Τετάρτη, 12 Αύγουστος 2020 14:04

Στο ΟΑΚΑ το Final Eight του Basketball Champions League

Γράφτηκε από τον
Στο ΟΑΚΑ το Final Eight του Basketball Champions League

Το Final Eight του Basketball Champions League θα διεξαχθεί - όπως όλα δείχνουν- στο ΟΑΚΑ. Εν αναμονή των ανακοινώσεων, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει με παρουσία φιλάθλων.

Με το Final Eight του Basketball Champions League να είναι προγραμματισμένο σε περίπου 1.5 μήνα, το διάστημα 30 Σεπτεμβρίου - 4 Οκτωβρίου για την ακρίβεια, θα διεξαχθεί - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - στο ΟΑΚΑ. Και μάλιστα σκοπός των διοργανωτών, αλλά και της ελληνικής πλευράς, είναι να γίνει με παρουσία φιλαθλων.

Με το Ισραήλ να θεωρείται επικίνδυνο λόγω της έξαρσης του κορονοϊού και την Ελλάδα από την πλευρά της να δείχνει ξεκάθαρη διάθεση να φιλοξενήσει την διοργάνωση, η ηγεσία του BCL είναι πλέον έτοιμη να δώσει το χρίσμα στην Ελλάδα. Μάλιστα, οι δύο πλευρές συζητάνε πλέον ανοιχτά το ενδεχόμενο να διεξαχθεί το Final Eight με παρουσία κόσμου, τηρώντας βέβαια τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Σε περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι δραματικά και δεν αποφασιστεί να δοθεί η διοργάνωση σε άλλη χώρα, το ΟΑΚΑ θα φιλοξενήσει την τελική φάση του BCL για δεύτερη φορά μέσα σε μερικά χρόνια, αφού είχε φιλοξενήσει και το Final Four του 2018, το οποίο είχε κατακτήσει η ΑΕΚ.

Υπενθυμίζεται ότι στην τελική φάση θα συμμετάσχουν συνολικά 10 ομάδες - αφού δύο σειρές του του Top-16 (Τενερίφη - Οστάνδη και Ντιζόν - Νίζνι) ήταν ισόπαλες σε 1-1 την στιγμή της διακοπής, με τα ζευγάρια που είχαν προκύψει να είναι τα εξής:

ΑΕΚ - Νίμπουρκ

Χάποελ Ιερουσαλήμ - Μπούργος

ΣΑραγόσα - Τενερίφη ή Οστάνδη

Τουρκ Τέλεκομ - Ντιζόν ή Νίζνι

Πηγή: sport24.gr