Πέμπτη, 15 Οκτώβριος 2020 13:45

Ο Γιάννης Κουτραφούρης για τις εκλογές της ΕΟΚ

Γράφτηκε από τον
Ο Γιάννης Κουτραφούρης για τις εκλογές της ΕΟΚ

Θέση εν όψει των επικείμενων εκλογών στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης παίρνει ο επί σειρά ετών πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και νυν μέλος του δ.σ. της ΕΟΚ Γιάννης Κουτραφούρης.

Με επιστολή του χαρακτηρίζει φυσικό ηγέτη τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και σημειώνει ότι” έχουμε τη γνώση, την αγάπη αλλά και το όραμα για την επόμενη μέρα του ελληνικού μπάσκετ”.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: “ Το 1983 ήταν μια χρονιά ορόσημο για τον ελληνικό αθλητισμό και την ελληνική καλαθοσφαίριση. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, επικεφαλής μιας υπέροχης παρέας, φίλων του
μπάσκετ, κέρδισε τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του ελληνικού μπάσκετ. Με αγάπη, σχέδιο και όραμα, μετέτρεψαν όλο τον ελλαδικό χώρο, σε ένα τεράστιο εργοτάξιο μπάσκετ.
Η δημιουργία και το σπουδαιότερο, η αυτοτέλεια των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών, έδωσε νέα διάσταση στο μπάσκετ. Οι πρώτες διεθνείς επιτυχίες άρχισαν να αχνοφαίνονται στον ορίζοντα και το 1987, ήρθε ως επιστέγασμα. Τα επόμενα χρόνια ήταν εκκωφαντικά, τα δέκα χρυσά χρόνια του ελληνικού μπάσκετ. Οι αθλητές και οι προπονητές, ήταν οι πρωταγωνιστές. Αλλά η ισχυρή διοίκηση υπό τον
Γιώργο Βασιλακόπουλο, προστάτευσε το χώρο από κάθε είδους κλυδωνισμούς και τυχόν δολιοφθορές, ενώ η αντιπαράθεση των αθλημάτων, ανέδειξε το μπάσκετ πρώτο άθλημα στην Ελλάδα. Τα χρόνια
περνούν, οι διοικήσεις έρχονται και παρέρχονται, αλλά το μπάσκετ με θεματοφύλακα την Ομοσπονδία συνεχίζει να πρωταγωνιστεί τόσο σε Εθνικό , όσο και σε συλλογικό επίπεδο.
Φθάνοντας λοιπόν στο σήμερα, με μεθοδεύσεις που δεν επιθυμώ να χαρακτηρίσω, γιατί όλοι γνωρίζετε, από τους 18 δημοκρατικά εκλεγμένους συμβούλους της Ομοσπονδίας, μόνο οι 8 έχουν δικαίωμα υποψηφιότητας. Επειδή δε όλοι οι Έλληνες και φυσικά όλοι εμείς θεωρούμε τις μεθοδεύσεις αυτές, ωμή παρέμβαση στα δρώμενα του αθλητικού κινήματος και ιδιαίτερα αντισυνταγματικές, αφού κανένας
Νόμος δε μπορεί να απαγορεύσει το εκλέγειν και εκλέγεσθε στους Έλληνες πολίτες, είμαι σίγουρος ότι θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και θα είμαστε παρόντες, όποτε και αν προκηρυχθούν αρχαιρεσίες.
Έχοντας, σχεδόν όλοι μας, υπηρετήσει το μπάσκετ για αρκετά χρόνια, δίπλα στο φυσικό ηγέτη του, Γιώργο Βασιλακόπουλο, πιστεύω ότι έχουμε τη γνώση, την αγάπη αλλά και το όραμα για την επόμενη
μέρα του ελληνικού μπάσκετ. Με γνώμονα λοιπόν το παρελθόν και το βλέμμα στο μέλλον και όχι επιπόλαια τυχάρπαστοι, εκφράζοντας την πλειονότητα των συμβούλων, θέλουμε τη στήριξη των σωματείων μελών της Ε.Ο.Κ., μιλώντας μόνο για το ελληνικό μπάσκετ και στοχεύοντας στα εξής σημεία:
1) Στιβαρή Διοίκηση για τη λειτουργία του μπάσκετ σε όλο τον Ελλαδικό χώρο.
2) Διάλογος και στενή συνεργασία με τις Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές (οικονομικά –σχεδιασμός πρωταθλημάτων – ανάπτυξη).
3) Εθνικές ομάδες (σχέδιο και δράσεις για όλες τις Εθνικές Ομάδες).
4) Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (Μελέτη της σημερινής πραγματικότητας-δομή και στόχοι).
5) Γραφείο Μάρκετινγκ (Πλήρως επανδρωμένο με έμπειρους και ικανούς επαγγελματίες του χώρου).
6)Οικονομικά (υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων – προπονητικές εγκαταστάσεις Εθνικών ομάδων).
7) Στενή συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς (Πολιτεία – Περιφέρεια – Δήμους)και επέκταση – διεύρυνση του χορηγικού προγράμματος, προκειμένου να πετύχουμε την κατά το δυνατόν οικονομική αυτοτέλεια του χώρου.
Αγαπητοί Φίλοι, το μπάσκετ ήταν, είναι και θα είναι πρωταγωνιστής, τόσο στη Πατρίδα μας, όσο σε Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Επίπεδο και εμείς υπηρετώντας θέσεις, αρχές και αξίες, είμαι σίγουρος ότι, θα συνεχίσουμε να το υπηρετούμε”.