Τρίτη, 29 Σεπτέμβριος 2020 13:39

ΚΑΛΑΜΑΤΑ B.C.: Κέρδισε εμπειρίες στην Κεφαλλονιά

Γράφτηκε από τον

Γεύση από... Α2 πήρε στην Κεφαλλονιά η Καλαμάτα B.C, καθώς στο πλαίσιο του τουρνουά που διοργάνωσε ο Ν.ΕΟ. Ληξουρίου, αντιμετώπισε κατά σειρά το Αγρίνιο και τον Κόροιβο Αμαλιάδας.

Δύο ομάδες που αγωνίζονται δύο κατηγορίες ψηλότερα από τους Μεσσήνιους, που προετοιμάζονται για το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής μπάσκετ. Στην πρώτη μέρα των αγώνων, η Καλαμάτα B.C. ηττήθηκε το
Σάββατο με 62-52 από το Αγρίνιο και την Κυριακή με σκορ 69-42 από τον Κόροιβο Αμαλιάδας, στον μικρό τελικό. Για την ιστορία την πρώτη θέση πήραν οι διοργανωτές, που κέρδισαν τόσο τον Κόροιβο με
74-71, όσο και το Αγρίνιο στον μεγάλο τελικό με σκορ 72-65. Το Ληξούρι μετέχει στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής μπάσκετ, αλλά έδειξε ότι είναι ένας δυνατός αντίπαλος.
Η Καλαμάτα B.C. είχε την ευκαιρία να μετρήσει δυνάμεις και να αποκομίσει εμπειρίες ενόψει της έναρξης των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων.
Ο Παύλος Νώντας χρησιμοποίησε συνολικά 14 παίκτες. Συγκεκριμένα έπαιξαν οι Πολίτης, Μπούσι, Σκοπέτος, Σαραντόπουλος, Πετρίδης, Τόσκα, Τσικούρης, Φραγγέας, Νάκης, Αρώνης, Σαλάι, Καλογερόππουλος, Περρωτής και Μπάκας.

Οι εντυπώσεις Νώντα

“Κάθε φιλικά βοηθά να γίνεσαι καλύτερος. Αυτό κοιτάμε και εμείς. Παίξαμε με ομάδες υψηλότερων κατηγοριών και θα μας βοηθήσουν αυτά τα παιχνίδια στο αμυντικό κομμάτι. Επιθετικά θα δούμε ρεαλιστικά τα πράγματα όταν παίξουμε με ομαες της ίδιας κατηγορίας, γιατί είχαμε απέναντι μας άλλα κορμιά και παίκτες με άλλες δυνατότητες. Και αυτά τα ματς βοηθούν ό,ως γιατί σκληραγωγούνται οι παίκτες”, λέει στην “Ε” ο Παύλος Νώντας για τα τουρνουά στην Κεφαλλονιά. Ο προπονητής της Καλαμάτας B.C. θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει τις δοκιμές αύριο στο Λουτράκι, όπου η ομάδα του θα αντιμετωπίσει σε φιλικό ματς στις 5.30 μ.μ την ομώνυμη ομάδα, που μετέχει επίσης στη Γ’ εθνική, αλλά σε διαφορετικό όμιλο.

Τούρτα στον αρχηγό

Μαζί με τους συμπαίκτες του γιόρτασε τα γενέθλιά του ο Γιώργος Μπάκας. Ο αρχηγός της Καλαμάτας B.C. έκλεισε το Σάββατο τα 40 του χρόνια και η τούρτα δεν θα μπορούσε να λείπει, έστω και αν η αποστολή βρισκόταν για τουρνουά στην Κεφαλλονιά.