άνοδο, μιας και ελπίζουν σε αναδιάρθρωση των κατηγοριών και αύξησης των ομάδων της Β' εθνικής.
Το ιδανικό σενάριο στα αυριανά ματς θα είναι να κερδίσει η Αχαϊκή και να χάσει ο Παναργειακός στην Ερμιονίδα. Στην περίπτωση αυτή η Καλαμάτα θα πιάσει την ομάδα του Αργους στην δεύτερη θέση, όμως θα πλεονεκτεί αφού έχει καλύτερα αποτελέσματα στα μεταξύ τους παιχνίδια (νίκη 4-1 και ήττα 1-0).

Ευελπιστούν σε
αγωνιστική ανάταση

Το πρόβλημα για την Μεσσηνιακή ομάδα είναι ότι το τελευταίο διάστημα έχει χάσει το καλό της αγωνιστικό πρόσωπο. Είναι κάτι που προβληματίζει τον Γκόφα, όπως τόνισε άλλωστε τις προηγούμενες μέρες στο «Νotosport».
Ωστόσο ο τεχνικός της Καλαμάτας ποντάρει στο κίνητρο που έχουν οι παίκτες του να αλλάξουν την κακή εικόνα στο φινάλε του πρωταθλήματος και να πάρουν αυτοί τελικά την 2η θέση του ομίλου.
Για αυτό και στο μελανόλευκο στρατόπεδο ευελπιστούν ότι σήμερα η ομάδα θα παρουσιαστεί παθιασμένη στο γήπεδο και θα καταφέρει να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Αγωνιστικά, ο Ζαχαρόπουλος που ταλαιπωρήθηκε από ίωση τις τελευταίες μέρες αποτελεί το μοναδικό πρόβλημα για τον Μίλτο Γκόφα, ο οποίος θα έχει στην διάθεση τους όλους τους άλλους παίκτες του αύριο.
Από τη πλευρά της η Αχαϊκή θα έχει αρκετές απουσίες σε αυτό το ματς και γι’ αυτό θα υπάρξουν πολλές αλλαγές στο σχήμα της ομάδας.
Ο Γιάννης Ζερδεβάς δεν θα έχει τους τιμωρημένους Μπουρδανιώτη, Γεωργίου, καθώς και τον τραυματία Δημητρακόπουλο.

Σφυρίζει ο Σωσώνης

Διαιτητής του αγώνα ή θα είναι ο Σωσώνης από την Φθιώτιδα με βοηθούς τους Δουδούμη και Μπούνο, επίσης από την Φθιώτιδα. Ο Πάνου από την Αιτωλοακαρνανία θα είναι παρατηρητής του αγώνα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
Πέρασαν τρεις και πλέον μήνες από την τελευταία εντός έδρας νίκη του Μεσσηνιακού.  Ηταν 19 Γενάρη όταν επικρατούσε με 3-2 της Αχαίκής στο πλαίσιο μάλιστα του πρώτου γύρου της Γ' εθνικής. Στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος έχει νικήσει μόνο τον Εθνικό στα Σαγέικα και κινδυνεύει με υποβιβασμό. Ως εκ τούτου το σημερινό ματς με τον Αστέρα Αμαλιάδας (5 μ.μ.) έχει χαρακτήρα τελικού.  Ο Μ.Γ.Σ. οφείλει να νικήσει ώστε να ελπίζει σε παραμονή στην κατηγορία, καθώς βρίσκεται 3 βαθμούς κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Ο Δημήτρης Τσάκωνας εκτιμά ότι ένα τρίποντο θα αλλάξει τη ψυχολογία και ευελπιστεί ότι αυτό θα συνδυαστεί με καλή εμφάνιση. Οι φιλοξενούμενοι είναι άλλωστε καταδικασμένοι σε υποβιβασμό και με μια από τις πιο αδύναμες ομάδες του 4ου ομίλου.
Το ματς εξαρτάται καθαρά από την απόδοση των "πρασίνων" που έχουν καταλάβει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για απώλειες βαθμών μέσα στην Καλαμάτα.

Πώς θα παίξει

Εκτός πλάνων είναι οι τιμωρημένοι Κουρεντζής, Νινιός, Δασκαλάκης και Ταχματζίδης.
Ετσι τη θέση του Νινιού στο δεξί άκρο της άμυνας αναμένεται να πάρει ο Τσουκάλης ή ο Σταματελόπουλος και του Δασκαλάκη στο αριστερό άκρο ο Κουρέας (εκτός και αν προτιμηθεί ο Σταματελόπουλος, με τον Τσουκάλη δεξιά). Κάτω από τα γκολπόστ θα είναι ο Κυριακόπουλος και στο κέντρο της άμυνας οι Μπιμπίρης και Μπαστακός. Θέση πάντως διεκδικεί και ο Μπιζίμης. Στον άξονα θα βρίσκονται οι Μπεγέτης, Αργυρόπουλος, δεξιά ο Χελάς, ο Τσουλάκος σε επιτελικό ρόλο και στην κορυφή της επίθεσης ο Βιτάλι. Για τη θέση στην αριστερή πτέρυγα της μεσαίας γραμμής υποψήφιοι είναι οι Σπανός, Μερκούρης και Πουλάκος.
Τον αγώνα θα διαιτητεύσει ο Γιάννης Ζαράνης με βοηθούς τους Αρμάκολα (Κυκλαδων) και Παπανδριόπουλο (Πειραιά), ενώ παρατηρητής θα είναι ο Φράγκος (Αχαίας).