Πέμπτη, 15 Οκτώβριος 2020 21:02

Αναβλήθηκε η πρεμιέρα της Basket League

Γράφτηκε από τον
Αναβλήθηκε η πρεμιέρα της Basket League

Η απόφαση της ΕΕΑ περί μη χορήγησης πιστοποιητικού συμμετοχής στον Ιωνικό έφερε αλυσιδωτές εξελίξεις, με τον ΕΣΑΚΕ να αποφασίζει για αναβολή της πρεμιέρας, που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 17 Οκτωβρίου.

Για δεύτερη φορά, ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε την αναβολή της έναρξης του νέου πρωταθλήματος -στη διάρκεια του έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου. Το πρώτο τζάμπολ της σεζόν είχε οριστεί αρχικά για τις 10 Οκτωβρίου, μετατέθηκε για τις 17 Οκτωβρίου, αλλά το μπάχαλο που προκλήθηκε τις τελευταίες ώρες μετά τη μη αδειοδότηση του Ιωνικού από την ΕΕΑ και τον αστερίσκο που μπήκε για τον Χαρίλαο Τρικούπη, έφερε τη νέα αναβολή.

Από τη μία το αλαλούμ με τον αριθμό των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα, κι από την άλλη η στάση της ΕΡΤ (η προφορική συμφωνία δεν έχει υπογραφεί ακόμη) οδήγησαν τον ΕΣΑΚΕ στην απόφαση για αναβολή της πρεμιέρας της Basket League 2020/21.

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου μάλιστα, ο Ιωνικός θα καταθέσει αίτηση ανάκλησης της απόφασης στην ΕΕΑ, με σκοπό να πάρει το πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα. Σε ό,τι αφορά στον Χαρίλαο Τρικούπη, οι νεοφώτιστοι ενημέρωσαν πως έστειλαν τα απαραίτητα έγγραφα (που έλειπαν) το απόγευμα, άρα θα πάρουν το πιστοποιητικό.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Λάρισα

Λαύριο - Προμηθέας

Χαρίλαος Τρικούπης - Άρης

Ιωνικός - ΑΕΚ

Περιστέρι - Κολοσσός

Ηρακλής - ΠΑΟΚ

Πηγή: sport24.gr