Τρίτη, 01 Σεπτέμβριος 2020 17:40

ΕΟΚ: Δεν ισχύει για φέτος η απαγόρευση μεταγραφών σε σωματεία λόγω κορονοϊού

Γράφτηκε από τον
ΕΟΚ: Δεν ισχύει για φέτος η απαγόρευση μεταγραφών σε σωματεία λόγω κορονοϊού

Η ΕΟΚ ενημέρωσε πως δεν θα ισχύσει για το 2020/21 η απαγόρευση μεταγραφών σε σωματεία που δεν είναι συνεπή απέναντι σε αθλητές. 

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε πως λόγω των δυσμενών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί λόγω του κορονοϊού, δεν θα ισχύσει για το 2020/21 η απαγόρευση μεταγραφών σε σωματεία που δεν είναι συνεπή στις υποχρεώσεις τους προς αθλητές, χρέη που είναι αναγνωρισμένα από ελληνικά πολιτικά δικαστήρια.

Αυτό δεν αφορά στις αποφάσεις της FIBA, όπερ και σημαίνει πως δεν επηρεάζονται τα "ανοιχτά θέματα" που υπάρχουν από τον Άρη, τον Απόλλωνα Πάτρας και άλλες ομάδες.

Η σχετική ανακοίνωση:
"Αποφασίζεται να μην ισχύσει για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 το άρθρο 101 του κανονισμού της Ε.Ο.Κ. για απαγόρευση μεταγραφών σε σωματεία που δεν εκπληρούν οικονομικές τους υποχρεώσεις σε καλαθοσφαιριστές /τριες που έχουν αναγνωρισθεί με αποφάσεις ελληνικών πολιτικών δικαστηρίων, λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που έχει δημιουργήσει στη χώρα η πανδημία του covid 19. Τα σωματεία καλούνται να ενεργήσουν για την ρύθμιση των οφειλών τους με τους καλαθοσφαιριστές λαμβανομένου υπόψη της ισχύος της διάταξης από την αγωνιστική περίοδο 2021 - 2022".

Πηγή: sport24.gr