Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 21:33

ΑΡΙΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΘΗΣΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΟΥΔΑΣ 72-45: Ιδανικό ξεκίνημα στην Α2 (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
ΑΡΙΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΘΗΣΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΟΥΔΑΣ 72-45: Ιδανικό ξεκίνημα στην Α2 (βίντεο-φωτογραφίες)

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε η φετινή σεζόν προμηνύεται θετική για τα κορίτσια του Αρι Καλαμάτας, που νίκησαν με 72-45 τον Θησέα Παναγιούδας στην πρεμιέρα του πρώτου ομίλου της Α2 μπάσκετ γυναικών.

Το τελικό σκορ μαρτυρά και την εικόνα της κυριακάτικης αναμέτρησης στην Τέντα. Ο Αρις μπήκε από το ξεκίνημα σε θέση οδηγού (8-0) και δεν κοίταξε.. ποτέ πίσω. Με καλή άμυνα, πολυφωνία στην επίθεση και καθαρό μυαλό, έχτισε διψήφια διαφορά πόντων στο ημίχρονο (38-21), την οποία όχι μόνο διατήρησε άλλα αύξησε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο προπονητής Μιχάλης Μπακογιάννης, ακόμα και όταν το ματς είχε ουσιαστικά κριθεί, δεν σταμάτησε να φωνάζει για πίεση στην άμυνα.

Η καλαματιανή ομάδα τα πήγε εξαιρετικά στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά και στην επίθεση με 7 εύστοχα τρίποντα, , έχοντας τρεις παίκτριες με διψήφιο αριθμό πόντων. Πρώτη σκόρερ ήταν η Κουτέλα με 19 και ακολούθησε η Χονδρουδάκη με 15 και η Παπαδημητρίου με 12. Οι τρεις τους πέτυχαν παραπάνω από τους μισούς πόντους του Αρι , που επέστρεψε με εντυπωσιακό τρόπο στις εθνικές κατηγορίες. Στον αντίποδα για το Θησέα ήταν το πρώτο ματς της ιστορίας του στις εθνικές κατηγορίες και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να ακολουθήσει το ρυθμό του αγώνα. Η διαφορά δυναμικότητας, αλλά και το κουραστικό ταξίδι από τη Λέσβο έπαιξαν ρόλο σε αυτό.

Δύο τραυματισμοί

Το άσχημα για τις φιλοξενούμενες είναι ότι έχασαν με τραυματισμό δύο παίκτριες, την Τζήμου και την Κούση. Η δεύτερη μάλιστα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο λόγω των πόνων στη μέση.




Μετάδοση από το elefteriaonline.gr

Ο αγώνας έγινε δίχως την παρουσία θεατών λόγω κορονοϊού, αλλά οι φίλοι του μπάσκετ είχαν τη δυνατότητα να τον παρακολουθήσουν διαδικτυακά από το eleftheriaonline.gr. που θα μεταδίδει όλους τους εντός έδρας αγώνες του Αρι, αλλά και της Καλαμάτας B.C. στο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής μπάσκετ ανδρών.

Παρακολουθήστε ξανά τον αγώνα:


Διαιτητές: Κουτσοδήμος-Μπαβέλας

Δεκάλεπτα: 21-10, 38-21, 55-31, 72-45

ΑΡΙΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Μπακογιάννης): Κατσανάκη, Καραμάνου 5 (1), Παρθένη 7 (1), Αντωνοπούλου, Αρβανίτη, Γκατζιώλη 8 (2), Λαγού 4, Χονδρουδάκη 15 (2), Σούτα 2, Κουκούτση, Παπαδημητρίου 12 (1), Κουτέλα 19.

ΘΗΣΕΑΣ (Αλμπάνης): Τζήμου 8, Τσιμούρτου, Χρυσοστομιδου 9 (1), Κατσούρη 1, Κατσούρη Μ.7 (1), Παυλή , Δήμου, Αλασχάρ 4, Κούση 8, Καράκλα 2, Ταμπάκου 6.



A2 ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (1ος όμιλος)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (1η αγωνιστική)

Οίαξ Ναυπλίου-Φοίνιξ Πειραιά 60-55 παράταση (53-53 κ.α.)

Άμιλλα 2000-Αιγέας Χίου 51-39

ΑΟ Άργους Οι Δαναοί-Ατρόμητος Πειραιά 67-74

Ηλιούπολη-Εύνικος 60-70

Άρις Καλαμάτας-Θησέας 72-45



Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (25 Οκτωβρίου)

Αιγέας Χίου - Οίαξ Ναυπλίου

Ατρόμητος Πειραιά - Αμιλλα 2000

Εύνικος - ΑΟ Αργους οι Δαναοί

Θησέας Παναγιούδας - Ηλιούπολη

Φοίνιξ Πειραιά - Αρις Καλαμάτας