Τρίτη, 15 Σεπτέμβριος 2020 20:10

ΑΕΚ: Τα νέα μέτρα στην Αθήνα προμηνύουν Final 8 χωρίς κόσμο στο ΟΑΚΑ!

Γράφτηκε από τον

Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα στον Δήμο Αθηναίων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, τα οποία θα ισχύσουν για δύο εβδομάδες. Συνεπώς, δια της ατόπου απαγωγής η διεξαγωγή του Final 8 του BCL με κόσμο, μοιάζει σχεδόν αδύνατη.

Οι ειδικοί είχαν εισηγηθεί για νέα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό στην Αττική, καθώς το ιικό φορτίο είναι ιδιαίτερα μεγάλο και τα κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά στην περιοχή του Λεκανοπεδίου είναι σταθερά πάνω από 100-150, με αποκορύφωμα τα 372 κρούσματα που ανακοινώθηκαν πριν από πέντε ημέρες και τα 310 σημερινά.

Σ' αυτό το πλαίσιο, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (15/09) νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν από την Τετάρτη (16/09) και για δύο εβδομάδες, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Μεταξύ αυτών, σημειώνεται πως αναστέλλονται τα υπαίθρια θεάματα, οι συναυλίες και παρεμφερείς πολιτιστικές - ψυχαγωγικές εκδηλώσεις αλλά και η λειτουργία κέντρων διασκέδασης, ενώ θα γίνεται χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους.

Συνεπώς, θεωρείται πια σχεδόν βέβαιο - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου βέβαια - πως η διοργάνωση του Final 8 του Basketball Champions League, που θα γίνει στο ΟΑΚΑ από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, θα διεξαχθεί χωρίς την προσέλευση φιλάθλων.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ δεν έχουν ακόμα επίσημη ενημέρωση από την Κυβέρνηση, αλλά μετά από τις πρόσφατες εξελίξεις, αντιλαμβάνονται την κατάσταση που επικρατεί και δεν εμφανίζονται αισιόδοξοι για την παρουσία έστω ενός ποσοστού φιλάθλων.

Στη δεδομένη στιγμή, άλλωστε, οι επιδημιολογικές συνθήκες στην χώρα μας και ειδικά στην Αττική, δεν ευνοούν την ύπαρξη του κόσμου στις κερκίδες, όπως ίσχυε το διάστημα που το BCL έκλινε στο να δώσει τα «κλειδιά» της διοργάνωσης στην ΑΕΚ και το ενδεχόμενο παρουσίας φιλάθλων ήταν ανοικτό.

Η πανδημία της νόσου Covid-19 έχει δημιουργήσει πολλά, κοινωνικά και οικονομικά, προβλήματα και στη χώρα μας και αναμένεται να συμπαρασύρει και την ευρωπαϊκή διοργάνωση της FIBA.

Επιπροσθέτως, το οικονομικό πλήγμα που θα υποστεί η «Βασίλισσα», αλλά και το BCL, προβλέπεται καθώς το κόστος της φιλοξενίας της τελικής φάσης, όπως είχε επισημάνει ο Πατρίκ Κομνηνός στη Συνέντευξη Τύπου της Αθήνας, υπολογίζεται περίπου στο 1.5 εκατομμύριο Ευρώ.

Πηγή: gazzetta.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ