Τρίτη, 08 Σεπτέμβριος 2020 12:12

ΜΕ 13 ΟΜΑΔΕΣ Η Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Δεν συμμετέχει το Κάστρο Μονεμβασιάς

Γράφτηκε από τον

Με 13 ομάδες θα διεξαχθεί τελικά το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ καθώς το Κάστρο Μονεμβασιάς αποφάσισε να μην συμμετέχει στο πρωτάθλημα.

Ετσι οι ομάδες που θα συμμετέχουν είναι Πολύβιος, Καλαμάτα ‘80, Πρωτέας, Λακωνικός Κρόνος, ΑΣ Πάνας Κανδήλας, Πάμισος Μεσσήνης, ΓΣ Γαργαλιάνων, ΓΣ Μεσσήνης, Πελασγός, Αρκαδικός, Σπάρτη, Ευκλής και Σπαρτιατικός. Το τζάμπολ έχει οριστεί στις 24 Οκτωβρίου.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί και φέτος σε δύο φάσεις.

Στην α’ φάση τα σωματεία που μετέχουν θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές (ένας με όλους σε δύο γύρους), σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.

Οι τέσσερις πρώτες ομάδες σύμφωνα με την κατάταξη της Α’ φάσης, θα συναντηθούν μεταξύ τους σε αγώνες πλέι οφ με το σύστημα 1-4 και 2-3.

Νικήτριες των ημιτελικών αγώνων θα θεωρούνται οι ομάδες που θα πετύχουν τρεις έναντι μηδενός νίκες (3-0), τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες (3-1) ή τρεις νίκες σε πέντε αγώνες (3-2).

Στη β’ φάση του Πρωταθλήματος μεταφέρονται τα αποτελέσματα των αγώνων της α’ φάσης.

Οι νικήτριες ομάδες των ημιτελικών θα παίξουν στον τελικό του πρωταθλήματος με το ίδιο σύστημα. Οι ηττημένες των ημιτελικών θα παίξουν για τις θέσεις 3-4 σε μονό αγώνα, στην έδρα της ομάδας που προηγείτο στην τελική βαθμολογία της Α΄ φάσης.

Η βαθμολογία των ομάδων στις θέσεις 1-4 της Α΄ φάσης θα καθορίζει και την έδρα του (1ου) αγώνα των πλέι οφ. Οι αγώνες θα διεξάγονται εναλλάξ στις έδρες των ομάδων.

Πρωταθλήτρια ομάδα ανακηρύσσεται αυτή, που κατέλαβε την πρώτη θέση, στη τελική κατάταξη του Πρωταθλήματος. Σε περίπτωση που η πρώτη ομάδα της τελικής βαθμολογίας της Α΄ Φάσης, έχει διαφορά 5 βαθμών και μεγαλύτερη, από τη δεύτερη ομάδα, δεν θα διεξαχθούν οι αγώνες των play-off, πρωταθλήτρια ομάδα ανακηρύσσεται αυτή που κατέλαβε την πρώτη θέση στη τελική βαθμολογία της Α΄ φάσης του Πρωταθλήματος.

Από το eleftheriaonline.gr η διαδικτυακή κλήρωση

Η κλήρωση των αγώνων, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 και θα μεταδοθεί διαδικτυακά με live-streaming, μέσω της ιστοσελίδας, της εφημερίδας Ελευθερία (www.eleftheriaonline.gr).