Παρασκευή, 25 Απρίλιος 2014 21:19

Εφιαλτικός αποκλεισμός για τον Παναθηναϊκό στη Μόσχα

Γράφτηκε από τον
Εφιαλτικός αποκλεισμός για τον Παναθηναϊκό στη Μόσχα

Χειρότερα δεν γινόταν… Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στη Μόσχα για να ολοκληρώσει μια ιστορική ανατροπή εις βάρος της ΤΣΣΚΑ και να προκριθεί στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, αντ’ αυτού όμως υπέστη πανωλεθρία και το τελικό 74-44, με το οποίο οι Ρώσοι έκλεισαν θέση για το Μιλάνο, συνιστά τη βαρύτερη ήττα στην ιστορία των «πράσινων» στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση από το 1961 και μετά.

Οι πρωταθλητές δεν… εμφανίστηκαν ποτέ στο παρκέ, ήταν εξοργιστικά άστοχοι και με μόλις 44 πόντους ενεργητικό, που αποτελεί και αυτό αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία τους, δεν υπήρχε περίπτωση να φύγουν νικητές ενάντια σε μια ΤΣΣΚΑ, που παρουσιάστηκε αποφασισμένη να μην σπαταλήσει το πλεονέκτημα έδρας και να βρεθεί σε ένα ακόμα φάιναλ φορ.

Οι παίκτες του Ετόρε Μεσίνα ήταν ευθύς εξαρχής καλύτεροι, είχαν σωστή αμυντική συμπεριφορά, τη στιγμή που οι «πράσινοι» έβρισκαν διαρκώς… σίδερο και το 35-21 του πρώτου ημιχρόνου προδίκαζε τη συνέχεια της αναμέτρησης.

Στην επανάληψη, η «πράσινη» αντίδραση δεν ήλθε ποτέ και το εφιαλτικό απόγευμα στη Μόσχα έμοιαζε ατελείωτο για την ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη, που κατέγραψε 15/46 δίποντα και 3/12 τρίποντα, ποσοστά δηλαδή που ήταν απλά τραγικά…

Το τελικό +30 έφερε, λοιπόν, τους Μοσχοβίτες στο φάιναλ φορ και έτοιμους να διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης για 7η φορά στην ιστορία τους, ενώ, στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός έμεινε για δεύτερη σερί χρονιά μακριά από το ραντεβού των τεσσάρων καλύτερων ομάδων της Ευρώπης.

Τα δεκάλεπτα: 18-10, 35-21, 54-33, 74-44

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Μεσίνα): Τεόντοσιτς 7, Μίτσοβ 8, Φριτζόν 9, Τζάκσον 9, Κρστιτς 5, Γουίμς 5, Ζοζούλιν, Βοροντσέβιτς 3, Κάουν 18, Χριάπα 10, Χάινς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλβέρτης): Μπράμος 5, Κάρι 2, Μπατίστ, Φώτσης 3, Ούκιτς 2, Λάσμε 8, Μαυροκεφαλίδης 8, Διαμαντίδης, Γκιστ 11, Ματσιούλις 2, Ράιτ 3, Γιάνκοβιτς.