Σάββατο, 17 Μάιος 2014 11:44

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: Ακάδημος και Σπαρτιατικός διεκδικούν την πρώτη θέση, ολοκληρώνεται σήμερα η κανονική περίοδος

Γράφτηκε από τον

Στην Τέντα και τη Σπάρτη θα κριθεί σήμερα η πρώτη θέση της κανονικής περιόδου ή διαφορετικά το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας των πλέι οφ για τον τίτλο, από τα αποτελέσματα των αγώνων Παναθηναϊκός - Ακάδημος και Σπαρτιατικός - Σύλλογος Δρομέων. Συγκεκριμένα στην Τέντα ο Ακάδημος θα είναι πρώτος σε περίπτωση νίκης ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στην Σπάρτη.

Αντίθετα σε περίπτωση ήττας του Ακάδημου από τον Παναθηναϊκό και νίκης του Σπαρτιατικού επί του Συλλόγου Δρομέων, τότε πρώτη στην τελική βαθμολογία της κανονικής περιόδου θα είναι η Λακωνική ομάδα.
Επειδή από την τετράδα των Ακάδημου, Συλλόγου Δρομέων, Σπαρτιατικού και Παναθηναϊκού θα βγει η πρωταθλήτρια της ΕΚΑΣΝΕΝΟΠ η οποία από την επόμενη περίοδο θα πάρει μέρος στην νέα Γ εθνική κατηγορία, να θυμίσουμε όλα τα μεταξύ τους αποτελέσματα στο φετινό πρωτάθλημα:
3η αγωνιστική
Παναθηναϊκός-Σύλλογος Δρομέων 63-47
4η αγωνιστική
Σύλλογος Δρομέων-Ακάδημος 59-66
7η αγωνιστική
Παναθηναϊκός-Σπαρτιατικός 58-50
8η αγωνιστική
Σπαρτιατικός-Ακάδημος 57-48
11η αγωνιστική
Ακάδημος-Παναθηναϊκός 65-59
Σύλλογος Δρομέων-Σπαρτιατικός 62-53
14η αγωνιστική
Σύλλογος Δρομέων-Παναθηναικός 65-59
15η αγωνιστική
Ακάδημος-Σπαρτιατικός 59-50
18η αγωνιστική
Σπαρτιατικός-Παναθηναϊκός 49-45
19η αγωνιστική
Ακάδημος-Σπαρτιατικός 61-55

Αδιάφορα τα υπόλοιπα ματς

Εκτός από τα παραπάνω πολύ σημαντικά παιχνίδια, για την αυλαία της κανονικής περιόδου της Α' κατηγορίας θα γίνουν ακόμη τα βαθμολογικά αδιάφορα (αφού έχουν ήδη υποβιβασθεί στην επόμενη Β' τοπική κατηγορία οι Πολύβιος και Αναγέννηση Παραλίας) ΝΟ Πύλου-Ατλας, Πολύβιος-Δίωνας Κυπαρισσίας και ΑΕ Σπάρτης-Λακωνικός Κρόνος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΚΑΔΗΜΟΣ

Το πρώτο μεγάλο παιχνίδι της ημέρας Παναθηναϊκός-Ακάδημος θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα στην Τέντα με τις δύο ομάδες να παρατάσσονται με όλους τους ετοιμοπόλεμους αυτή τη περίοδο παίκτες τους αφού την νίκη θα την ψάξουν σίγουρα με όλες τους τις δυνάμεις. Απλά για την ιστορία να πούμε ότι οι τυπικά γηπεδούχοι πράσινοι ακόμη και να κερδίσουν θα βρεθούν στην τέταρτη θέση της τελικής κατάταξης. Αντίθετα ο Ακάδημος θέλει μόνο την νίκη για να σφραγίσει και τυπικά την παραμονή του στην κορυφή ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στην συνάντηση της Λακωνικής πρωτεύουσας. Ευκαιρία λοιπόν για τους φίλους των δύο ομάδων και γενικότερα του Καλαματιανού μπάσκετ να βρεθούν στις κερκίδες της Τέντας να δουν ένα από σημαντικό σίγουρα παιχνίδι που θα σφυρίξουν οι Αναστόπουλος και Σχοινάς(Κουνουσβελής).

ΝΟ ΠΥΛΟΥ - ΑΤΛΑΣ

Την ίδια ώρα με το παιχνίδι στην Τέντα με ρέφερι τους Νάστο και Πούπουζα θα παίξουν για την νίκη στο κλειστό της Πύλου ο γηπεδούχος ΝΟ Πύλου κόντρα στον Ατλαντα Καλαμάτας ώστε να κλείσουν την φετινή χρονιά με τον καλύτερο δυνατό για αυτούς τρόπο. Σε αυτήν τη συνάντηση ανεξάρτητα με τον τελικό νικητή οι δύο αντίπαλοι αναμένεται να παραταχθούν με πολλούς από τους νέους αθλητές τους.

ΠΟΛΥΒΙΟΣ - ΔΙΩΝΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Με την συνάντηση κόντρα στον Δίωνα Κυπαρισσίας θα ολοκληρώσει στις 6 το απόγευμα στο κλειστό της Μεγαλόπολης την φετινή παρουσία τους στην Α κατηγορία ο ουραγός της βαθμολογίας γηπεδούχος Πολύβιος. Σε αυτήν την συνάντηση που θα σφυρίξουν οι Καρδαράς και Β. Δαϊκούδης, πιο κοντά στην κατάκτηση των δύο βαθμών της νίκης είναι σίγουρα οι φιλοξενούμενοι που αυτήν την περίοδο δείχνουν να είναι σε καλύτερη κατάσταση από τους γηπεδούχους.

ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ

Την ίδια ώρα με τα παραπάνω παιχνίδια θα αρχίσει στο κλειστό της Λακωνικής πρωτεύουσας το άλλο σημαντικό παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής που θα σφυρίξουν οι Ταβουλαρέας, Δούβρης (Γεωργιόπουλος) μεταξύ των ισόβαθμων στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας Σπαρτιατικού και Συλλόγου Δρομέων Υγείας. Σε αυτήν την αναμέτρηση την νίκη θα αναζητήσουν σίγουρα και οι δύο αντίπαλοι αφού εκτός από την δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου μπορεί αν την πάρει ο Σπαρτιατικός να τον οδηγήσει ακόμη και στην κορυφή. Πάντως τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι έχουν παίκτες οι οποίοι μπορούν να ανεβάσουν το θέαμα του αγώνα στα ύψη κάτι που σίγουρα θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον όσων φίλων τους βρεθούν στις κερκίδες του κλειστού της Σπάρτης.

ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ - ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΚΡΟΝΟΣ

Το τελευταίο χρονολογικά παιχνίδι της κανονικής περιόδου αφού θα αρχίσει στις 8 το βράδυ είναι το τοπικό ντέρμπι της Σπάρτης μεταξύ της ΑΕ Σπάρτης και του τυπικά φιλοξενούμενου Λακωνικού Κρόνου που θα σφυρίξουν οι Ταβουλάρέας και Δούβρης. Με πολλά νέα πρόσωπα στην σύνθεσή τους αναμένεται να παραταχθούν οι δύο αντίπαλοι ώστε να διεκδικήσουν με όσες πιθανότητες τους αναλογούν για την νίκη η οποία σε όποιον καταλήξει θα είναι για αυτόν το καλύτερο δυνατό κλείσιμο της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014.