Παρασκευή, 09 Οκτώβριος 2020 18:51

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ: Στήριξη του Δίωνα ζητεί ο Μερκούρης

Γράφτηκε από τον

Την ενίσχυση του Δίωνα Κυπαρισσίας, που φέτος θα αγωνιστεί στη Γ’ εθνική μπάσκετ ζητά από το Δήμο Τριφυλίας ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μερκούρης.

Σε σχετική επιστολή του προς το δήμαρχο Γιώργο Λεβεντάκη, ζητά να μπει ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεδομένων των αναγκών που έχει ο σύλλογος, αλλά και του νομοθετικού πλαισίου που επιτρέπει την επιχορήγηση των αθλητικών συλλόγων από το Δήμο.
Χαρακτηριστικά ο κ. Μερκούρης αναφέρει «Ο Δήμος και γενικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως αυτόνομη διοικητική μονάδα οφείλουμε να δημιουργούμε καθημερινά όρους και προϋποθέσεις για μια πιο ολοκληρωμένη και ουσιαστική παρέμβαση για τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός είναι ένα από τα θεμέλια της κοινωνίας που θέλει να έχει μέλλον. Ο Δήμος οφείλει να συμβάλει στην ισότιμη και ισόρροπη ανάπτυξη του σχολικού, μαζικού και του σωματειακού-ερασιτεχνικού αθλητισμού. Κοινωνική αναγκαιότητα η εξασφάλιση βασικών προϋποθέσεων για ενασχόληση τις ελεύθερες ώρες με τον αθλητισμό και την οργανωμένη άσκηση. Γνωρίζετε τη λειτουργία των αθλητικών σωματείων και συλλόγων στα όρια του Δήμου Τριφυλίας. Ένας από αυτούς τους συλλόγους είναι ο «Δίων Ο Κυπαρισσεύς, Γυμναστική Αθλητική Ένωση Τριφυλίας». Ένας σύλλογος που δραστηριοποιείται στην πόλη της Κυπαρισσίας και όχι μόνο, εδώ και πολλά χρόνια, από το 1985. Ο σύλλογος αυτός όπως και όλοι οι σύλλογοι και αθλητικά σωματεία λειτουργούν χάρις το μεράκι, τις θυσίες και τις φιλότιμες προσπάθειες κάποιων ανθρώπων, συμπολιτών μας. Οι συνδημότες μας αυτοί έχουν πιστέψει στην προσφορά των συλλόγων προς τα μέλη τους ,τα οποία είναι νέα παιδιά. Όλα στηρίζονται στην εθελοντική συμμετοχή και προσφορά. Ο σύλλογος αυτός την τρέχουσα αθλητική περίοδο αγωνίζεται στη Γ Εθνική Κατηγορία. Αυτό όπως αντιλαμβάνεσθε δημιουργεί στη Γυμναστική Αθλητική Ένωση Τριφυλίας τεράστια λειτουργικά έξοδα (μετακινήσεις, ρουχισμός κ,ά,). Έξοδα που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να καλυφθούν, μόνο, από τις συνδρομές των μελών. Τα έξοδα την περίοδο της πανδημίας, δυστυχώς, έχουν πολλαπλασιασθεί. Η κείμενη νομοθεσία επιτρέπει την επιχορήγηση των αθλητικών συλλόγων ,που έχουν την έδρα τους εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου. «Η επιχορήγηση πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων από Δήμους αποτελεί μέσο για την εκπλήρωση των αρμοδιοτήτων τους στον τομέα του αθλητισμού και του πολιτισμού. Απώτερος σκοπός η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κοινωνιών ». Ν.3463 άρθρο 202 παρ.1 « Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων » και Ν.4257/2014 άρθρο 38. Έχοντας ως δεδομένα τις ανάγκες του συλλόγου και το νομοθετικό πλαίσιο, παρακαλώ ,να εισαχθεί ως θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για συζήτηση και λήψη απόφασης.»
Κ.Μπ.